Home  ]  Teams  ]  Contact  ]  Uitslagen  ]  Club info ]

 Sponsors  ]  Mededelingen  ]  Archief  ]  meer links onderaan
 

 

archief Zeemacht B1 seizoen 2015/2016
 
 

 

 

 
eindstand seizoen 2015/2016   4e klasse 01
voorjaar
 
najaar
Topscoorder
Slavik Abdulov 41 goals 2014/2015
Slavik Abdulov 32 goals 2015/2016
     
 
Meeste Assist
Slavik Abdulov 20 assist 2014/2015
Slavik Abdulov 21 assist 2015/2016
     
 
Wedstrijdverslagen
 

ZAP  B2 - Zeemacht B1    uitslag  1-3   Datum 23-04-2016

Vandaag de laatste competitie wedstrijd, er stond niets meer op het spel de kampioen was al bekend en meer dan een derde plaats zit er na een goed seizoen niet meer in. Wij gingen door de vele afzeggingen van spelers met precies 11 richting Breezand. Na de zware wedstrijd van woensdag was het in ieder geval zaak om vandaag niet te veel energie te gebruiken. Zeemacht begon gelijk goed aan de wedstrijd ZAP mocht tot halverwege de eerste helft komen maar werd daarna aangepakt en mede door het goede spel van onze kant kwamen wij na 14 minuten op 0-1. ZAP probeerde daarna iets meer druk te zetten en kreeg ook enkel kansen maar die kregen wij ook in een wedstrijd die na de 0-1 gelijk op ging, was het toch weer Zeemacht dat scoorde in de 28e minuut 0-2. Hierna dachten wij bij Zeemacht dat de buit al binnen was en werden wij slordiger maar vooral gemakzuchtig, Al snel werden wij hiervoor afgestraft in de 35e minuut 1-2 en dit zou tevens de ruststand zijn.

In de tweede helft windje mee was het voor Zeemacht zaak om de 1-2 vast te houden en hopen op een snelle aanval en die kwam er ook al na direct 2 minuten na de aftrap was het 1-3 in de 42e minuut. Hierna werd de wedstrijd harder ZAP gooide er een schepje boven op en bij Zeemacht was toch te merken dat de zware wedstrijd afgelopen woensdag in de ¼ finale beker zijn tol ging eisen. ZAP probeerde van alles maar wij hielden stand ook met 10 maan in de laatste 10 minuten want Alex viel uit met een blessure en met het oog op volgende week de ½ finale beker uit tegen Bloemendaal werd hij naar de kant gehaald.

Mannen klasse wat ik zag vandaag 3 vaste basis spelers afwezig (Slavik,Jacey en Stef) en dan toch dit resultaat prima gewoon heel netjes.

MVG  JM

FC Den Helder B2 - Zeemacht B1    uitslag  1-2    Datum 16-04-2016

Vandaag tegen de kampioen FC Den helder B2 (verder in het verslag DH genoemd), 5 weken geleden leden wij thuis een 1-4 nederlaag en dat luide toen voor Zeemacht een serie slechte wedstrijden in, waardoor wij niet meer mee konden strijden om het kampioenschap. Zeemacht begon goed aan de wedstrijd en was de eerste 10 minuten dan ook dicht bij een goal, maar de bal wou er niet in. Gaande de eerste helft werd DH ook gevaarlijker en ging de wedstrijd gelijk op, met kansen voor beide teams. In de 32e minuut kreeg een speler van DH geel, dus 10 minuten tijdstraf en moest naar de kant. DH ging op dat moment meer naar achteren voetballen en daardoor kreeg Zeemacht kansen om te scoren in de 38e minuut 0-1 en in de 39e minuut 0-2 en dit was dan ook de ruststand.

In de tweede helft verwachten wij een stormloop van DH en dat was ook zo aanval na aanval werden door onze verdediging en middenveld ongedaan gemaakt door met 5 a 6 man te verdedigen. Zeemacht bleef in de counters gevaarlijk waardoor DH achterin niet 1 op 1 kon spelen, in de 48e minuut kregen wij de kans op de 0-3 maar door goed keeperswerk bleef DH hoop houden. In de 50e minuut was het dan toch DH dat scoorde 1-2. Hierna bleef de wedstrijd spannend met kansen voor beide teams. Ook Zeemacht moest 10 minuten met 10 spelen maar losten dit goed op met hard werken.  gelukkig na 3 minuten extra tijd floot de goed leidende scheidsrechter al zodat wij toch de genoegdoening hadden om te winnen van de kampioen.

Woensdag 30 april om 18.45 spelen wij alweer dat de ¼ finale beker, met dezelfde inzet als vandaag gaan wij ook dat klusje klaren.

MVG  JM

Zeemacht B1 – SRC B1    uitslag 5-2  Datum 09-04-2016

Vandaag was SRC onze tegenstander de nr.2 uit de competitie. Zeemacht had na de overwinning afgelopen woensdag in de 1/8 finale beker weer geloof in eigen kunnen na een slechte reeks wedstrijden, en was gebrand op een overwinning. Zeemacht begon gelijk sterk aan de wedstrijd was de eerste 10 minuten heer en meester maar verzuimde om minimaal 1 van de 2 100% kansen te verzilveren.  SRC kreeg gelijk na 11 minuten bij hun eerste aanval een vrije trap net buiten de zestien en wist hieruit wel te scoren 0-1 dus. Na deze domper was Zeemacht even de weg kwijt maar gaande de eerste helft kregen wij toch weer het betere van het spel en de gelijkmaker was dan ook meer dan verdiend 1-1 in de 32e minuut. Wij bleven hierna goed spelen en dit werd al snel weer beloond met de 2-1 in de 36e minuut en dit was ook tevens de ruststand.

In de 2e helft waren de eerste 10 minuten voor SRC dat probeerde om snel de gelijkmaker te scoren. Maar niet SRC scoorde maar Zeemacht maakte in de 60e minuut de 3-1 en weer een minuut later in de 61e minuut 4-1 en was de wedstrijd gespeeld. Toch zou er nog 2x gescoord worden en wel in de 70e minuut door SRC 4-2 en door Zeemacht in de 75e minuut  5-2.

Dit was een mooie overwinning tegen een sterk SRC maar vandaag was het toch Zeemacht dat als team heeft gestreden en daardoor ook het recht had om te winnen. Volgende week tegen de kampioen FC Den Helder B2 en woensdag 20 april thuis tegen Always Forward in de ¼ finale voor de beker.

MVG  JM

Wieringermeer B1 - Zeemacht B1    uitslag 5-0   Datum 02-04-2016

Vandaag moesten wij uit naar Wieringermeer, normaal gesproken een team dat wij makkelijk moeten kunnen hebben, maar Zeemacht b1 is een beetje het boekie kwijt de laatste weken. Na de dramatische wedstrijd 2 weken geleden bij oosterend waar Zeemacht zich van zijn slechtste kant heeft laten zien, hoopte ik samen met Bart dat wij nu wel weer een beetje ons niveau zouden halen.

Het ging al na 3 minuten mis, mede door dat wij weer veel te slap begonnen aan de wedstrijd en teveel op een kluit spelden was het Wieringermeer dat dus snel scoorde 1-0 in de 3e minuut. Ook hierna was het Wieringermeer dat het beste van het spel had, van Zeemacht kant werden bijna alle duels verloren of wij gingen zelf het duel niet eens aan. Toch waren de laatste 10 minuten van de eerste helft voor Zeemacht er werd meer uit elkaar gespeeld en wij kregen ook enkele mogelijkheden maar echt gevaarlijk werden wij niet voor rust, Wieringermeer scoorde ook niet meer voor rust zodat er nog van alles mogelijk was in de tweede helft met een 1-0 ruststand.

Bart hield in de rust een kleine peptalk om ieder wakker te schudden, maar had net zo goed niets kunnen zeggen, want door het hele team werd hier niets van mee genomen.

Daar waar wij de aanval moesten kiezen was het direct Wieringermeer dat Zeemacht onder druk zette en al snel in de 46e minuut de wedstrijd besliste door de 2-0 te scoren, hierna werd het spel van Zeemacht slechter en slechter het geloof was weg en daardoor begonnen wij weer tegen onszelf te voetballen. Wieringermeer daar in tegen had vleugels gekregen en scoorde in de 60e minuut 3-0, in de 70e minuut 4-0 en omdat wij nog niet genoeg vernederd waren 5-0 in 78e minuut.

