Home  ]  Teams  ]  Contact  ]  Uitslagen  ]  Club info ]

 Sponsors  ]  Mededelingen  ]  Archief  ]  meer links onderaan
 

 

archief Zeemacht 1 VR. seizoen 2011/2012
 
 

 

 

 
eindstand seizoen 2011/2012
Stand Competie 2011/12   Voorjaar promotie pool                
Zeemacht 1 Dames  zondag  West 1   5e klasse                      
    Team   G   W   GL   V   P   DPV   DPT   PM
1   Zeemacht 1   10   10   0   0   30   73   14    
2   Dirkshorn 1   10   5   2   3   17   24   23    
3   Wiron 1   10   4   2   4   14   30   26    
4   BKC 1   10   3   3   4   12   22   27    
5   Winkel 2   10   2   2   6   8   17   42    
6   Callantsoog 1   10   1   1   8   4   16   50    
    G=Gespeeld / W=Gewonnen / GL=Gelijk / V=Verloren / P=Punten        
    DPV=Doelpunt voor / DPT=Doelpunt tegen / PM=punten in mindering      
 
Topscoorder
Monica Scholes 26 goals 2011/202
 
Meeste Assist
geen gegevens bekend   2011/2012
 
Wedstrijdverslagen

Callantsoog 1 Da. - Zeemacht 1 Da.     Uitslag 2-13    6-05-2012

Anders dan de uitslag deed vermoeden begon deze dag al helemaal fout, te laat aanwezig van diverse speelsters, slechte warming up eigenlijk helemaal geen warming up. Door dit alles ook geen goede wedstrijd bespreking. Dit was dan ook goed te zien de eerste 8 minuten van de wedstrijd, Callantsoog sterker en Zeemacht slordig spelend, maar toch was het Zeemacht dat als eerste scoorde uit de eerste kans van de wedstrijd 0-1 door onze nieuwe aanwinst Kitty. Na 2 minuten was het alweer raak nu door Bianca 0-2. Zeemacht ging hierna rustig door was de betere ploeg ondanks dat er geen hoogstaand voetbal werd gespeeld wisten wij de score voor rust uit te bouwen naar een 0-6 ruststand door o.a. 0-3 Evitha, 0-4 Birgit, 0-5 wederom Evitha en de 0-6 door Cindy.

In de rust werd Cindy gewisseld, zij moest werken en mocht Franchisca haar geluk proberen als laatste vrouw, Evitha verhuisde hierdoor van linksback naar rechtsback en Chantal mocht haar geluk beproeven op de linksback positie.

De 2e helft was naar maar 3 minuten begonnen en het was Kitty die 0-7 scoorde, hierna duurde het even voor er weer gescoord werd maar wel was er in die periode mooi voetbal te zien op links door onder meer Chantal, Marjolein en Joyce K die mooie acties lieten zien en in de 60 minuut werd uit een van die acties gescoord Birgit 0-8 en ja dan was het dan eindelijk de beurt aan onze topscoorder dit seizoen Monica zij mocht de 0-9 voor haar rekening nemen.

Na de 0-9 waren wij even vergeten dat er soms ook nog verdedigd moet worden en dat 1 vrouw achterin te weinig is ook al sta je ruim voor, Callantsoog maakte hier goed gebruik van en wist in 4 minuten 2x te scoren dus in de 66e minuut was het zomaar 2-9. Gelukkig werden we hierna weer wakker en was het Zeemacht dat nog 4 maal scoorde door o.a  Evitha, Birgit, Monica en Kitty dus eindstand 2-13 een uitslag die een kampioen in deze klasse waardig is.

Verder wil ik nog even noemen Stacy goed gewerkt en langzaam begin je het spel beter te snappen ga zo door, Chantal als linksback heb je gewoon de deur dicht gehouden maar ook Marjolein en Joyce aangespeeld zodat deze leuke dingen konden laten zien. Joyce J. klasse meid we waren blij met je de 2e seizoen helft jij loste ons keepers probleem op en deed dit naar behoren, je hield diverse wedstrijden de nul.

Dames het seizoen zit er op wat de competitie betreft, maar we hebben nog een leuke dag(en) op het ABC eindeseizoen toernooi 17 mei en een toernooi in Wamel met pinsteren (3 dagen).

Het was een mooi seizoen maar dat is het altijd als je KAMPIOEN bent, maar het ontbrak veelal aan spanning dit zal volgen seizoen wat vast anders zijn in enkele wedstrijden, maar als de opkomst elk weekend goed is geloof ik, wat zeg ik geloof ik, ik weet het zeker dan gaan wij ook in de 4e klasse volgend seizoen meedoen om het kampioenschap. Dit mede door enkele versterkingen en de dames die al voetballen zie ik het volgend seizoen met vertrouwen te gemoed.

Wij gaan door met trainen tot en met de donderdag voor Wamel en de week na Wamel gaan we nog even met ieder rond de tafel zitten om alles door te nemen, zodat ieder die toch iets kwijt wil de gelegenheid te geven om dit toe te lichten en ja hoe kan het ook anders ook ik moet dingen rechtzetten als coach, ben ook een mens en zeg ook wel eens iets verkeerd, waardoor dit weer door sommigen verkeerd wordt opgevat.

Zeemacht dames 140 doelpunten voor, en 40 doelpunten tegen.

MVG Jan

Zeemacht 1 Da. - BKC 1 Da.     Uitslag 6-3    29-04-2012

Vandaag tegen BKC met veel afzeggingen dus maar 12 dames aanwezig. De afzeggingen waren mede door dat dames geruilde werkdagen moesten inhalen, sommige een nagelcursus volgen en weer anderen minder leuke omstandigheden hadden, waardoor zij zich vandaag niet konden melden.

Gelukkig is ons selectie dit seizoen gegroeid waardoor er dus toch genoeg overbleven om te voetballen, en dat een wedstrijd spelen moeilijk is als je al kampioen bent was dan ook goed te zien.

Zeemacht begon sterk aan de wedstrijd en kreeg ook enkele hele goede kansen maar de keeper van BKC (gelukkig volgend seizoen de keeper van Zeemacht) wist met enkele knappe reddingen haar doel schoon te houden. Tussen alles door kwam BKC toch een paar keer gevaarlijk op en uit een van de uitvallen moest onze verdediging ingrijpen door het maken van een overtreding in de zestien dus een terechte strafschop, Deze werd knap ingeschoten en Joyce was hierop kansloos dus 0-1 voor BKC na ongeveer 25 minuten spelen. In plaats dat zeemacht nu beter ging spelen werd het spel nog rommeliger en gelukkig hadden wij op dat moment Marjolein nog in het team en Zeemacht met een prachtig doelpunt op een 1-1 zette, en daardoor de ruststand op net genoemde stand zette. Daar waar Zeemacht als het nog om zou spannen misschien wel met 2 of 3-0 voor zou staan was het nu met pijn en moeite 1-1.

In de rust niet een groot verhaal van de coach maar wel dat wij iets feller en actiever moesten spelen, Daar wij in de eerste helft voetbalden als 40 plussers (sorry dames maar het is waar).

Bij de start van de 2e helft zouden wij het wel even doen, maar niets is minder waar BKC kwam veel sterker uit de kleedkamer dan Zeemacht en wist al na een paar minuten 1-2 te scoren. Hierna probeerde Zeemacht van alles maar het spel van 10 van de 11 spelers bleef onder het kunnen van wat ze anders lieten zien, waarschijnlijk kwam dit mede doordat er geen druk meer stond op deze wedstrijd, vele maakten fouten die ik dit seizoen nog niet eerder had gezien. Gelukkig hadden wij vandaag Marjolein die ook al de 1-1 maakte en nu ook de 2-2 en tevens de vrouw of de match zou zijn omdat zij als enige haar niveau zou halen bij Zeemacht.

Daarna was het nieuwste lid Kitty die in eens geen last meer had van haar dijbeen en wat volgens de tegenstander buitenspel was en volgens Zeemacht niet 3-2 scoorde. En ondanks dat Zeemacht bar slecht speelde wist dezelfde Kitty ook nog de 4-2 te scoren. Hierna werd het toch weer spannend weer slordig en ongeconcentreerd voetbal leverde bal verlies op en BKC scoorde 4-3, maar gelukkig werd het kort hierop wederom door Kitty 5-3. Vlak voor het eind van de was het nogmaals de beurt aan Birgit die mede omdat zij op het middenveld moest spelen als echte spits geen gelukkige wedstrijd had maar wel de eindstand bepaalde op 6-3, en daardoor toch haar doelpunt meepikte.

Dit was misschien wel ons slechtste wedstrijd van dit seizoen, wij waren niet scherp en soms zelf lui maar ik denk als coach dat dit mede kwam dat wij al kampioen zijn en de druk eraf is. Wel hoop ik, wil ik ook volgende week uit tegen Callantsoog nog winnen mede omdat ik dat vind omdat wij kampioen zijn dat ook bij andere teams moeten laten zien en hoop dan ook dat ieder dan wel weer scherp is.

MVG Jan

Zeemacht 1 Da. - Dirkshorn 1 Da.     Uitslag 7-0    22-04-2012 

Vandaag konden wij dan eindelijk kampioen worden met na deze wedstrijden nog 2 te gaan. Enkele meiden waren al vroeg aanwezig om voorbereidingen te treffen als dit ook mocht lukken vandaag. En het werd zeker een mooie dag vandaag ondanks dat de weer berichten minder waren, pakte dit gelukkig toch anders uit en hadden wij deze middag zelf veel zonnige periodes.

Wij moesten vandaag tegen Dirkshorn de enige serieuze mede concurrent voor de titel, Dirkshorn heeft 5 punten minder dan Zeemacht op de ranglijst dus met hierna nog 2 wedstrijden te gaan zou Zeemacht bij winst Kampioen zijn, daar het voor de concurrentie dan onmogelijk is om ons nog in te halen. Bij de speelsters en ook bij de coach was toch wel enige spanning aanwezig dit mede omdat wij ons zelf onder druk hadden gezet door al 2 weken voor deze wedstrijd affiche op te gaan hangen en mensen uitnodigden om ons deze dag aan te moedigen. 

