Home  ]  Teams  ]  Contact  ]  Uitslagen  ]  Club info ]

 Sponsors  ]  Mededelingen  ]  Archief  ]  meer links onderaan
 

 

archief Zeemacht 1 VR. seizoen 2012/2013
 
 

 

 

 
eindstand seizoen 2012/2013
Stand Competie 2012/13   Voorjaar promotie pool                
Zeemacht 1 Dames  zondag  West 1   4e klasse                      
    Team   G   W   GL   V   P   DPV   DPT   PM
1   Zeemacht 1   10   7   3   0   24   33   18    
2   Schagen 1   10   6   1   3   19   29   22    
3   Kwiek`78 1   10   5   1   4   16   23   19    
4   RKEDO   10   4   3   3   15   29   16    
5   Zouaven de   10   2   0   8   6   27   37    
6   Twisk TSV 1   10   2   0   8   6   14   43    
 
Topscoorder
Monica Scholes 26 goals 2011/2012
Monica Scholes 23 goals 2012/2013
 
Meeste Assist
geen gegevens bekend   2011/2012
Monica Scholes 16 assist 2012/2013
 
Wedstrijdverslagen
 

klik hier om verslag in pdf te lezen of te downloaden

Toernooi Wamel,  ½ finale beker,  Kampioenswedstrijd,  finale Beker

Deze zeer drukke week voor de Dames van Zeemacht waarin 10 wedstrijden van 20 minuten is gespeeld en 3 wedstrijden van 2x 45 minuten plus 1x een verlenging van 2x 15 minuten, dat opgeteld betekend dat de meiden 500 minuten hebben gevoetbald in 6 dagen.

Verslag van het toernooi in Wamel. 17,18,19 mei 2013

Vrijdag 17 mei verzamelden wij ons op het parkeerterrein van Zeemacht om alle tassen en tenten weer uit de auto te halen en deze dan te plaatsen in de bus van de coach, het leek dat het nog meer was dan het jaar ervoor. Veel tassen moesten voorzichtig geplaatst worden dit omdat er drank in zat veel drank, velen moeten gedacht hebben beter te veel dan 1 flesje tekort. 11 uur was ieder aanwezig en werd er vertrokken richting Wamel. Jan vertrok als eerste met zijn bus en mocht zowaar vooraan rijden maar eenmaal de A7 op gingen de meiden er snel voorbij. Om 13.00 uur aangekomen bij Unitas`28 stonden de meiden al te wachten Jan zodat de tenten uit de bus konden en deze opgezet konden worden voor het begon met regenen, dit lukte maar net want om 14.00 uur begon het te stortregenen ieder had zijn tent op tijd staan behalve……….. de bestuurder van de bus, toen deze eindelijk aktie toonde begon het te regen en de tent was dus al zeiknat voor hij stond dus maar weer in de auto gelegd en niet opgezet. Maar gelukkig was er een tentje over waar niemand inlag dus daar de coach dan maar in.

De vrijdag bleef het regenen tot diep in de nacht maar toch zaten de meiden droog onder de party tenten en extra zeil dat ze hadden opgezet. De alcohol werd ook gelijk bij aankomst al tevoorschijn gehaald en om maar snel in de stemming te komen werden er diverse flesjes Flugel genuttigd. Ook Stef onze piloot was weer van de partij. S`avond  BBQ gezellig onder de party-tenten en daarna maakte ieder zich op voor de eerste feestavond die ook direkt alweer een groot succes was, nadat het feest was afgelopen werd er naar ik gehoord heb verder gefeest bij de tenten al heb ik daar niets van mee gekregen lag zelf om 11.30 in de tent te slapen om toch vooral fit te voor de eerste wedstrijden de volgende dag (als coach geef je het goede voorbeeld toch?????).