Dit was voor ons een dik verdiende nederlaag, verliezen is nooit leuk maar als je vandaag (en de voorgaande 2 weken) ziet hoe wij speelden dan winnen wij geen wedstrijd meer dit seizoen.

a.s. Woensdag de bekerwedstrijd 1/8 finale te de Blokkers hopelijk komt ons normaal gesproken goede spel dan terug. Hopelijk is het vertrouwen dan weer bij iedereen terug, want jullie hebben het vele wedstrijden laten zien dat jullie wel goed kunnen spelen.

MVG  JM

Zeemacht B1 – ZAP B2    uitslag  4 -1   Datum 12-03-2016

Vandaag stond ZAP B2 op het programma, om mee te willen doen om het kampioenschap moest er gewonnen woeden. Het was ZAP dat de eerste 15 minuten het beste van het spel had en daardoor ook enkele kansen kreeg. In de 9e minuut kreeg ZAP zelf een strafschop maar Owen stond vandaag weer ouderwets te keepen en wist de strafschop te stoppen. Wel was hierna ieder bij Zeemacht wakker geschud en langzaam aan kregen wij meer veld overwicht. Het duurde tot de 29e minuut dat er gescoord werd en wel de 1-0 voor Zeemacht. Zeemacht bleef de verder de eerste helft de betere ploeg maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft ondanks dat de scheids er 6 minuten bij telde.

In de rust geen tactisch verhaal van de coach maar alleen maar dat wij alert moeten blijven en moeten werken voor elkaar

De tweede helft was het direct Zeemacht dat het voortouw nam daar wij verwachten dat ZAP dat zou doen. In de 47e minuut kwam dan voor Zeemacht de verlossing 2-0 en 2 minuten later in de 49e minuut 3-0. Hierna werd het spel weer wat rommelig mede omdat enkele spelers toch weer te veel voor eigen succes gingen en in de 64 minuut werden wij hiervoor ook gestraft 3-1. Gelukkig werden wij hierna weer wakker en wisten wij nog de 4-1 te scoren en dit was dan tevens de eindstand.

Owen maakte hierna nog zijn debuut in ons eerste en ook Lester mocht zijn debuut maken, en daar zijn wij als team blij mee maar volgende week zijn zij weer gewoon bij ons voor de wedstrijd op Texel tegen Oosterend.

Jammer dat er toch jongens zijn die zich niet of te laat afmelden, dat is een slechte zaak en dat hoort niet.

MVG JM

Zeemacht B1 – FC Den Helder  B2    uitslag  1 -4   Datum 05-03-2016

Vandaag de derby tegen Helder B2, bij winst zou Zeemacht boven aan staan in de race om het kampioenschap in de 2e klasse. Zeemacht begon goed heel goed zelf aan de wedstrijd (misschien wel de beste 10 minuten van dit seizoen) en kreeg ook enkele kleine kansen. Maar bij de eerste echte aanval van de tegenstander na 10 minuten spelen was het spel bij Zeemacht ontregelt en werd er teveel en met te veel mensen naar achterin verdedigd terwijl dit naar voren moet, hierdoor brachten wij ons zelf in de problemen en lieten daardoor meer en meer FC DH de wedstrijd bepalen. FC DH dat steeds meer en meer in hun spel kwam en kreeg hierdoor steeds meer kansen om de score te openen. In de 33e minuut was het dan toch raak 0-1 voor FC DH. Zeemacht probeerde het wel maar daar wij normaal heersen over het middenveld was daar nu vaak niemand te zien mede doordat enkel bepalende spelers onder hun niveau speelden of niet 100% fit waren werd ons spel steeds minder. Wel kregen wij in de 38 minuut nog een mooie kans maar de bal belande op de lat, zodat wij na 40 minuten voetballen de rust op zochten met een 0-1 achterstand.

In de rust probeerden beide coaches enkele spelers die onder hun kunnen presteerden wakken te schudden in de hoop het tij te keren.

Zeemacht begon de 2e helft weer aardig en kreeg enkele kansen op de 1-1 maar de paal en de keeper van FC DH hield het doel schoon. Wat ons niet lukte wou wel FC DH dat scoorde 0-2 in de 60 minuut. Zeemacht geloofde ondanks de achterstand er nog in de 64 minuut dan toch de goal voor Zeemacht 1-2. Hierna geloofde iedereen er weer in, maar dom heel dom balverlies op het middenveld was het FC DH dat hier slim gebruik van maakte en 1-3 scoorde. Hierna was de wedstrijd gespeeld beide teams kregen nog wel enkele kansen maar alleen FC DH wist er nog 1 te scoren in de 79e minuut. Daar waar wedstrijd tot de 1-2 gelijk om ging met misschien een iets beter spelend FC DH dat gewoon beter met de geboden kansen omging en daarom verdiend heeft gewonnen.  Wel was vandaag voor mij als coach te zien dat als enkele bepalende spelers niet in goeden doen zijn wij het heel moeilijk hebben.

MVG  JM

 

SRC B1 - Zeemacht B1  uitslag  2-2  Datum 19-09-2015

Vandaag moesten de nr.1 Zeemacht B1 aantreden tegen nr.2 SRC B1 beide teams staan gedeeld boven aan maar Zeemacht heeft een beter doelgemiddelde. Bij vertrek gelijk alweer spelers die denken dat een kwartier te laat komen normaal is. Deze zelfde mensen zorgen er dan namelijk ook voor dar de voorbereiding vooraf aan de wedstrijd niet gaat zo als die hoort te zijn, dus mensen de volgende keer graag allemaal op tijd.

Zeemacht begon deze wedstrijd gewoon slecht, duels werden niet aangegaan en als dat wel gebeurde was de actie hierop vaak te laat waarddoor veel balverlies ontstond. SRC was de hele eerste helft de veel betere ploeg aan niets was te zien dat Zeemacht de koploper was, wij creëerden niet 1 enkele kans in de eerste helft. Toch wist Zeemacht tot de 24e minuut de 0 te houden nadat onze goalie al diverse knappe reddingen heeft moeten doen, maar ook hij moest buigen zodat SRC 1-0 scoorde. Ook hierna was het SRC dat voetbalde en Zeemacht eigenlijk gewoon niet bij machte was om hier iets aan te en mochten blij zijn dat de ruststand 1-0 was. (daar waar 5-0 voor SRC ook niet misstaan zou hebben).

Tijden de rust enkele spelers gewisseld door deze op andere posities neer te zetten, waarna Bart nog even de puntjes op de i zette door uit te leggen hoe te spelen tegen deze tegenstander.

Bovenstaande was niet tegen dovemans oren verteld want gelijk na de aftrap van de 2e helft een heel ander Zeemacht. Feller spelend maar wel correct duels werden gewonnen en er was veel meer strijd, nu was het Zeemacht die de wedstrijd bepaalde en enkele kansen kreeg. De inspanning werd beloond door een mooi schot vanaf 20 meten laag in het doel te schieten 1-1 in de 55 minuut. Hierna probeerde SRC het wel kreeg misschien ook wel meer iets meer balbezit waarddoor er bij ons achterin wel alert gespeeld moest worden en dat lukte kansen werden er tot dat wij in de 70e minuut 1-2 scoorden niet weg gegeven. Hierna ging SRC wat meer alles of niets spelen kreeg Zeemacht nog in hele grote kans op de  1-3 in de 78e minuut,  maar de bal verdween recht in de handen van de keeper van SRC. Hierna een aanval van SRC speler valt in de 16 en ja hoor strafschop geeft de scheidrechter die tot dat moment best wel netjes floot, vraag mij nog af wat er gebeurde maar goed dit betekende wel de gelijkmaker van SRC in de 79e minuut. Hierna kreeg SRC ook nog een vrije trap op het randje 16 weer om een reden die niemand begreep ook de tegenstander niet maar gelukkig ging deze bal er niet in zodat de einduitslag 2-2 was. Gezien over de hele wedstrijd een terechte uitslag maar daarom blijft het wel zuur dat je door in mijn ogen onterechte beslissing van de scheidsrechter niet wint maar gelijkspeelt. Wel blijven wij staan op de eerste plaats in de competitie.