Zeemacht begon gelijk in de op dat moment sterkste opstelling deze dag en wist gelijk Dirkshorn vast te zetten op hun eigen helft. Wij kregen mede daardoor ook enkele grote kansen maar de bal wou er nog niet in. Dirkshorn kon eigenlijk niet meer doen dan verdedigen, maar wist toch enkele keren met een lange bal naar voren onze achterhoede te testen maar echt gevaarlijk werden ze niet. Mede door dat wij in het begin te veel de aanvallen opzetten over rechts zat er bij ons te weinig variatie in het spel. Toen kenbaar was gemaakt dat wij meer moesten variëren door zowel op links als rechts te gaan aanvallen viel dan ook eindelijk na 24e  minuten spelen de 1-0 door een vooruit van links die door Alicia in het doel werd gewerkt, 2 minuten in de 26e minuut later was het weer raak 2-0 door een goal van Birgit. Door de marge van 2 goals er waren werd de eerste wissel toegepast met als doel alle 5 wissels ook te laten spelen deze dag. In de 34e minuut was het onze topscoorder Monica die wederom haar doelpunt mee pikte 3-0. Dat wij nog meer wouden was aan het spel te zien en ondanks dat Dirkshorn toch enkele keren onder de druk uitkwam en ook een paar mogelijkheden kreeg voor het rond de zestien van Zeemacht was het wederom Zeemacht dat scoorde in de 43e minuut 4-0 door een schot van Bianca. 4-0 was ook tevens de ruststand.

Na rust begon Zeemacht weer net als in de eerste helft gelijk druk en het was dan ook in de 46e minuut alweer raak weer was het Bianca die de 5-0 aantekende. Hierna kregen ook de andere wissels bij Zeemacht hun speelminuten en ondanks dat de spanning er af was wilden ook de invallers laten zien dat ze ook hard konden werken en er alles voor over hebben. In de 76e minuut was het weer raak ditmaal door een goal van Chantal dus 6-0. Maar onze benjamin Marjo wou ook wel een doelpunt maken en dat deed ze dan ook in de 81e minuut en bepaalde hierdoor de einduitslag  op 7-0.

Zeemacht meiden dus kampioen en is deel 1 van onze missie volbracht deel 2 moet volgen seizoen gebeuren. MEIDEN NOGMAALS GEFELICITEERD MET HET KAMPIOENSCHAP

MVG  Jan

Winkel 2 Da. - Zeemacht 1 Da.     Uitslag 0-14    1-04-2012

Vandaag moesten de meiden al vroeg paraat zijn voor het vertrek op deze zondagochtend 8.30 uur naar Winkel, want daar moesten wij spelen om 10.00 uur.

Thuis had Winkel het Zeemacht nog knap lastig gemaakt en wisten wij maar nipt te winnen met 3-2. Vandaag konden wij wel aantreden in onze formatie iets dat niet elke week wil lukken dus vertrouwen was er wel. Zeemacht begon voortvarend aan de wedstrijd al in de 1e minuut was het Liza dat 0-1 scoorde en in de 2e minuut was het Birgit dat de 100ste goal van dit seizoen scoorde 0-2. Zeemacht bleef goed spelen en af en toe waren er leuke combinaties en in de 8e minuut werd een van deze acties beloont met de 0-3 gescoord door Monica, dit zou niet haar enige goal zijn vandaag. Hierna was het voor de meegekomen supporters even afkicken maar deze wisten goed op te lossen met lawaaierige kreten, waarvan zelf de meiden in het veld niet begrepen wat het was maar in de 15 minuut was het dan toch weer raak 0-4 wederom door Monica. De 0-5 was in de 20e minuut door Monica, en de 0-6 was ja ik weet het, het word eentonig maar weer voor Monica in de 24 minuut.

Hierna was het weer Liza dat scoorde in de 30 minuut 0-7. Hierna bleef Zeemacht de betere ploeg er werd goed gevoetbald maar tot de rust wou de bal niet meer in het doel van de tegenstander verdwijnen ondanks dat wij nog vele kansen hadden, bleef het tot de rust 0-7.

In de rust werd er door de coach op gehamerd om toch geconcentreerd te blijven spelen en ook moest er geprobeerd worden de bal nog meer in de ploeg te houden.

Bij aanvang 2e helft ging het al net zo als bij het begin van de 1e helft in de 46e minuut was het onze Marjolein dat scoorde 0-8. Hierna gingen vele meiden op avontuur en dat kon en mocht daar mede spelers goed posities overnamen van elkaar. Maar toch was het weer Monica dat scoorde 0-9 in de 67e minuut, weer 3 minuten later was het Evitha dat 0-10 scoorde. In de 73e minuut was het de beurt aan onze laatste vrouw Cindy die ook weer al goaltje meepikte en 0-11 scoorde. In de laatste 10 minuten wist Zeemacht nog 3x te scoren en wel Jacqueline 0-12, Monica 0-13 en onze rechtsback Francisca 0-14.

Meiden dit was ondanks het vroege tijdstip een goede wedstrijd met toch over het algemeen mooi voetbal, mooi om te zien was dat ieder goed voor elkaar werkte en vooral elkaars positie goed overnamen. 15 april uit bij Wiron proberen te winnen dan kunnen wij 22 april thuis tegen Dirkshorn kampioen worden.

MVG  Jan

Zeemacht 1 Da. - Callantsoog 1 Da.     Uitslag 10-2    25-03-2012

Meiden van Zeemacht doen goede zaken dit weekend, concurrentie speelt gelijk en Zeemacht pakt 3 punten en staan met nog 5 wedstrijden te gaan 5 punten voor op de nr. 2.

Zeemacht begon goed aan deze wedstrijd en wist al snel een overwicht te creëren, al na 9 minuten werd dit beloont door een doelpunt van onze Benjamin Marjolein 1-0. Zeemacht begon hierna nog beter te spelen en kreeg diverse kansen en al snel na de 1-0 werd het 2-0 door een doelpunt van Monica. Hierna kreeg Zeemacht vele kansen maar steeds stond de keepster van Callantsoog in de weg deze vrouw die prima keepte wist Callantsoog lang van een 3-0 achterstand af te houden maar in de 30 minuut was het dan toch eindelijk weer raak 3-0 door een doelpunt van Jacqueline die zo maar zelf door mocht gaan en dit prima afrondde. Na dit doelpunt was Callantsoog de weg helemaal kwijt, terwijl Zeemacht toen het beste van de middag liet zien. In de 33e minuut was het wederom Marjolein die scoorde 4-0. Het was en het bleef Zeemacht die domineerde en in de 36e minuut scoorde Monica haar tweede goal 5-0, zelf vond ze dit niet genoeg en scoorde 2 minuten na de 5-0 in de 42e minuut de 6-0 dus een heuse hattrick. Waar iedereen dacht dat dit ook de ruststand zou zijn was Jacqueline die 6-0 nog niet genoeg vond e zelf nog net voor rust 7-0 scoorde.

Meiden dit was gewoon een prima 1e helft met leuk en goed voetbal, zo spellend wordt je ook in de 4e klasse gewoon kampioen, maar ja dat is toekomst muziek eerst dit jaar kampioen worden en die kans is na vandaag allen maar groter geworden omdat de nr.2 en nr.3 gelijk speelden.

In de rust werden de wissels ingebracht waardoor enkele meiden op een andere positie kwamen te spelen 

Zeemacht begon de tweede helft slecht, terwijl Callantsoog het hele team had om gezet de achterhoede was bij hun voorhoede geworden en de voorhoede achterhoede en hier had Zeemacht in het begin geen grip op. Callantsoog wist vel male in het begin met 4 meiden voorin te verschijnen en in de 50e minuut 7-1 te scoren en zelf 4 minuten later in de 54e minuut 7-2 te scoren. Hierna wis Zeemacht de wedstrijd wel weer naar zich toe te trekken maar zo lekker en mooi het ging in de eerste helft lukte niet mee, wel was het Zeemacht dat scoorde in de 60e minuut het Cindy onze laatste vrouw die 8-2 aantekende. De wedstrijd bleef deze 2e helft slordig maar gelukkig dacht Jacqueline Monica 3 dan ik er ook 3 dus in de 70e minuut 9-2. Door het vele wisselen werd het spel er niet beter op en het voetbal al helemaal niet wel was het onze Marjolein dat toch nog even de dubbele cijfers op het bord zette 10-2, en dit was dan ook de eindstand.

Mijn conclusie over deze wedstrijd is dat als wij met 13 meiden, dus 11 in het veld en 2 reserve spelers aan een wedstrijd beginnen elke tegenstander in deze klasse aankunnen, de meeste van onze meiden op de goede plek staan al zijn daar sommige het niet mee eens, in de spits kan maar 1 iemand spelen, en achterin is het niet zomaar ook al denk je dat ballen wegwerken. Alles staat in het belang van team, winnen en verliezen doe je met zijn allen, zij die spelen, reserves, geblesseerden  en jullie supporters. Dit seizoen is bedoeld om kampioen te worden, en als het mogelijk is ook meiden een kans te geven die het spel nog beter moeten leren. En leren kan alleen maar door veel te trainen en ze de kans te geven om te spelen. En neem van mij aan als het er om spant staan gewoon de beste 11 in het veld, ook ik als coach wil niet verliezen kan ik gewoon slecht tegen.

Meiden proficiat met alweer een overwinning

MVG Jan

BKC 1 Da. - Zeemacht 1 Da.     Uitslag 0-5    18-03-2012

Op deze druilerige zondag ochtend, moest een ieder al vroeg verzamelen bij onze sporthal de brug. Om 10.00 uur moest er in Anna Paulowna gespeeld worden tegen BKC, dit team stond in de competitie tot vandaag 2e achter Zeemacht met 2 overwinningen en een gelijkspel. Dus verwachten wij eigenlijk best wel een zware wedstrijd.

Met 11 speelster en 3 wissels begonnen wij aan de wedstrijd, die door Zeemacht goed begon en al na 3 minuten was het 0-1 door een goal van Birgit. Hierna bleef het spel zich afspelen op de helft van de tegenstander en de meiden overklaste de tegenstander maar wij wisten dat niet dat toen nog niet in doelpunten uit te drukken (mede doordat er vaak te gehaast werd gevoetbald, en vaak voorin net even te slordig de ballen pasten). Maar in de 44e minuut brak Birgit weer eens op snelheid door de BKC verdediging en kon alleen door keeper gestuit worden die niet meer voor de bal ging maar voor de vrouw, dus een terechte strafschop en deze werd knap ingeschoten door Monica onze nieuwe topscoorder 0-2. Dit was ook de ruststand. BKC heeft de hele eerste helft geen kans of mogelijkheid gehad op onze keepster dit was mede te danken dat de meiden achterin het dit seizoen steeds beter doen, komt ook omdat daar wekelijks dezelfde groep staat waardoor ze elkaar blindelings begrijpen.

In de rust was de coach deze dag niet zo scherp en had eigenlijk weinig te zeggen (al was er wel redenen te vinden waar hij iets van had moeten zeggen, maar deze had vandaag een off day en was daarom wat minder scherp dan anders.

De 2e helft voorin een kleine wijziging Sarah in de spits Birgit begon als vlagger en Joyce mocht er in als linksbuiten. BKC begon vel in het begin en kreeg zowaar enkele mogelijkheden richting doel Zeemacht, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Na het kleine offensief van BKC was het Zeemacht dat in de 55e minuut 0-3 scoorde door een doelpunt van Evitha. Zeemacht kreeg nu ook weer wat meer grip op de wedstrijd en bleef het spel overheersen. In de 61e minuut was het weer Monica dat de 0-4 aantekende. In de 75e minuut was het onze laatste vrouw Cindy die scoorde doordat deze de gelegenheid kreeg mee naar voren te gaan wist ze met een schot van afstand knap te scoren en de eindstand op 0-5 bepaalde. Voor het laatste kwartier werden er nog enkele meiden gewisseld maar gescoord werd er niet meer.

Dit was weer een mooie overwinning en wij liggen op koers voor promotie naar de 4e klasse, nog 6 wedstrijden te gaan en wij hebben het allemaal zelf nog in de hand.

MVG   Jan

Dirkshorn 1 Da. - Zeemacht 1 Da.     Uitslag 1-4    11-03-2012

Zeemacht winnen uit de topper tegen Dirkshorn, ondanks vele afzeggingen, blessures en door ziekte wisten wij toch nog met 14 dames te verschijnen. Afgesproken werd dat wij afwachtend zouden beginnen deze wedstrijd, maar dat bleek nergens voor nodig want of Dirkshorn meeste speelsters of wij zijn echt zo goed???? ( en dat is ook niet zo daar maken de meiden nog te veel fouten voor in het veld).

Gelijk van de aftrap was Zeemacht de betere ploeg en wist in de eerste 20 minuten dan ook diverse kansen te creëren, maar de bal wou er niet in bij de tegenstander. In deze periode hoefde de keeper van Zeemacht nauwelijks in actie te komen op een enkel afstandsschot na. In de 24e minuut was het dan eindelijk 0-1 door Birgit op een assist van Cindy. Hierna werd Dirkshorn iets sterker mede omdat wij het iets te gemakkelijk op gingen vatten, Dirkshorn kreeg dan na 30 minuten spelen ook een dot van een kans maar door goed uit lopen van onze keeper ging de bal naast. Gelukkig werden de meiden weer wakker waardoor Zeemacht het spel weer na zich toe trok en vijf minuten voor rust was het wederom Birgit die de 0-2 binnen tikte en dit was ook de ruststand.

In de rust wouden de meiden enkele omzettingen in het team maar de coach zag hiervan af, legde uit waarom hij dat niet wou. Wel kwam Stacy er in voor Melanie(want deze had vuile knietjes gekregen).

Waar wij in de tweede helft een sterk uit de startblokken gaande Dirkshorn hadden verwacht bleek dit niet zo te zijn en was het wederom Zeemacht dat het beste van het spel had. Dit werd dan ook in de 56e minuut beloond met een 0-3 door Monica. Na de 0-3 dacht iedereen “kat in het zakje, wedstrijd gespeeld, en verviel Zeemacht weer net als in een periode van de eerste helft in een te rustig ritme en kwamen er enkele kleine mogelijkheden voor de tegenstander en in de 60e minuut wisten deze dan ook 1-3 te scoren. De coach ging toen toch de omzettingen doen die de meiden in de rust graag wilden, dat dit een foute keuze was kon ieder merken en zien Zeemacht werd door Dirkshorn onder druk gezet en wist daar ook niet uit te komen. Dus snel de omzettingen ongedaan maken en zie Zeemacht kreeg weer kansen en in de 81e minuut was het wederom Birgit dat de 1-4 op het bord zette en dit zou ook de eindstand zijn.

Een verdiende overwinning op onze directe concurrent om het kampioenschap, Dit kwam mede door stand door hard werken en bij vlaggen goed voetbal.  Volgende week weer uit en vertrek tijden zijn is geen verzamel tijd maar vertrek tijd dus als wij om 9.30 moeten vertrekken betekend dit ook dat iedereen er dan al moet zijn.

MVG   Jan

Zeemacht 1 Da. – Wiron 1 DA. Uitslag 6-1    4-03-2012

Vandaag tegen een tegenstander die ons voor de winterstop als enig team wist te verslaan, en hoe!! Zeemacht kreeg toen met 10-4 klop. Dus er moest wel iets recht gezet worden. Vooraf kreeg ik al als coach te horen dat Wiron problemen had om een compleet team met sterkste spelers op de been te krijgen, en dat 1 van de snelle plaaggeesten van de uitwedstrijd er vandaag niet bij was, maar ook Zeemacht had vandaag hetzelfde probleem, om precies te zijn 12 vrouwen konden niet vandaag, dus een compleet team dat niet beschikbaar was(2 geblesseerden en 10 die andere leuke dingen te doen hadden).

Dus toen bleven er nog 13 speelsters over om deze klus te klaren, hiervan viel er nog 1 af door ziekte en toen waren er nog 12. Onze achterhoede was wel volledig en het middenveld had ook al eens in deze samenstelling gespeeld.

Vooraf werd afgesproken ons spel iets voorzichtiger te beginnen dus minder snel de middenlijn opzoeken en eerst aftasten hoe de tegenstander zou spelen. Dit ging ons direct goed af en al na 10 minuten wist Joyce K. 1-0 te scoren, Wiron probeerde toen wel iets meer vooruit te spelen maar achterin stond het als een muur en Zeemacht gaf dan ook weinig kansen weg. In de 23e minuut was het een actie van Monica die voor was doorgebroken en werd neergelegd in de 16 strafschop dus, die door Monica zelf werd genomen en prima werd ingeschoten 2-0. Hierna toch mede doordat er te gemakzuchtig werd gevoetbald na de 2-0 voorsprong kreeg Wiron enkele mogelijkheden om ook te scoren maar onze keepster voor een halfjaar wist haar doel door steeds goed uit te komen leeg te houden. In de 38e minuut was het Jacqueline dat wist te scoren en stonden wij op een mooie voorsprong van 3-0. Sommige meiden waren dit doelpunt nog aan het vieren toen Wiron zomaar 3-1 scoorde in de 39e minuut. Dit was ook de ruststand.

De 2e helft had Zeemacht direct na aftrap de deur op slot kunnen gooien door een dot van een kans, maar goed dit ging niet door. Zeemacht was en bleef wel de betere ploeg maar Wiron deed er alles aan om de aansluiting te scoren, maar toch was het Zeemacht dat in de 55e minuut scoorde 4-1. Hierna was het spel gespeeld en geloofde Wiron er niet meer in Zeemacht ging door en wist in de 75 minuut 5-1 te scoren en weer 10 minuten later ook nog 6-1

Meiden een mooie uitslag en dat ook nog met vlagen mooi voetbal, ho  ja 59 supporters.

Volgende week de absolute topper uit naar Dirkshorn, het zal spannend worden maar met de inzet van vandaag komt het vast goed.

MVG Jan

Zeemacht 1 Da. – Winkel 2 DA. Uitslag 3-2   26-02-2012

Spannend oh wat was het spannend, tenminste zo voelde ik het als coach zijnde wederom veel sterker als de tegenstander maar scoren blijkt toch voor ons heel moeilijk te zijn.

Wetend dat verliezen thuis hetzelfde betekend bijna geen kans meer te kunnen maken om kampioen te worden. Zeemacht begon goed en zette de tegenstander gelijk onder druk, maar kwam toch al na 4 minuten spelen op een 0-1 achterstand door een schot op de lat die daarna makkelijk kon worden ingetikt door de tegenstander. Zeemacht raakte hiervan niet onder de indruk en ging op zoek naar de gelijkmaker die vrij snel kwam, in de 12e minuut was het Sarah die 1-1 scoorde.

Hierna dacht volgens mij iedereen die Zeemacht een goed hart toedracht dat wij snel verder zouden toeslaan en de klus zouden klaren. Niets was minder waar kansen om te scoren kwamen er genoeg maar om ook kansen te benutten lijkt voor ons elke wedstrijd wel moeilijker te worden. Doordat wij onverwacht meer wissels hadden dan verwacht.(blessures die opgelost waren, werk dat niet door ging, en vrouwelijke ongemakken die verdwenen waren). Ging Zeemacht op zoek naar de 2-1 maar ondanks de vel kansen en knap keeperswerk van de winkel doelvrouw zou dat voor rust niet meer lukken en was de ruststand 1-1.

In de rust verder 4 speelsters gewisseld niet om dat het niet goed liep maar wel ieder die er is moet spelen, dit puur op de gok van de coach die wel vind dat ieder moet spelen maar ook wil winnen. Of dit nu een goede of foute keus was laat ik in het midden wel wist ik dat toen Winkel 1-2 scoorde weer tegen het veld overwicht heen ik gewoon toch moest wisselen en op dat moment gewoon het sterkst mogelijke team in het veld moest zetten. Gelukkig pakte dit goed uit en in de 69e minuut wisten wij gelijk te scoren en in de 76 minuut kwamen wij dan ook eindelijk op voorsprong 3-2. Hierna werden achterin wat meiden overmoedig en dachten ook dat ze wel mee konden in de aanval (doe dit nooit meer tenzij dit wordt aangegeven). Hierdoor ontstonden er in de slot minuten nog wat spannende momenten, maar gelukkig overleefden wij die en was de eindstand 3-2.