Volgende week uit naar Nieuwe Niedorp voor de 2e ronde KNVB beker

MVG  JM

Zeemacht B1 – Wieringermeer B1    uitslag  3 - 0 Datum 06-02-2016

Vandaag  was Wieringermeer onze tegenstander, her enige team dat tot vandaag van ons heeft kunnen winnen dus moesten wij wat recht zetten. Iedereen was gemotiveerd om er een goede pot van te maken, maar toch hadden weer problemen met het op tijd komen.

Daar wij in de najaars reeks de eerste wedstrijd met 2-1 verloren onze enige verlies partij in die reeks waren wij er nu op gebrand om te winnen. Zeemacht was wel vanaf het begin de betere ploeg, maar Wieringermeer hield de deur goed dicht zodat er voorin weinig ruimte was en Zeemacht verzuimde om het spel breed te houden leverde het weinig op. Toch was het achterin oppassen want ook Wieringermeer had 2 goede mensen voorin lopen. Toch waren de meeste mogelijkheden voor Zeemacht en in de 19e minuut kreeg het loon naar werken 1-0. Zeemacht bleef ook de verdere eerste helft de bovenliggende ploeg kreeg kansen genoeg maar de uitstekende keeper van Wieringermeer bleef alles tegen houden deze zelfde keeper raakte geblesseerd aan zijn hoofd en moest later het veld verlaten en naar de eerste hulp. Gelukkig gaat het goed maar het blijft lullig als je zo het veld moet verlaten. Van onze kant uit wensen wij hem beterschap.  Ook was het rust toen de keeper het veld verliet.

In de rust werd het een en ander nog eens door Bart aangehaald en ook dat wij achterin op moesten letten daar wij nu tegen de wind in gingen spelen.

In de tweede helft wist Zeemacht al snel in de 44e minuut 2-0 te scoren, de wedstrijd werd er hierna niet beter op mede omdat er spelers waren die normaal altijd scoren nu nog niet gescoord hadden en meer voor eigen belang gingen dan voor team belang.( dit mag nooit je hoort altijd in het belang van het team te spelen om een goed resultaat te halen).  Zeemacht kreeg ook in de tweede helft kansen te over maar ook de invallende keeper bij Wieringermeer stond zijn mannetje en wist enkele goals te voorkomen, zelf kreeg Wieringermeer 1 grote kans op de 2-1 maar de paal stond in de weg, dit was de enige kans die Zeemacht weggaf in de hele wedstrijd. Zelf wisten wij nog te scoren in de 80e en laatste minuut 3-0 en dit zou dan ook tevens de eind uitslag zijn, wederom een overwinning maar er is nog een lange weg te gaan. Mooi om te zien was dat er meerdere speler in het team zijn die kunnen scoren en iedereen hard voor elkaar wil werken.

Jongens weer een mooie overwinning op naar de volgende!!!!!!!!!!!

MVG JM

Zeemacht B1 – Oosterend B1    uitslag  5 -1 (1-0) Datum 23-01-2016

Vandaag de start van een hele nieuwe competitie met zes teams zullen wij gaan strijden om het kampioenschap in de 2e klasse. In deze klasse komen wij 4 bekenden tegen en twee teams die al speelden in deze klasse. Vandaag was Oosterend onze tegenstander, een die wij nog kenden van het vorig seizoen en toen kampioen werden. Maar Zeemacht B1 is ook beter geworden heeft veel geleerd en iedere speler heeft de wil om te werken voor elkaar, waardoor dit gewoon een goed team is dat van niemand hoeft te verliezen.

Klokslag 13.00 begon de wedstrijd en het eerste kwartier was Oosterend sterker maar Zeemacht stond goed te verdedigen en gaande de wedstrijd kreeg het steeds meer grip op de en kwamen er enkele kleine kansen. Maar de omschakeling was bij Zeemacht beter dan bij Oosterend en in de 24e minuut was het bij balverlies op het middenveld van Oosterend Zeemacht dat snel wist te scoren uit counter 1-0. Zeemacht begon langzamer ook beter te spelen weer kreeg het enkele mogelijkheden waaruit in de 29e minuut Oosterend aan de noodrem moest trekken om de 2-0 te voorkomen, wel kreeg Zeemacht een Strafschop die knap werd gered door de keeper van Oosterend. De wedstrijd bleef de verdere eerste helft op en neer gaan zonder dat het voor beide teams mede door goed verdedigen van beide teams geen doelpunten meer opleverde en de rust werd opgezocht met een 1-0 voorsprong.

In de rust werd er door de coach enkele omzetting gedaan in het team om toch iets meer grip op het middenveld te krijgen. Verder de mededeling dat wij er nog niet waren alert moesten blijven en voor elkaar moeten blijven strijden.

Bij de start van de 2e helft een heel fel Oosterend en Zeemacht kwam niet verder dan verdedigen, en gaf ook Oosterend 2 goede kansen maar onze keeper was alert. Daar waar het Oosterend was dat aan het aanvallen was en op dat moment ook de sterkste was wist Zeemacht zomaar uit het niets bij een counter 2-0 te scoren in de 50 minuut. Deze voorsprong zou niet lang duren want als wij voorstaan en denken dat wij er al zijn worden sommige speler toch weer te laks en dus kon oosterend in de 52 minuut 2-1 scoren, waardoor de spanning weer volop aanwezig was. Hierna werd de wedstrijd even niet leuker maar er werd op het middenveld door beide teams hard geknokt om de bal, beide teams hadden ook kunnen scoren maar gelukkig voor alles wat Zeemacht was, was het Zeemacht dat scoorde uit een corner die knap werd ingekopt in de 62e minuut 3-1. Op dat moment was de wedstrijd eigenlijk gespeeld Oosterend probeerde wel maar meer omdat hun spelers het zelf wouden doen, Zeemacht liet de tegenstander komen en loerde op de counter en niet zonder succes in de 70e minuut was het weer raak 4-1. Zeven minuten later weer in de 77 minuut 5-1 en dit was dan ook verdiend de einstand.

Heren klasse hoe jullie als team (zo hoort team voetbal te zijn) voor elkaar hebben gewerkt. Volgende week weer een zware pot ZAP uit.

MVG  JM

Zeemacht B1 – Oudesluis B1   uitslag  13 – 1 (3-0)  Datum 09-01-2016

Vandaag de laatste wedstrijd in de najaars competitie, er stond niets meer op het spel maar bij een grote overwinning zouden wij Oosterend passeren en op de 2e plaats komen met een wedstrijd minder en 1 punt minder dan ZAP. Jammer is alleen dat wij nooit zouden kunnen bewijzen dit najaar de beste te zijn geweest daar de inhaal wedstrijd tegen Oosterend niet gespeeld gaat worden, daar wij volgende week moeten spelen voor de beker uit tegen Forresters uit Heilo, daarom is de wedstrijd uit tegen Oosterend komen te vervallen. 23 Januari begint de nieuwe competitie wel een klasse hoger 2e klasse waarin met 6 teams gestreden wordt voor het kampioenschap, en gezien de tegenstanders belooft dit een spannende competitie te worden.

Nu over de wedstrijd van vandaag, Zeemacht begon eigenlijk weer net als zo vaak te gemakkelijk aan de wedstrijd “wij dachten wel even dit doen wij wel even”. Toch kregen wij al snel in de wedstrijd veldoverwicht maar mede door dat de buitenspelers te weinig in het spel werden betrokken kregen wij de eerste 20 minuten weinig kansen. Dan toch eindelijk in de 26e minuut was het dan toch raak door Stef die via de zijkant een mooie voorzet gaf die netjes door Ferdi werd afgerond 1-0. Niet veel laten was het na goed voorbereidend werk van Slavik, Jaced die 2-0 mocht scoren in de 30e minuut. Dat Zeemacht veel sterker was dat was duidelijk maar er werd niet goed gevoetbald veel mensen gingen voor eigen succes en daardoor liepen veel acties stuk. Maar in de 37e minuut was het dan toch weer raak Slavik soleerde door alles wat Oudesluis was en scoorde 3-0 dit was dan ook gelijk de ruststand.