Gelukkig een overwinning, maar ik mis bij jullie de spirit die in het begin van het seizoen wel was er wordt door diverse speelsters gedacht dat doen wij wel even, FOUT dit moet veranderen anders gaat het niet goed komen. Die prikkel die er aan het begin van het seizoen was moet er weer zijn. VERGEET HET EERSTE DEEL VAN HET SEIZOEN, vandaag zijn wij begonnen op nul en wij hebben nu 3 punten er zijn er 30 te halen. DUS MEIDEN JULLIE BREDE SCHOUDERS ER ONDER.

Volgend weekend Wiron de ploeg die jullie als enige in de najaar reeks dik wist te verslaan weten jullie nog 4 -10 (mede om dat wij niet compleet waren)

Liza veel succes met je werk, wij zullen je missen.

Jan

Zeemacht 1 Da. – Always Forward 1 DA. BEKERWEDSTRIJD  Uitslag 0-5   19-02-2012

Vandaag dan eindelijk een tegenstander uit de 3e klasse, wat wij ook graag wouden om te kijken hoe wij er zelf voor staan. Na eerder al 2 teams uit de 4e klasse uitgeschakeld te hebben en wij zelf graag binnen 2 jaar willen promoveren naar de 3e klasse was dit een goede test voor ons.

Beginnend met het meest positieve van deze dag was dat een ieder die kon er ook was, incl. de geblesseerden. Waardoor wij met een sterke opstelling konden beginnen, en 4 wissels hadden. De warming up werd op tijd begonnen dus waren wij vol goede moed over deze wedstrijd ondanks dat vele meiden nog wel wat naweeën had van het carnaval van de nacht ervoor.

Toch begonnen wij onzeker vanaf het fluit signaal en al binnen 2 minuten wist AF 0-1 te scoren. Hierna begonnen wij toch wat beter te spelen en wisten wij ook mogelijkheden te creëren, maar het geluk ontbrak ons een doorbraak van Monica die toch echt werd onderuitgehaald in de 16 werd niet bestraft. AF was wel de betere ploeg wat betreft techniek en in de combinaties en wisten dan ook vaak door snel spel goed op de counter te spelen en zelf na 12 minuten 0-2 te maken. Hierna kwam er een periode voor Zeemacht waarin het zeker 1 a 2 keer had moeten scoren, dit was ook ons beste half uur van de wedstrijd. Maar zoals vaak in het voetbal als je zelf de kansen niet benut doet de tegenstander dit wel en met nog 2 minuten te gaan wisten deze dan ook 0-3 te scoren. Onverdiend was dit niet voor AF, maar met een beetje meer geluk aan onze kant had het ook 2-2 kunnen zijn. Helaas dat was niet het geval dus een 0-3 achterstand bij rust.

In de rust enkele veranderingen in de opstellingen in de hoop achterin wat meer grip te krijgen op de aanvallers van AF.

De 2e helft was er een die voor een toeschouwer wel erg lang duurde, Zeemacht stond eigenlijk continu onder druk, bleef met te veel meiden achterin verdedigen waardoor er alleen door lange ballen naar voren even rust was(met even bedoel ook maar heel even).  In de 50e minuut wist AF 0-4 te scoren en vanaf dit moment was Zeemacht echt gebroken (denk mede door het carnaval) en meiden die normaal een hele wedstrijd spelen wouden nu gewisseld worden. Geknokt werd er wel door Zeemacht om te op zijn minst te zorgen dat het verlies niet erger werd, en wij wisten dan ook mede door goed keepers werk de 0-4 stand vol te houden tot de 80e minuut, want toen wist AF toch de 0-5 te scoren en dit was dan ook tevens de eindstand.

Zelf heb ik wel gezien dat het bij ons moeilijk om tijden de wedstrijd het systeem aan te passen b.v van een 3-4-3 systeem naar een 3-5-2 systeem, misschien iets waar als wij in de toekomst op het veld kunnen trainen om eens aan te werken.

Jan

Callantsoog 1 da. –Zeemacht 1 da.    15-01-2012    uitslag 0-5

Vandaag leek het wel zomer geen wind en volop zon, dus alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd waren vooraf aanwezig. Dat dit op het veld niet het geval was mede de verdienste van Callantsoog dat het Zeemacht spel snel wist te ontregelen mede door hun toch wel fysiek harde spel. Zeemacht was in het begin niet sterker maar ook Callantsoog wist daar niet gebruik van te maken en na 15 minuten spelen was het dan toch tegen de verhouding in Zeemacht dat 0-1 scoorde door een afstand schot van Liza.  Hierna probeerde Callantsoog nog meer druk naar voren te geven en dat lukte ze ook mede opdat er bij Zeemacht gewoon een slecht spelend middenveld stond vandaag en ook de vele ballen niet aankwamen en daardoor te veel achter de tegenstander aan moest lopen. Maar gelukkig had onze keeper Joyce J. vandaag een prima dag op doel en wist vele mogelijkheden van de tegenstander ongedaan te maken, door gewoon de hele wedstrijd een foutloze wedstrijd te keepen en de 0 te handhaven en dat komt bij ons niet veel voor dit seizoen. Doordat Callantsoog zich meer en meer op de aanval stortte kwamen er kansen voor een counter en in de 35 minuut wist hieruit Birgit 0-2 binnen te tikken. Deze stand bleef staan tot de rust.

De 2e helft was bij het begin misschien nog wel slechter dan de eerste helft, Zeemacht stond veel onder druk en wist zich alleen af en toe met lange ballen naar voren mogelijkheden te creëren.  Zeemacht miste vandaag gewoon een goed draaiend middenveld en dat is normaal gesproken toch ons parade paardje.  Maar de meiden stonden dan wel een half uur onder druk, de 1-2 hing meer in de lucht dan de 0-3. Maar toch was het vandaag onze onvermoeibare Sarah (terug van blessure leed) dat de verlossende 0-3 binnentikte in de 75e minuut. Hierna was Callantsoog gebroken en de coach wisselde gelijk de moe maar dapper gestreden Bianca en Franchisca zodat onze jongste aanwinst Stacy ook nog wat speelminuten kreeg.  Toch wist Zeemacht ook nu nog 2 keer te scoren wederom Liza in de 83e minuut, en in de 93e minuut nog een keer Sarah, zodat de eindstand toch nog hoog uitviel 0-5.

Merel veel succes met je stage in China

Meiden volgende week thuis tegen de Koog/Oosterend hopelijk gaat het voetballend dan beter, wat zeur ik toch wij winnen met 0-5 en staan gewoon weer bovenaan?????

MVG  Jan

SRC1 – da. –Zeemacht 1 da.   18 december 2011    uitslag 2-3

Wat was het stervenskoud in Schagen vanmiddag, he, ik was er ook, hoor, alleen dan in het Makado met een lekker bakkie cappuccino. Desondanks hebben jullie toch gewonnen. Allemaal fijne feestdagen en tot over 3 weken!!!!!...... 

Met de groeten van Jenny.  (wie ben ik, rarara)

Dag meiden, ooit kom ik naar jullie toe. . . . . .

Jullie zien eenmaal thuis heb ik niks te vertellen, daarom ben ik zo blij om samen met Hugo coach te zijn van dit team. De afterparty was een groot succes en is voor herhaling vatbaar.

Nu over de wedstrijd, Zeemacht scoorde na wat ik denk de snelste goal ooit 0-1 na 12 seconden. Daarna ging de wedstrijd  erg op en neer met kansen voor SRC en ook kansen voor Zeemacht, en SRC was op dat moment het meest gelukkig en scoorde in de 19e minuut gelijk 1-1. Na de 1-1 speelde Zeemacht misschien niet hun beste voetbal maar wist het wel weer te scoren 1-2. En 3 minuten later zelf 3-1. daarna ging het mis er waren geen 3 linie`s meer waardoor wij op het middenveld te veel vrijheid gaven aan de tegenstander, en wij het ons onnodig moeilijk maakten.

In de rust werd hier door beide coaches  op gewezen , en bij het begin van de tweede helft ging het ook lang goed Zeemacht kreeg vele mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen maar ging slordig om met de  vele kansen. En dan zie wat vaak gebeurd in wedstrijden als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel en in de 70e minuut wist deze 2-3 te scoren uit een counter. Zeemacht bleef na deze tegenslag aardig voetallen maar was in de afronding gewoon in een woord samen gevat slordig. Dit alles gaf SRC moed en de laatste 5 minuten waren vanaf de kant gezien erg spannend met veel paniekvoetbal op de Zeemacht helft. Dit kwam volgens mede doordat de scheids 5 minuten extra tijd bijtelde.

Meiden 15 Januari winnen van Callantsoog dan zijn wij als eerste  geëindigd in de poule . Kom trainen jullie hebben dat nodig dus ook J & J conditie is belangrijk.Ik noem zelden tot nooit meiden bij naam maar vandaag wil dat wel doen “vrouw of de match” Bauke en de keeper vandaag Joyce J. 

Meiden fijne feestdagen en een sportief 2012

MVG. Jan

Wiron 1 Da. – Zeemacht 1 DA.  11-12-2011   Uitslag 10-4

Ja hier zit ik dan wat moet ik over deze wedstrijd vertellen, ik weet het even niet en toch wil ik wat op papier zetten. als een  team de ambitie heeft om hoger te spelen dan deze klasse mag het nooit , ik herhaal, nooit zo zijn dat er te weinig speelster zijn om een compleet team op de been te zetten. Doordat er geen compleet team was vandaag kan 2 dingen betekenen, de motivatie is niet optimaal bij iedereen of de selectie van dit team is gewoon te smal en daar hou ik het maar op. Als coach eis ik dat er volgend jaar in het 2e deel van de competitie iedereen er gewoon is.(geblesseerden ook als supporter, alleen werk is dan nog een excuus) anders komt het niet goed.

Maar goed dan nu toch een klein verslag over de wedstrijd. Zeemacht begon ondanks dat het met 10 speelde wel met een veld overwicht, maar werd bij de eerste beste bal diep gespeeld door Wiron verrast en deze snelle counter leverde Wiron gelijk een voorsprong op 1-0. Weer 2 minuten later een gelijke situatie en 2-0 voor Wiron. Hierna was het Zeemacht dat enkele kleine en grote mogelijkheden kreeg maar daaruit niet wist te scoren en wist Wiron wel weer te scoren 3-0 en dat al na 15 minuten spelen. Maar de meides zouden de meides niet zijn om zelf niet een keer te scoren ja hoor 3-1, een beetje hoop kwam terug want na de 3-1 werd het zelf heel snel 3-2 en Zeemacht geloofde er weer in. Hierna wouden de meiden laten zien dat wat er in Zagreb gebeurde echt mogelijk is, want in 14 minuten kreeg Zeemacht 5 goals om de oren dus 8-2. Zeemacht kwam voor rust nog wel terug op 8-3.