In de rust werd er door beide coaches nogmaals op gehamerd dat er meer via de zijkanten gespeeld moest worden en verder lekker voor elkaar blijven werken.

Na rust scoorde Zeemacht 4x binnen 10 minuten allemaal doelpunten waarbij de bal via de zijkanten werd ingespeeld 4-0 doelpunt Novell en assist Slavik, 5-0 Wesley en assist Lester, 6-0 Slavik en assist Robin, 7-0 Slavik en assist Novell. Na deze doelpunten was het een solo van Slavik dat de 8-0 betekende. Hierna mocht zowaar oudesluis dat mede doordat men achter te veel risico nam mocht scoren 8-1 in de 55e minuut. Coach wisselde hierdoor de hele achterhoede maar dat het verder geen consequenties voor het team Zeemacht ging vrolijk door met scoren in de 56e minuut weer een solo van Slavik 9-1. In de 58e minuut was het weer raak Novell soorde de 10-1 op aangeven van Slavik. Hierna gebeurde er een lange tijd niets weer werd er teveel voor eigen succes door veel spelers gespeeld en de coach die dacht klaar te zijn met wissellen wisselde toch, haalde Slavik en Lester er ui en zette hiervoor gewisselde laatse man en voorstooper erin op rechtshalf en in de spits, dit was in voordeel van Ferdi die daarna 11-1 scoorde op aangeven van Jeffrey in de 72e minuut, later was het weer Ferdi die scoorde in de 79e minuut op aangeven van Bas 12-1. In de 80e minuut was het Noveel die de eindstand bepaalde op 13-1 op een assist van Alex. Dit is genoeg door toch nog te stijgen naar plaats de 2e plaats, jammer dat de wedstrijd tegen Oosterend thuis niet meer gespeeld word daar deze najaars competitie is afgelopen.

MVG JM

VIOS-W B2 - Zeemacht B1    uitslag 1-2   Datum 12-12-2015

Vandaag de inhaal wedstrijd tegen VIOS-W uit Warmenhuizen, met 13 man en met de wetenschap vooraf dat wij achterin onze laatste man en voorstopper moesten missen vandaag. Achterin werd de plek van Bas(gekneusde ribben) in genomen door Jaced en mocht stef weer eens beginnen als voorstopper.

De eerste helft was een wedstrijd waarbij beide ploegen wel op een 3-0 voorsprong kon staan maar bij rust was het 1-1. VIOS kwam nadat onze keeper al diverse kansen had voorkomen toch op 1-0 in de 23e minuut. Zeemacht probeerde wel meer druk te zetten maar was gewoon te slordig met het rondspelen en passen van de bal veel onnodig balverlies hierdoor. Wel kregen wij ook diverse mogelijkheden om te scoren, al duurde het tot in de 40e minuut dat wij gelijk maakten 1-1 een pass van de zijkant die knap werd afgemaakt door Slavik, en dat was dan ook direkt de ruststand.

In de rust werd er door beide coache nogmaals op aangedrongen dat wij meer de zijkanten moeten gaan gebruiken, niet te veel met elkaar bezig moesten zijn maar vooral geconcentreerd moesten blijven voetballen.

De 2e helft was een heel ander Zeemacht dan in de eerste helft lekker snel spelend met vele ballen over de zijkanten. Dit leverde vel kansen op maar tekens weer stond paal en lat (6x) een goal in de weg. Het was alleen maar Zeemacht dat aanvalt de tegenstander kwam er zelden uit en hadden over de hele 2e helft maar 1 mogelijkheid gehad om te scoren misschien. Bal via de linkerzijde van Wesley raakte binnenkant paal waarbij de bal terug krulde over de doellijn maar volgens de goed fluitende scheidrechter was dit niet zo dit was in de 60 minuut. Zeemacht kreeg elke 3 minuten wel een kans om te scoren maar de bal wou er gewoon niet in. Tot opluchting van alles wat Zeemacht was lukte het in de 75e minuut wel, Stan schoot vanaf de zestien op doel en in de rebound was het Slavik die de 1-2 binnen tikte.

Onze 2e helft was er een om in te lijsten er werd eindelijk weer goed gevoetbald nu werd er wel via de zijkanten gespeeld en werd er wel goed getikt alleen hadden wij hieruit meer moeten scoren.

Jongens nog 2 trainingen 15 en 22 december en dan een korte winterstop want op 9 januari spelen wij al weer thuis tegen Oudesluis

MVG  JM

Zeemacht B1 – FC Den Helder  B3    uitslag  8 - 0   Datum 14-10-2015

Na vorige week niet gespeeld te hebben moesten wij vandaag weer aan de bak tegen FC Den Helder. Maar vooraf gaande aan de wedstrijd werden er eerst enkele foto van het team gemaakt, waardoor ieder wat vroeger aanwezig diende te zijn. De foto zijn te zien op de website van Zeemacht veldvoetbal en op facebook.

Na dit keer een goede warming gedraaid te hebben ander aansporing van Bart Heijmans begon Zeemacht voortvarend aan de wedstrijd, de eerste 15 minuten werd er goed gevoetbald ballen werden snel gespeeld en hiervoor werd Zeemacht dan ook beloond want in de 3e, 9e en 15 minuut stond er al 3-0 op het scorebord. Jammer genoeg werd hierna het spel snel minder toch wisten wij ondanks dat het niet meer sprankelend was toch voor rust nog 3x te scoren en wel in de 17e, 27e en 39 minuut, zodat wij met een 6-0 voorsprong de rust in gingen.

In de rust werd er door beide coaches verteld dat wij moesten blijven voetballen, maar het wou gewoon niet lukken en ook de tweede helft was nog slechter om aan te spelers die te gemakkelijk werden en net niet dat stapje extra deden wat ze normaal wel doen waardoor FC Den Helder zowaar enkele kleine kansjes kregen en dat kwam mede omdat wij te laks aan het voetballen waren. Toch wisten wij aan het eind van de wedstrijd nog 2x te scoren in de 76e en 80 minuut zodat wij wel wonnen met 8-0. Dat is mooi natuurlijk maar met een beetje meer motivatie had er veel meer doelpunten ingezeten.

Volgen de week tegen Oosterend hopelijk met wel een 100% motivatie en werklust. Jongen bedankt voor de coach jack die ik van jullie moet ontvangen.

MVG JM

Callantsoog B1 - Zeemacht B1    uitslag 4 - 5   Datum 17-10-2015

Vandaag stond Callantsoog op het programma en Zeemacht was gebrand om een betere wedstrijd te spelen als tegen HCSC.  Bij aankomst bleek de sleutel op straat te zijn van de kantine van Callantsoog wel waren de kleedkamers bereikbaar, zodat wij ons wel direct konden omkleden en konden beginnen met de warming up. 14.00 uur zou de wedstrijd moeten beginnen beide teams waren dan wel gereed maar een scheidsrechter was nog door niemand gesignaleerd, bij  navraag werd er verteld dat deze er net was en nu de pasjes op de pc aan het controleren was, en dat was knap van deze daar ik sportlink nog moest invullen. Maar om 14.15 verscheen ook de scheids op het veld en ja, hoor daar weer controle van de pasjes. Hierna kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen 20 minuten te laat.

Callantsoog zette direct druk op Zeemacht en wist op het middenveld de duels te winnen waardoor wij ons het gelijk moeilijk maakten. Na 5 minuten spelen moest onze linksbuiten aan de noodrem trekken in onze zestien dus een terechte strafschop voor Callantsoog. Ondanks dat onze keeper de goede hoek koos Callantsoog te scoren 1-0. Ook hierna was Callantsoog gelijk weer het team met de meeste balbezit, maar een lange bal richting onze rechtsbuiten leverde ons mede door zijn goede voorzet gelijk de gelijkmaker op in de 8e minuut. Hierna ging de wedstrijd redelijk gelijk op met een iets gevaarlijker Callantsoog. Dat wij deze wedstrijd niet tegen 11 man speelden maar tegen 12 werd wel duidelijk tegenstander mocht bijna alles en van Zeemacht kant werd er veel afgefloten. Toch wisten wij met snelle aanvallen ook gevaarlijk te zijn en nadat onze keeper Owen diverse hele knappe reddingen heeft gedaan was het toch Zeemacht dat scoorde 1-2 in de 35e minuut, maar 1 minuut later was het Callantsoog dat weer gelijkmaakte uit een buitenspel goal waar ook niet voor werd gefloten 2-2 in de 36e minuut. Daar waar het eerst lange tijd duurde vielen er nu 4 goals in 5 minuten want in de 36 minuut was het weer Zeemacht dat scoorde 2-3 en weer een minuut later 2-4. Dit zou ook de ruststand zijn.

In de rust werd er door beide coaches op gehamerd dat wij onze mond moesten houden tegen deze scheids en da wij ook moesten proberen om meer aanwezig te zijn op het middenveld korten dekken en duels gaan winnen.

Zeemacht werd gelijk aan het begin van de 2e helft onder druk gezet door Callantsoog maar kon daardoor zelf loeren op de counter, maar het was Callantsoog dat scoorde in de 48e minuut 3-4. Nog maar net weer afgetrapt en ja hoor floot de man in het zwart(geel) weer voor een strafschop (makkelijk gegeven, weet nog niet waarom)in het voordeel van Callantsoog in de 50e minuut 4-4, en waren weer bij het begin van de wedstrijd. Toch kregen wij ook best wel enkele goede kansen maar moesten wij wachten tot de 61e minuut dat ook wij een strafschop kregen 4-5. Daarna moesten er toch weer enkele spelers bij Zeemacht blijven zeuren tegen de scheids en ja deze stuurde er naar de kant voor 10 minuten (dom van diegene, want je benadeeld niet alleen je zelf maar vooral je team). Toch wisten wij stand te houden ook met 10 man en net toen deze weer in het veld mocht, hadden wij nog een andere slimmerik die dacht wat jij kan ik ook en kon ook wegens praten tegen de scheids mocht hij ook  voor 10 minuten naar de kant, dus speelden wij nog met 10 man.

Ondanks deze moeizame winst, moet het in de toekomst wel weer beter gaan voetballend het mag niet zo zijn als 2 spelers afwezig of geblesseerd wij niet meer kunnen voetballen. Van de andere kant is het goed om te zien als het voor ons niet loopt deze wedstrijd en de vorige tegen HCSC wij toch op wilskracht wel met 3 punten naar huis gaan.

MVG  JM

Zeemacht B1 –HCSC B2  uitslag 4 - 3  Datum 08-10-2015

Deze voor ons een  thuis wedstrijd die werd gespeeld op het complex van HCSC, daar wij niet over verlichting beschikken en HCSC hiervoor hun A-veld beschikbaar stelde, hiervoor dank HCSC.

Om 18.00 zou de aftrap zijn maar daar er nog een wedstrijd van f junioren aan vooraf ging en die uitliep floot de scheids om 18.11 voor de aftrap. Gelijk was al te zien dat HCSC scherper was dan Zeemacht dat wel erg nerveus en onzeker aan de wedstrijd begon. Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor HCSC dat dan ook enkele kleine kansen kreeg en in de 16e minuut kreeg het dan, ook gezien het spelbeeld verdiend 0-1. Na deze achterstand zette Zeemacht een tandje bij maar echt gevaarlijk was het ook niet, wel over en weer kleine kansen voor beide teams. Bij Zeemacht gingen sommige spelers weer te veel praten en van die spelers werd het spel ook minder, waardoor ik was genoodzaakt om tijdelijk onze topscoorder tot nu toe te wisselen. Dit pakte goed uit want vijf minuten na deze wissel werd er de gelijkmaker gescoord in de 35e minuut 1-1. En dit zou ook de ruststand zijn.

In de rust was ieder er van overtuigd dat als wij de zenuwen van ons af gooien en iets feller en sneller de duels aan gaan de wedstrijd konden winnen.

De tweede helft was nog maar net begonnen en wij scoorden de 2-1 in de 46e minuut. Maar HCSC gaf zich nog niet gewonnen en presteerde volgens mij op hun grens om deze wedstrijd niet te verliezen, het was ook de betere ploeg en kreeg ook nu weer enkele aardige kansen, mede omdat Zeemacht vele duels op het middenveld verloor. Maar toch was het weer Zeemacht dat scoorde in de 55e minuut 3-1. Hierna dacht Zeemacht de buit binnen te hebben en begon het weer te soft en te gemakelijk te spelen en hielp het daardoor HCSC weer in de race in de 58e minuut 3-2 en weer later 3-3 in de 70e minuut uit een strafschop(die eigenlijk over had gemoeten daar de keeper nog niet gereed stond in zijn doel). HCSC probeerde echt alles en Zeemacht zat er echt doorheen, toch wist het door als team te knokken HSCS van het verdere scoren af te houden en zelf nog 4-3 te scoren met nog 3 minuten te gaan in de 77e minuut zodat toch de overwinning voor ons was.

Dit was van onze kant een erg slechte en vooral nerveuze wedstrijd, was HCSC misschien de wel iets betere ploeg, maar wisten wij door onze instelling en werklust deze wedstrijd toch te winnen en dat is knap, dat je ook wint als het een keer niet lekker gaat. HET WAS ZO ALS EEN DERBY HOORT TE ZIJN GIEREND SPANNEND.

MVG JM

Schagen B2 - Zeemacht B1    uitslag 3-9     Datum 03-10-2015

Met precies genoeg spelers, geen wissels en ook geen grensrechter vertrokken wij om kwart voor 11 richting Schagen voor onze wedstrijd tegen Schagen B2.

Bij aankomst bleek er nog geen kleedkamer beschikbaar te zijn dus daar ging een goede warming up in rook op, beter gezegd was er helemaal daardoor geen ruimte en tijd over voor de Warming up. Wij begonnen ook in deze wedstrijd gelijk goed met druk zetten en al snel was de bal in ons bezit nadat Schagen had afgetrapt en in de 2e minuut stonden wij al op 1-0, en weer 2 minuten later in de 4e minuut was het 2-0. Schagen probeerde wel maar het kreeg door de op de goede plaats staande verdedigers van Zeemacht geen enkele kans in de hele eerste helft. Zeemacht daarin tegen wist in de 11e minuut 3-0 te scoren nadat al weer enkele kansen onbenut bleven. Hierna was het als coach jammer om te zien dat enkele mensen teveel voor eigen succes gingen spelen en dat kwam de wedstrijd niet te goede, ook bij een grote voorsprong moet ieder als team blijven voetballen. Doordat deze enkelingen voor eigen succes gingen duurde het lang voor wij weer wisten te scoren in de 38e minuut 4-0 en in de 39e minuut 5-0. Met iets meer oog voor je mede spelers had het misschien wel 10-0 kunnen zijn. Maar goed ruststand 5-0.

In de rust nogmaals verteld dat wij moeten blijven voetballen als team en dat de score dan zeker verdubbeld zou worden.

De tweede helft was voor een groot gedeelte niet om aan te zien, wij waren niet geconcentreerd en begonnen veel te slap, toch was het wel Zeemacht dat scoorde in de 47e minuut 6-0. Twee minuten na deze goal werd weer niet goed opletten een tegen goal gescoord door Schagen  in de 49e minuut 1-6. Ondanks het slechte spel in de 2e helft wisten wij weer te scoren in de 54e minuut 1-7 en in de 58e minuut 1-8. Daar waar ieder er van uit ging dat wij weer met dubbele cijfers zouden winnen wist Schagen 2x te scoren in de 70e en 75e minuut 3-8. In de laatste minuut wist Zeemacht nog 1x te scoren en zo de eindstand in de 80e minuut te bepalen op 3-9.

MVG  JM

Zomaar een gezellig weekend bij Zeemacht 26 en 27 september

Bij deze een kort verslag van een weekend voetbal bij zeemacht, mooi weer op beide dagen en teams die er zin in hadden beloofde veel goeds voor dit weekend. De aftrap was voor de B1 op zaterdag al vroeg met de aftrap om 10.00 uur tegen Texel`94. Al snel was in deze wedstrijd dat 1 van deze teams niet thuis hoorde in deze klasse, Zeemacht B1 was oppermachtig en wist deze wedstrijd dan ook te winnen met een monster uitslag 16-2.