De 2e helft begon Zeemacht aardig en kreeg het ook diverse mogelijkheden om in te lopen maar zoals zo vaak deze wedstrijd stond de keeper van Wiron een doelpunt in de weg (deze meid keepte gewoon goed deze partij). Zeemacht wist ruim 20 minuten te voorkomen dat de tegenstander scoorde maar 20 minuten voor het eind wist Wiron toch 9-3 te scoren en even late zelf 10-3. Zeemacht zelf eiste de laatste goal van de wedstrijd op 10-4. Dit was dan tevens de eindstand.

Mijn complimenten en felicitaties aan Wiron. Voor de meiden die er wel waren vandaag, jullie hebben gestreden en 100% inzet getoond en dat is ook wat waard. Volgende wedstrijd weer compleet hoop ik??????

MVG. Jan

Succes 1 da. - Zeemacht 1 da.    20-11-2011     Uitslag 1-10

Vandaag een mistige zondag, aantreden tegen Succes. Precies half 10 vertrokken wij richting Hippolytushoef met 12 speelsters. Wij waren een beetje aan de vroege kant want de kantine was nog gesloten.

Zeemacht begon sterk aan de wedstrijd en kwam al na 4 minuten op een 0-1voorsprong en na 9 minuten spelen al op 0-2, en binnen een kwartier stond het zelf al 0-3. En dit allemaal mooi en goed voetbal het middenveld bleef over het algemeen de bal goed over de grond rond spelen en via de buitenspelers die het spel in het begin goed breed hielden werd er gewoon goed gevoetbald.

Toch duurde het 10 minuten voor wij weer konden scoren 0-4 en in de 28e minuut zelf 0-5. Hierna gingen velen van ons toch de fout in en wilden teveel meiden ook wel een doelpunt maken waardoor het spel rommeliger werd omdat ons middenveld dat tot dan toe prima speelde te ver naar voren stond. Hierdoor wist Succes gebruik van te maken en bij een uitval van dat team wisten zij 1-5 te scoren (al was de bal wel eerst over de achterlijn geweest, maar door de mist kon de grens en de scheids dit niet goed zien.) Na de 1-5 kreeg ook nog een speelster van ons 5 minuten en toen ze weer het veld in mocht was het gelijk rust.

In de rust dan toch maar weer het verhaal van de coaches hoe wij moesten voetballen en dit ook moesten blijven volhouden.

Dat dit nu wel goed werd begrepen liet de 2e helft zien (zien!!!!... het werd steeds mistiger) er werd weer net als in het begin van de eerste helft al in de 48e minuut was het weer raak voor Zeemacht 1-6 en wisten wij ik vlot en goed voetbal snel uit te lopen naar 1-7, 1-8, hierna enkele omzettingen in het team bv. rechts back in de spits , onze laatste man op het middenveld en onze spits als laatste man.  Door bovenstaande omzettingen duurde het even voor er weer gescoord werd daar men even aan deze situatie moest wennen. Succes kreeg in deze periode 3 kleine mogelijkheden maar onze keep stond scoren in de weg, de laatste 15 minuten waren weer voor Zeemacht dat dan ook nog 2 maal wist te scoren 1-9 en 1-10 en dat was dan ook de eindstand.

Als coach vond ik dit gelukkig weer een van jullie betere wedstrijden vooral omdat er leuk getikt werd, maar ook dat er goed gebruik van de zijkanten werd gemaakt en dat de meiden zonder bal veelal zorgden dat ze aanspeelbaar waren. Het is gewoon knap dat je ruim 1 uur goed voetbal kunt spelen vele topclubs halen dat niet eens.

Meiden wederom gefeliciteerd met deze overwinning.

Jan

20-11-2011 |  Succes 1 - Zeemacht 1 (1-10)

Vandaag stonden de dames van Succes op ons menu.

We verzamelden deze zondag al op de vroege morgen bij Zeemacht voor. Ondanks de hevige mist wisten de dames elkaar te treffen op de afgesproken plaats en op de afgesproken tijd. Onszelf afvragen waar die dichte mist vandaan kwam, bracht Liza ons opheldering (niet letterlijk uiteraard). Met haar zilverkleurige –broze achterbak en net op het nippertje APK gekeurde - bak kwam zij aanscheuren;  de oorzaak van de mist was vastgesteld; die achterlaat procuteert de mist!!  

Joyce en Joyce waren ook weer aanwezig na een zonovergoten vakantie in Egypte. Al snel wordt duidelijk dat zij het weer in Nederland niet hebben gemist. Hopend op een wegtrekkende mist vertrokken wij optimistisch met onze touringcars richting de polder om de klus te klaren.

De eerste helft werd er al aardig getikt en werd de score snel geopend door Birgit, die zij maakte door de bal via een puntertje de goal in te schuiven.  De 0-2 werd op aangeven van Birgit perfect ingetikt door Sarah, maar helaas gaf de grensrechter (onterecht?) buitenspel aan. De 0-2 werd gelukkig niet veel later toch gemaakt, deze keer was het Monica die de bal een plaatsje achter in het net gaf. Ook Marjolein liet van zich horen en verscheen uit de mist en wist de 0-3 te maken. De opdracht om ballen vooral laag naar elkaar te spelen, en zodoende meer balbezit te behouden, werd grotendeels goed door de meiden uitgevoerd. Het vierde doelpunt werd gemaakt door Joyce K, nadat de prachtige voorzet/doelpoging van Sarah op de lat belandde en Joyce K op deze manier alle tijd had om beheerst te scoren. Nog één doelpuntje werd gemaakt door Liza. Via een corner draaide de bal naar de goal toe en wist de keepster er geen raad mee. 0-5.

In verband met ons iets te aanvallende opstelling lukte het de dames van Succes om in de laatste twee minuten aan onze verdediging te ontkomen. Er werd gescoord doordat twee speelsters van Succes helemaal vrij voor het doel stonden. Dat zij vrij stonden had te maken met het feit dat de bal al ruim achter de achterlijn was geweest, en wij appelleerden voor een doeltrap. De scheids liet het spel doorgaan (terecht, door de mist kon hij het niet hebben gezien en onze vlagster was op dat moment nog druk in gesprek dat ten hoogte van de dug-out plaatsvond =)).

RUST. De trainer/coach en coach kwamen bij ons in de kleedkamer vertellen wat er veranderd moest worden. De manier van spelen en het aangaan van combinaties ging al goed. Toch moesten wij proberen om nog meer met elkaar te tikken en de bal, bij drukte in het 16-meter gebied, terug te spelen naar het middenveld zodat de tegenstander  uit de tent zou worden gelokt en wij meer ruimte zouden creëren.  Er werd afgesproken dat Cindy, onze standaard laatste vrouw, naar het middenveld mocht opschuiven zodat zij ook actief mee kon doen met de aanval naar voren toe. Jacqueline werd gestationeerd als laatste vrouw. Alicia wilde eigenlijk ook wel meer betrokken zijn bij onze aanvallen dus werd er besloten dat als er in de tweede helft drie keer werd gescoord door ons, Alicia en Birgit van plek zouden ruilen.

Zo gezegd, zo gedaan moeten wij hebben gedacht want er werd na het fluitsignaal direct druk gezet. Jacqueline kwam vanuit het middenveld op met de bal aan haar voet en mocht blijkbaar heel ver komen. Met alle ruimte en tijd die zij zich maar kon bedenken kon ze het zesde doelpunt voor Zeemacht op haar naam zetten. De 1-7 werd kort hierop gemaakt door Liza, die de bal via een mooie boog in de hoek kon schieten. Doelpunt nummer 8 werd gemaakt door Birgit, nadat zij via Liza een op maat gemaakte steekpass de bal makkelijk kon inschieten. Er was drie keer gescoord door, wat betekende dat Alicia de rol al spits mocht vervullen!

Het verschil met de eerst helft was dat het even wennen was met positieruilingen, Succes hierdoor meer aan de bal kon komen en een paar keer wist door te breken. Gelukkig werd deze doorbraak al snel weer gecorrigeerd door de achterhoede, kwam onze keepster op tijd uit en wist zij zelfs knap een bal tegen te houden. De manier waarop deze bal werd gestopt doet er niet toe; de bal ging er niet in! :) Maar ook onze meiden stonden niet stil, er werd doorgevoetbald en dat leidde een paar keer voor grote kansen voor het doel. Helaas werden de ballen naast, over of op de keepster geschoten.  Ook onze Alicia en aanvallende Cindy wisten de ballen er helaas niet in te prikken, ondanks een paar goede acties en goede looproutes.  Het was daarom Monica die de 1-9 voor haar rekening nam. Het laatste doelpunt werd gemaakt door Marjolein die op het juiste moment op de juiste plek stond en de bal veilloos achter de keepster kon plaatsen.  

Om dit verslagje mooi af te ronden had ik graag willen zeggen dat na het eindsignaal de mist plotseling opentrok, de zon aan het stralen was op onze bezwete koppies en de vogeltjes vrolijk floten. Helaas, dat was niet het geval....

Desondanks wil ik ons feliciteren met onze OVERWINNING! Ik ben trots op iedereen die, op welke manier dan ook, een bijdrage levert aan de prestaties- en het bestaan van ons team. Al 8 wedstrijden onverslagen en een verdiende eerste plek op de ranglijst.

Laten we deze trend voortzetten, dan kunnen we alvast ons kampioensfeestje organiseren!