De tweede wedstrijd deze dag was Zeemacht 2 tegen reiger Boys 3. Mede door de bezetting bij zaterdag 1 was ons 2e niet helemaal compleet en mochten drie jongen uit de B junioren hun debuut  maken in Zeemacht 2. Zeemacht 2 stond in het begin behoorlijk onder druk maar wist na 16 minuten toch verrassend te scoren uit een geweldig genomen vrije trap en zo dus op 1-0 te komen (ja, Dennis hij was mooi). Vlak voor rust kwam Zeemacht zelf op 2-0, tegen de veroudering in maar als de tegen stander niet scoort moet je het zelf gewoon doen en dat deed Zeemacht dan ook, dus ruststand 2-0. In de 2e helft probeerde Reiger Boys van alles maar meer dan 1x scoren wou hun niet lukken, zodat de overwinning was voor een hard werkend Zeemacht.

De derde wedstrijd dat de slagroom op het toetje moest zijn deze zaterdag, werd de grootste domper Zeemacht 1 – DZS 1. Daar waar ik en zover ik weet ook het publiek rekende op een overwinning stond ons eerste al na 15 minuten achter met 0-2 door veel geklungel achterin, terwijl het zelf al in de 1e minuut had moeten scoren. Toch wist Zeemacht 1 zich weer goed te herpakken en voor rust wist het de aansluiting te scoren, zodat de ruststand 1-2 was.

Na de rust ging Zeemacht opzoek naar de gelijkmaker en die kwam al gauw 2-2. Zeemacht speelde op dat moment al met een man meer daar er voor rust al een speler van DZS van het veld was gestuurd.

2-2 met nog ruim een half uur te gaan op dat moment een beter spelend Zeemacht en enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen. Bij de op dat moment schaarse uitvallen van DZS werd er hens gemaakt in de zestien door een Zeemacht speler en die moest met rood het veld verlaten 10 tegen 10 dus, dus stafschop 2-3en Zeemacht kon weer op jacht naar de gelijkmaker. Daarna was er toch weer een speler bij zeemacht die zich niet in kon houden en ook met rood van het veld moest, hierna was de supporters alle hoop weg op een goed resultaat. Daar waar Zeemacht het nog wanhopig probeerde was het DZS dat de eindstand bepaalde op 2-4. DZS heeft in mijn ogen verdiend gewonnen daar Zeemacht gewoon ver onder hun kunnen speelde.

Op zondag 2 wedstrijden Zeemacht 2 en de Vrouwen, ons 3e was vrij deze dag. Zeemacht 2 trapte af om half een en een minuut later was het al 1-0, ook de 2-0 viel al snel. Hierna zagen de toeschouwers ruim 10 gemiste kansen maar toch 10 minuten voor rust was het 3-0. Zeemacht 2 dat speelde tegen Kaagvogels 2 gaf toch net voor rust een goal weg waardoor de ruststand 3-1 was. De tweede helft een weer goed spelend Zeemacht 2 maar slordig met kansen. Maar toch wist Zeemacht nog 3x te scoren en Kaagvogels 1x waardoor de einduitslag 6-2 werd. Wel mooi was om te zien dat ons zondag 2 weer een team heeft dat met deze bezetting mee kan doen om het kampioenschap.

Om 14-30 moesten de vrouwen aantreden tegen DWOW. Met dit jaar bijna een compleet nieuw team moest er vandaag maar een keer gewonnen worden na twee verlies partijen eerder. Maar een overwinning zat er gewoon geen moment in, deze groep moet nog veel werk verzetten en ik heb daar best vertrouwen in dat dit gaat lukken. Ik doe geen verslag van deze wedstrijd omdat ik zowel coach als trainer eerst de tijd wil geven om hier aan te werken. Wel meld ik dat onze Vrouwen verloren met 0-5.

MVG JM

Reageren kan stuur een mail naar j.moesj@quicknet.nl (uw eventuele reactie word geplaats)

Zeemacht B1 – Texel`94 B3    uitslag 16 - 2   Datum 26-09-2015

Vandaag dan eindelijk onze eerste thuiswedstrijd en wel tegen Texel`94.

Dat ieder er zin in had was al gauw duidelijk, Zeemacht  startte voortvarend en al in de 6e minuut stond het 1-0. In de 10e minuut was het weer raak 2-0 en weer 2 minuten later 3-0. Dat deze tegenstander voor Zeemacht geen partij zou zijn was nu voor ieder wel duidelijk en een overwinning met dubbele cijfers zat er in. Zeemacht bleef ondanks het veld overwicht wel lekker ballen er werd veelal goed overgespeeld en de buitenspelers brachten vele ballen voor het doel, dit werd beloond met  zowel in de 19e en 20 minuut met doelpunten 4-0 en 5-0. In de 25e minuut wist Zeemacht ook nog te scoren 6-0 maar hierna werd het spel rommeliger en achterin werd ineens paniekerig gevoetbald en wist zowaar Texel te scoren uit het niets. Zeemacht was hierdoor onbegrijpelijk een periode de weg kwijt waardoor Texel nog enkele kansen kreeg, maar in de 38e minuut was het toch nog Zeemacht dat scoorde 7-1. Ondanks de grote voorsprong was het achterin slordig en wist Texel 7-2 te scoren, dit zou ook de ruststand zijn.

In de rust werd er door beide coache`s er op gehamerd om toch als team te blijven spelen en niet te veel voor eigen succes te gaan voetballen om zo de score nog verder uit te breiden.

De tweede de helft begon voor Zeemacht slordig maar ondanks dat wist het zich snel weer goed te herstellen met een doelpunt in de 47 minuut 8-2. Zeemacht zette de druk door en wist in een goede 2e helft zelf de score te verdubbelen en dit duel tegen Texel af te sluiten met een hele mooie 16-2 overwinning, ja dit lees je goed 16-2.

MVG JM

WIERINGERWAARD 3  - ZEEMACHT 3     UITSLAG 4 - 1      datum 20-09-2015

Het was eindelijk weer zover ook voor ons begon eindelijk de competitie. Kwart voor tien verzamelen bij de Sporthal, vertrek rond 10 uur. Met 15 man gingen we richting Wieringwaard. Na een kleine bespreking en een warming up gingen we aan de bak.

We begonnen goed aan de wedstrijd, maar helaas door een klein foutje stonden we weer snel achter. Maar we pakte de wedstrijd goed op en ik moet zeggen er werd hard gewerkt en deels goed gevoetbald de 1e helft. We kregen volop kansjes maar doelpunten maken blijft nog steeds een probleem. Na een kwartier kwamen we toch op gelijke hoogte, Mark D schoof de bal naar Richard C. En met een prachtig schot werd het 1 - 1 daarna bleven we goed voetballen maar helaas niet scoren. Door 2 kleine foutjes die werden afgemaakt door de tegenstander gingen we de rust in met een 3 - 1 achterstand.

2e helft was het eenrichtings verkeer we speelden goed en hadden veel kansen, maar we kregen hem er niet in. Wat ik wel moet aangeven dat we meer om ons heen moeten kijken, sommige mensen staan er beter voor om te scoren. Maar dat is een leer proces. Dat zij nogmaals scoorde was meer door ons dan door de tegenstander, vermoeidheid sloeg ook een beet toe. Kortom:

Goed gevoeld, elkaar gecoached waardoor er weinig gepraat werd, enkele momenten werd er even te veel gepraat maar dat gebeurde vaak als er een extra inspanning was geweest en degene even moest herstellen. Maar elkaar coachen moeten we blijven doen, werkt goed.

Heren er komen nog genoeg uitdagingen dit seizoen, en we gaan er zeker iets van maken.

ZAP B2 - Zeemacht B1    uitslag 1-8   Datum 19-09-2015

Vandaag onze 2e competitie wedstrijd uit tegen ZAP uit Breezand.  Vandaag hadden wij wat recht te zetten na de onnodige verlies partij van vorige week, dat B1 er zin in had bleek wel uit dat ieder aanwezig was. Om 13.00 uur floot de scheidrechter voor de aftrap en Zeemacht nam gelijk het initiatief en creëerde gelijk binnen enkele minuten enkele mogelijkheden. Wel was het achterin opletten door dat ZAP hun snelle spits vaak aanspeelde met lange ballen. Na 6 minuten was het al raak voor Zeemacht 0-1. Hierna ging de wedstrijd een tijdje vrij gelijk op met toch het meeste balbezit voor Zeemacht, over en weer waren er kleine kansen maar in de 20e minuut was het Zeemacht dat verdiend  0-2 scoorde. Hierna werden wij toch wat slordiger door onder meer met te veel mensen voorin te gaan spelen en wij een periode gingen meemaken dat wij ZAP het geloof gaven dat zij beter waren, zij kregen ook enkele kleine kansen maar steeds stond daar onze verdedigers weer of de keeper die het gevaar konden keren. Maar ook nu weer was het Zeemacht dat scoorde en niet de tegenstander in de 26e minuut 0-3. ZAP ging hierna met nog meer druk naar voren spelen en het kreeg weer enkele mogelijkheden en kansen om te scoren maar keeper en verdedigers stonden hun mannetje en wisten het doel schoon te houden. 3 minuten voor rust weer een grote kans voor ZAP, knappe redding van onze keeper die de bal wegwerkte maar niet ver genoeg onze laatste man moest nu ingrijpen door een rebound te voorkomen maar raakte hierbij geblesseerd en moest met brancard het veld verlaten en werd met de ambulance opgehaald en naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek zware kuitbeen blessure Bas namens het team sterke.

Nu ontstond er bij ons een situatie waar die wij nog niet eerder hadden gehad ook vorig seizoen niet wie moest die plek innemen en dat werd Stef.(goed gedaan op een voor jou onwennige plaats). Tot de rust geen goals meer zodat de ruststand was 0-3.

In de rust was het verhaal begrijpelijk de blessure van Bas, maar toch moesten wij verder zo is voetbal ook. Gelukkige begreep ieder dit.

De 2e helft werd Zeemacht gelijk onder druk gezet, ZAP probeerde nu van alles om maar een doelpunt te maken, en die mogelijkheden kregen zij ook maar Zeemacht verdedigde met man en macht en ondanks dat ZAP nu het spel bepaalde en steeds meer aandrong was het Zeemacht dat 10 minuten na rust in de 50e minuut 0-4 scoorde. In de 53e minuut bij weer een uitval 0-5. Hierna was ZAP echt gebroken en konden wij weer meer balbezit afdwingen in de 60e minuut 0-6, 62e minuut 0-7. Hierna moesten wij even wachten op weer een goal in de 75e minuut 0-8 en in de laatste minuut mocht ZAP nog de eer redden door 1x te scoren en de eindstand te bepalen op 1-8.

MVG  JM

Wieringermeer B1 - Zeemacht B1    uitslag 2-1   Datum 12-09-2015

Vandaag dus onze eerste competitie wedstrijd van dit nieuwe seizoen, de voorbereiding incl. de oefen en bekerwedstrijden waren goed verlopen en dus vertrokken wij vol goed hoop met 12 spelers richting slootdorp om aan te treden tegen Wieringermeer B1. (jammer dat 2 spelers niet de moeite namen om zich af te melden).

Zeemacht begon gelijk sterk aan de wedstrijden het kreeg al na 2 minuten een grote kans op de 1-0 maar de keeper wist deze knap te redden. In de 4e minuut de eerste keer dat Wieringermeer voorin verscheen een ongelukkige terug kopbal die zomaar in eigen doel verdween en wij stonden achter met 1-0. Gelukkig bleven wij voetballen en kregen ook wederom 3 echte 100% kansen om de gelijkmaker te scoren maar de bal wou er gewoon niet in en in de 35e minuut kwam pas de eerste echte gevaarlijke aanval van Wieringermeer en ja hoor 2-0, daar waar minimaal 1-2 normaal had moeten zijn. Ondanks dat enkele spelers steeds meer gingen mopperen wat niet terecht was want ons voetbal was gewoon goed, alleen de afwerking was in de meeste gevallen gewoon slecht. Wij kregen voor rust nog enkele goede en heel mooie kansen maar goals leverde dat niet op, en wij dus met een 2-0 achterstand de kleedkamer opzochten.

Het verhaal van de coach was simpel minder mopperen steek die energie in het voetbal, mondje dicht tegen de scheidrechter want die floot gelijk met opmerkingen tegen. Blijf ons spel spelen jullie zijn sterker alleen moet die bal er in.

Zeemacht begon de 2e helft gelijk goed met druk zetten en al na 1 minuut had onze linksbuiten gewoon moeten scoren maar weer wist de keeper van Wieringermeer hier goed op te reageren door nog net zijn voet er tussen te krijgen. Hierna was het aanval op aanval met vele kansen voor Zeemacht, maar deze dag mocht het gewoon niet. In de 60e minuut de eerste en enige aanval van Wieringermeer met een goede snelle aanval maar onze keeper wist knap te redden. Dit was voor Wieringermeer ook het enige wapenfeit het was Zeemacht die de wedstrijd maakte op jacht naar goals. In de 75e minuut een tijdstraf wegens praten van een Zeemacht speler. Maar ondanks dat wij een man minder hadden bleven wij gaan voor die goal en kansen daartoe kregen wij meer dan genoeg. Zeemacht nam steeds meer risico achterin 1 op 1 en laten in de wedstrijd alleen nog met 2 man verdedigen om maar een goal te maken. In de 80e minuut een rode kaart voor de linksback, de kaart was terecht want na trappen mag nooit niet op het veld maar ook niet daar buiten, alleen jammer dat de scheids niet wou zien wat er aan vooraf ging, want dan was de kaart niet voor ons maar voor Wieringermeer geweest. Ook met 10 man wist Zeemacht het overwicht vast te houden en dan eindelijk in de 75e minuut was er dan toch die dit verdiende goal. Met nog 5 minuten op de klok zocht heel Zeemacht met uit zondering van de laatste man de aanval om er toch minimaal een verdiend gelijkspel uit te halen. Dit had zo maar gekund want wij kregen in die laatste 5 minuten nog 3 grote kansen maar alle werden gered door de “man of de match” de keeper van Wieringermeer, Zodat Zeemacht de eerste wedstrijd met een 2-1 verlies afsluit.

Punten die de aandacht verdienen minder praten en wijzen naar elkaar, veelal was de speler die een aan terecht wees zelf daarna diegene die de bal stom verspeelde. Coachen is goed en moet want je moet het met zijn allen doen. Dinsdag trainen en hopelijk is iedereen er. Verder koppies omhoog want wij zijn ondanks dit verlies nog steeds een goed team.

MVG  JM

Zeemacht B1 – Zouaven de B5    uitslag 9-2   Datum 22-08-2015

Vandaag dan eindelijk na een lange zomerstop en ook wel lange voorbereiding onze eerste echte wedstrijd een bekerwedstrijd in aanloop naar een nieuw voetbal seizoen. De tegenstander vandaag was “de Zouaven” uit Grootebroek  voor Zeemacht een tegenstander waar wij niets van wisten, wel was te zien op het digital wedstrijd formulier dat ze allemaal een jaar ouder waren dan die van Zeemacht.

Nadat om 12 uur ieder aanwezig was en nog even gezellig werd geklets was het om 12.15 tijd om zich te gaan kleden in voetbal tenue, zodat er om 12.30 begonnen kon worden met de warming up. Vooraf gaande was het Bart die de opstelling gaf en zijn verhaal vertelde op de punten waar op gelet moet worden, hierna gingen de 13 aanwezige spelers beginnen aan de warming up.