Birgit

Zeemacht 1 da. – Graftdijk 1 Da.   13-11-2011    Uitslag 7-1

Vandaag stond Graftdijk op het programma, deze tegenstander deelt met Schagen de laatste plaats in de competitie en dat was ook te merken. Graftdijk was naar Den Helder gekomen om niet afgemaakt te worden en stond vaak met 11 speelsters in hun eigen zestien te verdedigen en Zeemacht was vanaf het begin oppermatig. cGraftdijk wist 9 minuten stand te houden en toen was er dan toch die goal die de wedstrijd moest openbreken een droog rollende bal (weet ook niet wat dat is) over de grond in de verre hoek 1-0.  Zeemacht kreeg hierna ook weer vele mogelijkheden maar het was altijd wel een been van de tegenstander die een verder doelpunt in de weg stond, dit mede weer omdat Graftdijk alleen maar verdedigde en eigenlijk ook niet anders kon en daarom duurde het nog 10 minuten voor Zeemacht 2-0 kon scoren.

Ons nadeel was dat wij te gretig waren en teveel op het doel van de tegenstander waren gericht, waardoor wij ook nog eens met te veel meiden in het al overvolle zestienmeter gebied van de tegenstander waren waardoor het daar nog voller werd, misschien was het beter geweest om de bal meer op het middenveld rond te spelen om zo de tegenstander uit de tent te lokken zodat er wel ruimte ontstond voorin ( maar ja achteraf praten is altijd makkelijker). Het duurde dan ook erg lang dat Zeemacht weer scoorde pas in de 36 minuut werd het 3-0 en zelf 4 minuten later 4-0. Maar toch wist ook Graftdijk nog een keer te scoren mede omdat wij achterin te makkelijk dachten en daardoor te slordig uit verdedigden 4-1.  Dit was dan ook de ruststand.

In de rust een kort verhaal van de beide coaches over de plus en minpunten en dat het team moest proberen lekker te tikken.

De 2e helft was een copy van de eerste Zeemacht dat 99% speelde met 11 speelster op de helft van de tegenstander maar moeilijk kon scoren mede doordat de meiden van Zeemacht veel ballen over en naast schoten wel wist Zeemacht verdiend nog 3x te scoren zodat de eindstand werd bepaald op 7-1.  Ten eerste wil ik mijn complimenten uit brengen naar Graftdijk dat ondanks dat men niks te vertellen had en eigenlijk deze klasse veel te hoog is was het een leuk en sportief team dat vocht om met zo weinig mogelijk tegendoelpunten te verliezen.

Ook wil ik mijn eigen meiden completeren met de goede inzet., en bij vlagen het mooie combinatie spel, al moet dat in de toekomst nog beter. Ik weet dat het tegen zo`n zwakke tegenstander die er alles aan doet om niet te verliezen heel moeilijk voetballen is maar ook die wedstrijden moet er staan. MEIDEN OM ONRUST TE VOORKOMEN MELD JE AF VOOR TRAININGEN EN WEDSTRIJDEN bij wie dit aangaat.

Zeemacht meiden for ever of zo iets ( denk dat ik voor zulke kreten te oud ben/word)

O, ja fouten maken wij allemaal, maar wij moeten???????

Jan

Wieringerwaard  1 DA. – Zeemacht 1 DA.   Uitslag 2 – 3    30-10-2011

Wij wisten vandaag dat het wel eens een moeilijke wedstrijd kon worden daar, wij vele geblesseerden hebben, enkele meiden moesten werken en er ook nog meiden andere verplichtingen hadden. Om 9.30 stipt vertrokken wij dus met 11 speelsters richting Wieringerwaard, daar aangekomen nog even een kop koffie of thee en de beide coaches en aanvoerder bogen zich over de opstelling en de te spelen spelstijl. 10.30 werd de opstelling verteld plus het verhaal wat en hoe wij het een en ander moesten uitvoeren. En daarna de warming up.

Klokslag 11.00 uur floot de scheids voor aftrap wedstrijd en begon dit toch wel in grote lijnen geïmproviseerde team van Zeemacht wat onwennig aan de wedstrijd en na 6 minuten was onze eerste kans van de wedstrijd ook raak (hoe vaak was dit niet anders dit seizoen)0-1. De eerste 30 minuten van de wedstrijd was wel voor Zeemacht maar er werd te slordig gespeeld, te veel hoge ballen terwijl die in de voet gespeeld moesten worden en de zijkanten werden te weinig benut. Wel werd er hard gewerkt door iedereen waardoor de moeheid bij vele speelsters ging meespelen en Wieringerwaard meer in het spel kwam en een paar keer door onze verdediging heen kwam 1x door dat enkele speelsters de buitenspel ophieven waardoor Wieringerwaard kon scoren en 1x door een discutabele strafschop, zodat de ruststand 2-1 was in het voordeel van Wieringerwaard.

In de rust vertelden de beide coaches weer hun verhaal, speel elkaar aan in de voet en het liefst over de grond, speel meer via de zijkanten en kijk ook eens naar speelsters naast je, enz, enz, enz.

En ja de meiden hadden het opgepakt want de eerste 15 minuten van de 2e helft werd er best aardig gespeeld ballen over de grond in elkaar voeten en ook via de zijkanten begon het nu te lopen, Wieringerwaard kom die minuten in het spel voor op de helft van Zeemacht. In de 53e minuut werd dit dan ook beloont met een bal van buitenaf die over de keeper krulde in de verre hoek, pfff gelukkig 2-2. Hierna gaf Wieringerwaard wel weer meer gas maar bleef Zeemacht de wel iets betere ploeg maar en dit werd dan ook beloont door ja, ja weer een bal die kwam van de zijkant 2-3 en dit was dan ook tevens de eindstand.

Goede wedstrijd zeer zeker niet, maar wel verdiend gewonnen op karakter, inzet, en doorzettings vermogen. En dat is weer een les voor de volgende wedstrijden.

Jan

Callantsoog 1 DA. – Zeemacht 1 DA.   Uitslag 1 – 10   23-10-2011

Zeemacht Dames ook verder in de beker ondanks groot tekort aan speelsters, nadat wij om 11 uur bij de brug gereed stonden bleek door de vele blessures dat wij met maar negen speelsters waren en dus werd er druk gebeld naar enkele zaal voetbal  speelsters die ook gerechtigd waren om op het veld te mogen spelen en gelukkig lukte het om Joyce en Bianca zover te krijgen om ons te ondersteunen zodat wij toch met elf speelsters konden afreizen naar Callantsoog.

Door het late vertrek was er weinig tijd meer voor een goede warming up, dus dames 11 uur vertrek betekend voor 11 uur aanwezig zijn zodat er ook echt op de afgesproken tijd kan worden vertrokken zodat er een betere voorbereiding mogelijk is.

Zeemacht begon rommelig aan de wedstrijd dit mede weer door de te korte en rommelige warming up, enkele meiden stonden nog niet op scherp maar wij waren wel gelijk de betere ploeg. Na 10 minuten spelen was het dan 0-1 voor Zeemacht en dit was genoeg voor plaatsing in de volgende ronde van de beker. Hierna kreeg Callantsoog zowaar een paar kansen om gelijk te maken weer omdat men achterin bij ons te licht en te makkelijk dacht en daardoor domme fouten maakten en moest onze gelegenheids keeper Marjolein tot 2x toe knap ingrijpen. Gelukkig werd het spel van Zeemacht hierna iets beter en wisten wij na 20 minuten snel nog 2x te scoren 0-2 en 0-3. Na deze stand was de tegenstand min of meer gebroken en ook de persoonlijke fouten werden minder en wisten wij voor rust nog 2x te scoren zodat de ruststand 0-5 was.

In de rust thee met een klein roomsoesje of bananen soesje omdat de coach jarig was daarna een kort verhaal dat men geconcentreerd moest blijven en vooral op het middenveld korten moest dekken zodat de tegenstander daarom minder tijd kreeg om de bal onder controle te krijgen, en werd de keeper gewisseld om te gaan voetballen en ging Birgit op doel, dit alles omdat wij jammer genoeg nog steeds geen vaste keeper hebben.

Toen de 2e helft die voetballend beter was dan de eerste vooral de eerste 25 minuten, posities werden beter ingenomen en vanaf het middenveld werden diverse goede passes gegeven naar de aanvallers wat dan ook in korte tijd weer vele doelpunten opleverde 0-6, 0-7, 0-8. Toen een foute pass bij een van de weinige aanvallen van Callantsoog, terwijl eigenlijk de bal naar de keeper terug had gespeeld moeten worden moest onze laatste vrouw ingrijpen door een overtreding te maken in onze 16 dus terecht een strafschop voor Callantsoog 1-8. Hierna werden er geen fouten gemaakt en probeerden wij op bal bezit te spelen dat wat aardig lukte en ook wisten wij nog 2x te scoren 1—9 en 1-10. De laatste 10 minuten waren niet meer om aan te zien maar ja zonder wissels continu in een hoog tempo spelen is zwaar, vele van onze meiden zaten er dooreen en volgens mij waren deze blij dat een speelster van Callantsoog geblesseerd raakte waardoor het spel even 5 minuten stil lag. 

Conclusie: Al met al een hele mooie overwinning, mede meegenomen doordat wij met veel geblesseerde meiden zitten, enkelen op vakantie zijn/of moesten werken. Wij hebben vandaag en ook vorige week al laten zien dat wij op dit niveau met het ontbreken van toch wel enkele spelbepalende speelster kunnen winnen en hoe met dubbele cijfers zelf.

Joyce en Bianca bedankt dat jullie ons op het laatste moment hebben geholpen om toch met 11 spelers te starten, graag een keer tot ziens.

Jan

Zeemacht 1 Da. – ZAP 1 DA.   Uitslag 3-0  16-10-2011

Vandaag met maar 12 speelsters mede doordat enkelen moesten werken en door blessures hadden wij 1 wissel. Zeemacht begon net als in voorgaande wedstrijden sterk en zette de tegenstander vanaf het begin goed vast op eigen helft. Maar zoals zo vaak dit seizoen blijkt scoren in de eerste helft moeilijk te zijn, Zeemacht kreeg vele kansen en mogelijkheden om op voorsprong te komen maar was steeds erg slordig in de afwerking. ZAP wist de hele 1e helft maar 2x voor het doel bij Zeemacht te komen en daar bleef het bij de eerste 45 minuten. Wel jammer een ruststand van 3 a 4-0 had niet misstaan en zou eigenlijk ook nog verdiend geweest zijn, Maar goed het mocht niet zo zijn en de ruststand was dus ook de begin stand 0-0 hadden beter deze helft over kunnen slaan.

Voor de coach was er in de rust weinig mee te delen alleen dat wij wat nauwkeuriger om moesten gaan met de passen en schoten op doel, en dat was niet tegen dovemansoren gezegd want direct na rust was het raak met wel een goed geplaatste bal op doel  1-0.

Na de 1-0 liep Zeemacht snel uit naar 2-0 en ook de 3-0 dit alles binnen 15 minuten in de 2e helft. Hierna stokte het spel van Zeemacht een beetje en kreeg ZAP enkele mogelijkheden om wat terug te doen, dit kwam mede doordat enkele spelers door wisselingen op andere posities moesten spelen. Persoonlijk vond ik het wel goed om te zien dat wij ook met vele afzeggingen een degelijk team kunnen opstellen en dat is ook heel wat waard voor de toekomst.

Eigenlijk heel knap voor een team dat geen vaste keeper heeft en vaak elke wedstrijd 2 speelsters laat keepen maar 5 tegen goals heeft tot nu toe, dit is van mijn kant uit een compliment voor de vele meiden die dit korte seizoen al op doel hebben gestaan.

Meiden volgende week Callantsoog voor de beker minimaal gelijkspelen al gaan wij voor de winst om door te gaan en ons wederom na Watervogels kunnen testen tegen een tegenstander die minimaal een klasse hoger speelt dan ons, dit is voor jullie belangrijk om te zien waar dit team staat (thuis hoort).

Jan

ZEEMACHT DA1 – WINKEL DA2 (02.10.2011)

Het leek wel of we in Spanje beland waren, 40 graden in de zon, 30 in de schaduw! Eens even doornemen welke prinsesjes aanwezig waren: Tal stond op doel, in de verdediging Majo, Eef en Mies (huh? Suarez in de verdediging?), het middenveld werd bezet door Ietske, LiZa, Jacqueline en Joyce. En de voorhoede bestond uit Bir, Mo en Merel. De wisselprinsesjes waren Joyce K en Sarah.. en in de tweede helft kwam LiSa na een heerlijk verfbeurtje ons ook nog versterken. Bauke was nog ondersteboven van haar ruzie met het stoeprandje (sterkte met je enkeltje), Mel was opgeslokt door haar schoolwerk, Aal was hamburgers aan t flippen en Cindy was maandag gekroond tot prinses klapnek (woorden van LiZa) inclusief hersenschudding! Jan was er weer om de prinsesjes te coachen (met een niet-werkend spiekbriefje) en natuurlijk onze supporters niet te vergeten, bedankt alvast ;-) 

Winkel, iets van 20 doelpunten voor in 2 wedstrijden, een klein beetje angst was er dus bij de meides aanwezig, maar vooral ook de wil om te winnen was er weer! HOPPAKEE. Er werd direct druk gezet een Eef nam de verdediging goed mee naar de middellijn. De voorhoede van Winkel stond niet zo scherp dus er is helaas niet veel buitenspel uit gesleept. Er werd aardig getikt maar toch ook redelijk vaak onnodige lange ballen (lange ballen, snel thuis). Bir, Mo, Liez.. al deze prinsesjes hadden kansen om er ‘eentje in te prikken’. Maar helaas de bal ging over, naast, op de lat of op de keeper. En je kent het wel he.. als jij niet scoort dan doet de tegenstander dit wel.. en ja hoor.. na een goede redding van Tal ging de bal door dmv een rebound toch in het rood witte net. 0-1, BALEN!

Na een nodige drinkpauze bleven de meides lekker op stoom, vooral Birr was weer aan het rennen als een malle, maakte hier en daar een trucje maar die laatste pass, jammer maar ik weet zeker dat het goed komt! Tot slot (van de eerste helft) gingen we toch met een achterstand de rust in. Na een lekker bakkie thee (bij 40 graden?) Wat had onze Jan te melden? Om eerlijk te zijn weet ik het niet meer zo goed, i blame it on the hersenschudding! Haha de ballen moeten meer over rechts, aangezien de dames van winkel op de linkerkant wat minder goed waren (we blijven netjes) maar de ballen moeten ook over de grond, goed inpassen en combineren. En niet teveel terugzakken (als ik laatste vrouw sta heb ik dat probleem nou nooit, dan zakken ze juist niet! ;-)) Meer druk zetten en SCOREN, er moet gewonnen worden!

2e helft, gaan met die banaan. Het spel was netjes, werd goed gecombineerd en vooral ook goed gecoacht. Omdat ik zeer druk was met grensrechtertje spelen heb ik het eerste doelpunt niet volledig gevolgd, maar ik weet wel dat deze door Jacq vanaf de 16 in een hoek werd geschoten, 1-1. Nu erop en erover meides, jullie weten het! LiSa was ondertussen gearriveerd en deed rustig een warming up, deze werd abrupt verstoord door een val van onze eigen suarez, alleen was het deze keer echt raak. Mies werd gehaakt en verdraaide daarbij flink haar rechter (goeie) knie.. de diagnose? Vast iets afgescheurd, maar dat moeten we nog even afwachten, sterkte Mies! LiSa erin!

De meiden van winkel waren of een beetje lomp, of ze werden een beetje agressief van het gelijkspel, maar er werden flink wat overtredingen gemaakt. Hierdoor werd er een vrije trap versierd op ongeveer 25 meter afstand, en onze tuktukkende prinsessen paardje LiZa schoot deze nonchalant over de keeper heen, die nog wat grabbelde, tevergeefs.. 2-1! YES ik voelde al een 10-1 aankomen.. Hier en daar werd er wat gewisseld, want dat kan allemaal in de 5e klassen. Merel en Ietske waren lekker aan het storen.. Joyce en Joyce waren lekker aan het combineren. Onze Mo liep overal, en vooral richting het doel, maar door een pijnlijke knie kwamen de schoten niet waar zij ze wou..

Ondertussen werd er weeer een overtreding gemaakt door een dame van Winkel, dus weer een vrije trap.. in 2e dit keer.. Jacq, die goed de rust bewaarde deze wedstrijd gaf een rollertje en LiZa knalde de bal er veilloos in.. 3-1.. Nou de winst moest nu toch wel veilig zijn? Niet als het aan Tal lag, die had wat haast met de ballen inschieten waardoor deze 2 maal in de voeten van de tegenstander belandde, maar Tal herstelde zich goed, met een klein beetje help van de verdediging indien nodig. Hou het maar spannend hoor! Sarah was ondertussen van vlagger, naar rechtsvoor, naar rechtsachter verhuist en maakte mooie acties op elke positie. Mo stormde na een steekpass nog een keer richting de keeper, maar deze kwam goed uit dus de bal kwam tegen haar aan, en via haar bij Majo, die zich ook nog even wilde laten zien en dus de 4-1 erin schoot! Lekker bezig meides!

Nou prinsesjes, weer winst.. vasthouden deze stijgende lijn! Volgend weekend wordt wat zwaarder aangezien onze aapjes Merel en Cindy jarig zijn en beide hun verjaardag vieren, vrijdag en zaterdag.. PARTY ANIMALS!

Ik persoonlijk hoop weer mee te kunnen spelen, want aan de kant zitten en een beetje vlaggen is toch echt niks voor mij.

Dikke voetbalzoen!

Cindy

Zeemacht 1 da. – Winkel 2 da.   Uitslag  4-1   2-10 2011

Vandaag tegen de nr 1 uit de competitie, dus aan motivatie kan het niet liggen zou je zeggen en daar lag het ook niet aan maar wat rustiger en nauwkeuriger voetballen zou niet verkeerd zijn. Al na 15 seconden kreeg Zeemacht een dot van een kans, waarom hij er niet in ging weet ik ook niet meer wel weet ik nog dat de volgende 10 minuten wij nog 5 prima mogelijkheden om de score te openen, dus daar waar het al na 10 minuten spel minimaal 3-0 voor Zeemacht moest zijn, liet in de 11e minuut Winkel zien hoe je een doelpunt maakt dus 0-1 voor Winkel. Ook hierna bleef Zeemacht de veel betere ploeg maar door slordig en soms ook te gehaast spel wist het voor rust niet te scoren ondanks de vel kansen. Dus ruststand 0-1

Na rust begonnen wij iets betere wat betreft het voetbal en werd er wat minder balverlies geleden en dat wij de veel betere ploeg waren werd dan ook in de 55e minuut beloont door een doelpunt van Jacqueline 1-1. Ook na de 1-1 bleef Zeemacht goed voetballen en wisten wij uit te lopen door 2 goals van Liza naar 2-1 in de 63e minuut en 3-1 in de 75e minuut. Hierna begon Winkel aan een wanhoops offensief wat wel rommelig voetbal opleverde voor het doel van Zeemacht, maar kregen wij ook meer ruimte voorin en ja zij die begon als rechtsback Marjolein scoorde als linksbuiten 4-1 en dit was tevens de eind uitslag.

Verdiend ja mooie wedstrijd nee zelf vond ik dit onze slechte wedstrijd tot nu toe.

Winnen & verliezen doe je met zijn allen, dus ook de speelsters die wat minder spelen dan anderen of je nu een grote mond heb of iets verlegen bent, moet vlaggen, coachen, water halen WIJ ZIJN EEN TEAM dus niemand is meer of minder dan een ander. Winnen willen wij toch allemaal.

Een gelukkig coach (de enige die 2x heeft gewonnen dit weekend) Succes volgende week

ZEEMACHT DA1 – WATERVOGELS DA1 (25.09.2011) *BEKER*

Vandaag vond er een derby plaats, maar niet zomaar een derby maar een derby van vrouwenvoetbal! En ook niet zomaar vrouwenvoetbal maar onze meides met hun nieuwe club tegen hun oude club. Dat moest uiteraard winst worden, de meides waren er allemaal op gebrand!

Welke meides die lid zijn van onze stichting waren aanwezig? Mel, Eef, Joyce, Mo, Aal, Bir, Mies, Saar, Tal, Merel, Majo, Joyce, Ietske, Lisa, Jacq en ondergetekende. Liza was aan t tuktukken met de familia en Bauke had ruzie gemaakt met een stoeprandje dus geblesseerd!

We hadden support van onze vaste kracht Hennie, maar ook een speciale gast vandaag, Simon! Simon is een prachtige blonde stoot met een mooi ‘zeemacht dames hup’ hemdje aan! En owja, Simon is een hond! Daarnaast was er support van onze mannen! Maar ook van andere mama’s en papa’s en ook dames uit de zaal kwamen kijken! Erg leuk allemaal dus!