Om 13.01 floot de scheidsrechter voor de aftrap, de eerste 2 minuten mocht de tegenstander bepalen maar al in de 5e minuut was het Zeemacht dat 1-0 scoorde, na deze goal bleef Zeemacht aardig voetballen en na 10 minuten stond er 2-0 op het scorebord. Na de 2-0 werd het spel wat minder van Zeemacht wij hielden het middenveld niet goed bezet, waardoor de tegenstander meer in hun spel kwam en ook achterin bij ons was men niet altijd in die periode goed bij de les waardoor Zouaven zowaar enkele kleine mogelijkheden kreeg. Toch was het niet de Zouaven die scoorde maar Zeemacht in de 20e minuut 3-0. Gelijk na deze goal weer een moment bij ons rond de zestien en de Zouaven wist in de 21e minuut 3-1 te scoren met een bal uit het niets in de kruising. Waar wij vorige week nog bij een tegengoal naar elkaar keken pakken wij dat nu beter op en wij probeerden weer te voetballen en kregen steeds meer overwicht en dat werd beloont in de 29e minuut met een doelpunt 4-1. De resterende 11 minuten van de 1e helft waren wij wel de betere ploeg maar ondanks nog diverse kansen wisten wij niet meer te scoren, zodat de ruststand 4-1 was.

Ondanks dat er door Bart en Jan op werd gewezen het middenveld meer bezet te houden en achterin alerter te spelen was het de Zouaven die de eerste vijf minuten de dienst uitmaakte, waarschijnlijk had Zeemacht de rust wat letterlijk genomen en waren wij daarom de eerste vijf minuten niet bij de les. In de 45e minuut was het de Zouaven die dan ook gezien die eerste vijf minuten terecht scoorde 4-2. Gelukkig door deze tegengoal schrok iedereen wakker en pakken wij het spel weer duels werden weer gewonnen en voorin werd en de ballen weer lekker getikt en dit werd beloont met een doelpunt in de 50e minuut 5-2 en in de 55e minuut 6-2 en weer 2 minuten later zelf 7-2. Hierna zakte het spel weer in waarschijnlijk naar ik hoop (ga ik wel van uit) mede door de warmte en de grote voorsprong. Bij de tegenstander lagen steeds vaker mensen op de grond die verzorging nodig hadden, niet door grof spel maar omdat deze last kregen van kramp. Ondanks het veldoverwicht duurde het na de 7-2 lang voor er weer gescoord werd maar in de 73e minuut was het dan toch 8-2 en enkele minuten later zelf 9-2. Wat ook de eind uitslag zou zijn.

Samenvatting van mijn kant is dat ieder van jullie gewoon goed kan voetballen maar problemen heeft om de concentratie tijdens een wedstrijd vast te houden(gaan wij aan werken). Dat de communicatie op het middenveld beter moet ook daar komen Bart en ik op terug. En natuurlijk meer gebruik maken van de opbouw van achteruit, niet altijd die lange bal.

Verder wil de in mijn ogen goed leidende scheidrechter bedanken, die deze ondankbare taak toch weer goed heeft volbracht.

MVG JM

Zeemacht B1 toernooi bij AFC     Datum 16-08-2015

Vandaag dan eindelijk weer eens na een lange zomerstop spelen om een prijs, en wel in Alkmaar bij AFC`34. Zeemacht was met een bijna compleet team aanwezig maar 3 afzeggingen dus 11 en 1 reserve speler bleven over samen met 2 coaches die bij toerbeurten het vlaggen voor hun rekening namen.Bij aankomst bleek dat er 1 team toch had opgezegd op de valreep en wel van het organiseerde club AFC`34 B3. Hierdoor zouden er maar 3 i.p.v. 4 wedstrijden gespeeld worden van 30 minuten.

1e wedstrijd was Zeemacht B1 – Zwaluwen `30 B1 uitslag 5-0

Zeemacht begon deze wedstrijd in een 4-4-2 opstelling maar al snel was duidelijk dat wij veel sterker waren dan de tegenstanders en wij met steeds meer mensen voorin verschenen, werden de eerste 2 mogelijkheden nog niet benut bij de 3e kans was het raak 1-0 in de 5e minuut en 2 minuten later was het al 2-0. Beide eerste goals werden gemaakt door prima samenspel. Hierna duurde het acht minuten en lieten wij vele mogelijkheden laten liggen werd het in de 15e minuut 3-0. Zeemacht bleef goed voetballen maar de tegenstander trok zich steeds meer terug rond hun eigen zestien waarddoor de ruimte om met de bal voor het doel iets te doen moeilijk werd, toch was het weer Zeemacht dat scoorde in de 4e minuut 4-0 en vijf minuten later zelf 5-0. Dit was van onze kant een goede pot wij hebben geen kans weggegeven en onze keeper kreeg alleen terugspeel ballen.

2e wedstrijd was Zeemacht B1 – AFC`34 B2  uitslag 1-1

Gezien de wedstrijden die wij vooraf gezien hadden zou dit een belangrijke wedstrijd zijn om te wie misschien winnaar zou worden op het toernooi. AFC`34 was fysiek een sterk team maar voetballend komt dit team veel tekort, en dat bleek ook Zeemacht nam gelijk het initiatief en kwam al in de 4e minuut op voorsprong 1-0. Zeemacht bleef gewoon de baas en kreeg kans en mogelijkheden om de score verder uit te bouwen maar elke kans werd gewoon om zeep geholpen. Door de overmacht werden er risico`s genomen die je normaal op een toernooi als je voorstaat niet neemt het middenveld schoof te ver op naar voren, waardoor wij af en toe met te veel spelers voor de bal spelden. Na 24 minuten had AFC nog geen kans gehad toen het bij een van de enkele uitvallen een dubieuze strafschop kreeg en 1- 1 scoorde. Na de 1-1 was Zeemacht het boekie zoek  en maakte het zich zelf lastig want AFC rook bloed. Toch was de laatste kans in de wedstrijd voor Zeemacht een vrije trap net buiten de zestien maar deze werd via de keeper van AFC goed via de lat overgetikt, zodat de uitslag teleurstelt 1-1 bleef.

3e wedstrijd was Zeemacht B1 – Succes B1  uitslag 6-1

Dit was de laatste wedstrijd van de poule, en gezien de andere uitslagen wisten wij dat wij tegen Succes met minimaal 4-0 moesten winnen om het toernooi te winnen. Vast beraden om dit waar te maken begon Zeemacht weer heel sterk aan de wedstrijd en al in de eerste minuut kwam er de eerste grote kans, 2 minuten later weer een bal op de lat maar in de 5e minuut was het dan toch 1-0, nog geen minuut later 2-0. Hierna kregen wij vele mogelijkheden maar de bal wou er weer even niet in maar in de 11e minuut was het dan toch 3-0, wel hadden wij kunnen zien dat de keeper van de tegenstander ver kon uittrappen en op kunstgras de bal hoog stuitert en bij een van deze uitvallen wist Succes 3-1 te scoren in de 13 minuut. Het valt op dat als wij een tegendoelpunt moeten incasseren wij even van de rel zijn, dit moet in de toekomst veranderen, gelukkig kwam al snel het wisselen van helft en wisten wij ons eigen goede spel weer op te pakken in de 21 minuut 4-1. Hierna was bij ieder het geloof weer terug nog 1x scoren en wij worden winnaar van het toernooi. In de 26e minuut kwam dat moment 5-1 en het werd nog mooier in de 28 minuut 6-1. Door deze uitslag zijn wij en met wij bedoel ik iedereen spelers, reserve, coaches en meegereisde supporters eerste geworden.

Jongens proficiat met jullie eerste prijs dit seizoen, gezien het spel zit er veel meer in aankomend seizoen.

 

 

 
 
 
 

 

.

 
Adresgegevens: sporthal
 
Adres: J.A.Prinsstraat 46 
1785BC  Den Helder
Postbus 3075  1785GB  Den Helder  
Tel. Administratie 0223-637743
Tel. Sporthal 0223-634486
 
Secretariaat veldvoetbal
Email: j.moesj@quicknet.nl
Telefoon: 06-15065159
 
Extra`s
 
Links
Downloads
Archief
Toernooien
Mededelingen
Clubblad
 
 
Foto album
 
 
 
Zeemacht 1 za.
Zeemacht 2 za.
Zeemacht B1
 
Zeemacht 2 zo.
Zeemacht 3 zo.
 
Zeemacht VR.1
 
 
 
 
 
Wedstrijdprogramma
 
 
 
 
 
 
 
 
Overige gegevens
 
KNVB relatie nr. BBFZ55D
Overige gegevens zie contact pagina
 
 
 
 
 
laatst bijgewerkt op
05-06-2016 23:30:46
 

© 2015 JPComputers. Den Helder