Nou iets over de wedstrijd dan maar? Vooraf was de strijd al losgebarsten met wat lijfspreuken, deze kunnen helaas niet openbaar gemaakt worden.. maar de meides weten waar ik het over heb!

Na een goede warming up waarmee ALLE lichaamsdelen warm gemaakt waren (red. op eventuele elleboogjes en bodychecks is ook gerekend) begonnen de meides met Mel op doel, de verdediging bestond uit Majo, Cindy en Lisa. Het middenveld werd bezet door Aal, Mies, Jacq en Eef. En de voorhoede bestond uit Bir, Mo en Saar. De bankverwarmers waren dus Joyce, Merel, Tal, Ietske en Joyce. De dames van Watervogels hadden een andere keeper dan voorgaande wedstrijden, wat voor ons aangaf dat zij BANG waren! MAAR, onderschat nooit je tegenstander!

DAAR GAAAAAAAN WE! Er werd vanaf minuut 1 veel druk gezet en het team stond goed te ballen. De eerste helft was een beetje matjes maar wel met redelijk veel kansen en hier en daar mooie combinaties. Mo dacht soms dat zij de tuktukkende Liza was en nam de vrije rol op zich. Naja vrije rol, Mo kwam de bal zelf halen vanuit achteruit doordat hij niet altijd goed bij de voorhoede aankwam. Er werden mooie acties gemaakt, die allemaal op niets uitliepen, jammer! De dames van Watervogels waren hier en daar wat LOMP waardoor er regelmatig wat enkeltjes geraakt werden!

Met een brillenstand de rust in. Wat waren de leerpuntjes? Rust aan de bal, als je de bal in de verdediging niet kwijt kan niet gaan pielen maar lekker naar voren knallen, in de bal komen, sneller het veld breed maken, op het middenveld beter aanspeelbaar zijn en de ballen naar voren proberen over de grond te spelen. En als laatste: SCOREN, DOELPUNTEN MAKEN!

Cindy (laatste vrouw) had van te voren al stiekem tegen Mo gezegd dat zij zich vandaag een spits voelde dus nam een gokje en ging op aansturing van Eef maar een keertje mee naar voren. Er werd goed getikt en de bal kwam via Joyce J bij Cindy, en zij schoot de bal netjes in het hoekje. 1-0, nu erop en erover meides! Jullie kennen de uitspraak wel; als een schaap over de dam is volgen er meer.. nou het volgende schaap was Bir. Zij kopte de bal mooi over de keeper heen na een super solo van Mo met als voorzet een subtiel lopje. 2-0! Aal voelde zich ook een schaap, maar dit was doordat zij in een 1 op 1 situatie met de keeper volledig mis schoot! Jammer, maar er werd steeds beter gevoetbald door onze meides! De achterhoede stond goed, deze bestond ondertussen uit Tal, Cin en Mel. Mel? Ja Mel.. zij heeft een vinger gekneusd dus onze Majo stond de tweede helft op doel. Op het middenveld werd goed getikt en de voorhoede was goed aan het jagen. De 3-0 kwam van de voet van Bir, door goed doorgaan kwam de bal via via via en via voor haar voeten en goed afgemaakt over de grond! Goed bezig!

Door het doorjagen van Mo op de ‘bijzondere’ keeper van Watervogels werd Mies ook gepromoveerd door een schaapje, 4-0! Het publiek werd uitbundig en riep 10! 10! 10! Nou daar wilde de meides best voor gaan dus de druk bleef hoog. Er waren meerdere mooie kansen, maar vaak net niet.. op het afronden moet nog even getraind worden! Aal voelde zich al een schaap maar wilde dit ook nog bewijzen, zij kreeg een steekpaasje van Mies en met een mooi lopje had de keeper het nakijken! 5-0! Dit was ook de eindstand..

Lisa wilde een nogal arrogante tegenstander nog een trap verkopen, maar wegens omstandigheden kwam Lies het veld niet meer in (eerste wedstrijd na een blessure, super gedaan!), maar desbetreffende speelster is door onze laatste vrouw goed gevloerd! Jacq was lekker bezig met trucjes en hield goed het overzicht! Merel en Ietske hebben lekker gestoord en geven steeds betere paasjes. Tal stond goed te verdedigen, en kreeg de bal regelmatig lekker naar voren! Joyce en Joyce waren wat onzichtbaar in deze wedstrijd maar hebben een waardevolle deelname gehad! Mel verdedigde ook lekker met haar gekneusde vinger. Majo was foutloos op doel, we weten dat je het stiekem niet wilt maar je bent een super goede keeper! Eef was lekker op dreef met hier en daar wat te harde ballen, maar ze coachte goed! Mies was gewoon wat lui, maar vertel ons wat nieuws! Aal was erg zelfbewust deze wedstrijd wat haar na een nodige wissel alleen maar beter maakte. Saar was lekker aan het rennen en gaf regelmatig een goede voorzet. Bir heeft zich lekker ingezet en goed doorgevochten, zo hard gevochten dat de noppen in der billen staan! Mo was overal op het veld te vinden, goeie 1-2tjes en mooie individuele acties! En wat zal ik over mezelf zeggen? Foutloze wedstrijd uiteraard! Hihi!

Meides, aankomende wedstrijd ben ik er niet! We worden iedere wedstrijd beter.. succes!

Supporters bedankt, altijd een genoegen!   Een sportieve voetbalgroet,

Cindy

Zeemacht da. 1 – Watervogels da. 1   25-11-2011 bekerwedstrijd.  Uitslag 5-0

Vandaag de wedstrijd tegen Watervogels, toch een andere wedstrijd dan vele andere wedstrijden waarom ?? omdat vele meiden van Zeemacht vorig seizoen nog speelden voor watervogels en ze wilden laten zien dat het met het team waar ze nu bij Zeemacht speelden ook goed konden voetballen.  Vandaag voor het eerst met een coach (voorlopig alleen voor de thuiswedstrijden) die zelf nog even moest wennen, daar hij de dames/meiden nog niet bij naam kende en ook niet echt op de hoogte was van de voetbal kwaliteiten van de speelsters. Daarom maakten de dames zelf de opstelling en werd ook het wisselen aan de dames over gelaten. Als coach hield ik mij over het algemeen alleen bezig met de verdediging met als doel de druk te houden op de helft van de tegenstander zodat de snel opschoven naar de middenlijn. Dat er nu een coach was, was wel even wennen voor zowel de coach als voor de dames.

Nu de wedstrijd Zeemacht begon sterk en was 35 minuten oppermachtig Watervogels kon sporadisch verschijnen op de helft van de tegenstander. Wel speelden wij te veel de lange bal mede door dat ons middenveld zich te weinig aanbood om de bal te willen hebben. Ook voorin werd er te weinig samengespeeld. Achterin ging het lekker tot ongeveer de 35e minuut daarna bleven we toch te lang hangen en wilden wij het te mooi oplossen waardoor Watervogels hun beste 10 minuten van de wedstrijd had. Voor rust liet Zeemacht zien een goed team te hebben dat nog veel beter kan maar liet het na om te scoren.(en als je zelf niet scoort????.....kan het zomaar dat de……).

In de pauze een kort verhaal van de coach incl. het te late voorstellen van ondergetekende zodat nu wel echt iedereen wist wie hij was, in het kort het verhaal was dat men meer rust moest nemen met de bal en als men achterin de bal niet voetballend naar voren kon krijgen dan via de zijkanten naar voren moest spelen, en er meer gecombineerd moest worden.

De 2e helft begon zo als Zeemacht wederom met een veel sterker Zeemacht, alles ging goed alleen ontbrak nog een doelpunt, maar eindelijk na 60 minuten voetbal was het een schot op doel over de grond die door de Watervogels keeper werd los gelaten en het doel inrolde 1-0 he, he, he,.. wat een opluchting. Waar iedereen dacht dat watervogels nu op zoek ging naar de gelijkmaker ging het spel van Zeemacht na de bevrijde 1-0 al gauw naar 2-0 in de 65e minuut. Watervogels probeerde nog wel van alles maar was niet bij machte om Zeemacht ook nog maar even onder druk te zetten, en dat was in zijn geheel te danken aan onze laatste man/vrouw die de verdediging bij elk bal bezit snel richting middenlijn stuurde. In de 80e minuut werd het ook nog 3-0 en lange tijd dacht ieder dat dit ook de eindstand zou zijn maar in blessure tijd wist zeemacht nog 91 minuut 4-0 te scoren en in de 94 minuut zelf 5-0. Een mooie verdiende uitslag al had dit met iets meer zorgvuldigheid ook de ruststand kunnen zijn, maar al met al een mooie uitslag.

MENIG MANNEN TEAM bij Zeemacht KAN EEN VOORBEELD AAN JULLIE NEMEN.

Dit omdat jullie nu al een echt team zijn en voor elkaar willen strijden, de betere voor de mindere en de mindere voor de betere. Ik verheug mij op de wedstrijd van volgende week.

De coach voor alleen thuis(uit is hij bang)

Zeemacht dames sluiten 2 daags toernooi bij Unitas `28 uit Wamel af als toernooi winnaar  >>>>>lees meer
 
 

 

.

 
Adresgegevens: sporthal
 
Adres: J.A.Prinsstraat 46 
1785BC  Den Helder
Postbus 3075  1785GB  Den Helder  
Tel. Administratie 0223-637743
Tel. Sporthal 0223-634486
 
Secretariaat veldvoetbal
Email: j.moesj@quicknet.nl
Telefoon: 06-15065159
 
Extra`s
 
Links
Downloads
Archief
Toernooien
Mededelingen
Clubblad
 
 
Foto album
 
 
 
Zeemacht 1 za.
Zeemacht 2 za.
Zeemacht B1
 
Zeemacht 2 zo.
Zeemacht 3 zo.
 
Zeemacht VR.1
 
 
 
 
 
Wedstrijdprogramma
 
 
 
 
 
 
 
 
Overige gegevens
 
KNVB relatie nr. BBFZ55D
Overige gegevens zie contact pagina
 
 
 
 
 
laatst bijgewerkt op
09-02-2015 11:27:25
 

© 2015 JPComputers. Den Helder