Zaterdag ochtend werd een ieder om 8.00 uur wakker geknald met 2 harde knallen die in heel Wamel te horen was (Carbiet kanon). Er kwam daardoor snel leven in de brouwerij, vele slaperige koppen en sommige die zelf nog niet wisten dat ze opgestaan zijn. Ieder ging wel snel ontbijten en om half 10 moest ieder bij de tent verzamelen om zeker om 10 uur gereed te zijn voor onze 1e wedstrijd. 2 dames moesten nog komen uit Den Helder en zouden de eerste wedstrijden missen, en onze laatste vrouw zou s`avonds komen op de motor.

Onze 1e wedstrijd was tegen Rijnvogels uitkomend in de 5e klasse uit Katwijk aan de Rijn.

Uitslag 3-0 voor Zeemacht.

Zeemacht was dit keer erg snel met scoren want al in de 39e seconde stond het 1-0 door Kitty, deze tegenstander kwam ook na de 1-0 niet aan voetballen toe zeemacht was in deze wedstrijd oppermachtig en na 10 minuten spelen was het 2-0 door Melissa. Deze wedstrijd speelde zeemacht gewoon goed en verrassend daar vele meiden niet op hun eigen posities speelden. In de 20 en laatste minuut van de wedstrijd was het weer Kitty die de uit bepaalde op 3-0. Later in het toernooi zou blijken dat dit onze enige goede wedstrijd was waar het om voetbal ging.

Onze 2e wedstrijd was tegen Beesd uitkomend in de 4e klasse uit Beesd  Uitslag 1-1

Vorig jaar spelden deze 2 teams de finale en werd toen door Zeemacht met strafschoppen gewonnen. Dat dit dus een goed en sterk team is wisten we. Met weer een andere opstelling dan de 1e wedstrijd begonnen wij aan de wedstrijd beide teams waren aan elkaar gewaagd al had Beesd iets meer het betere van het spel, dit mocht ook van Zeemacht wat ons doel om geen tegendoelpunten te krijgen en hopen op 2 a 3 kansen en er dan 1 te benutten en dat doel hadden wij tijdens het toernooi alle wedstrijden. Alleen nu kregen wij al snel een doelpunt tegen en werkte onze opzet even niet en was het al in de 3e minuut Beesd dat 0-1 scoorde. Zeemacht zou snel wat terug doen en was het in de 6e minuut Melissa die de gelijkmaker maakte. Daarna verdedigde Zeemacht alleen nog maar met als doel minimaal 1 punt over te houden aan deze wedstrijd en dat lukte met veel vlieg en kunstwerk.

Onze 3e wedstrijd was tegen JEKA uitkomend in de 5e klasse uit Bavel  Uitslag 3-0 voor Zeemacht

Evitha en Lisa waren nu ook gearriveerd uit Den Helder en mochten gelijk hun opwachting maken in het team. Weer meiden op andere posities ging het Zeemacht deze wedstrijd weer voor de wind in en weer proberen de nul te houden was het al in de 1e minuut dat Kitty 1-0 scoorde en 2 minuten later was Jacqueline die 2-0 scoorde. Ondanks de voorsprong bleven wij lekker verdedigend spelen en bij weer een goede pass van Bianca ( dit toernooi strooide met vele goede ballen richting spits) was het Kitty die 3-0 scoorde. Hierna mocht JEKA blijven aanvallen en kreeg Zeemacht enkele goede kansen o.a. een afstand schot van Chantal net voor de kruising de verkeerde kant van de paal naast ging.

Onze 4e wedstrijd was tegen WVF uitkomend in de 5e klasse uit Zwolle.  Uitslag 1-0 voor Zeemacht

Deze wedstrijd zou op papier een makkie moeten zijn maar dat werd het niet, de vele alcohol van de vorige avond begon zijn tol al een beetje op te eisen voetballend werden onze wedstrijden steeds minder en kreeg onze keepster Manon steeds meer te doen en gingen wij steeds meer op de counter spelen en bij een van die counters was het Jacqueline die scoorde in de 8 minuut 1-0. Hierna hielden de verdedigers Chantal, Evitha, Bianca en Franchisca de deur dicht en was het Monica die voor alle ballen op het middenveld werkte. Zeemacht kreeg nog enkele goede kansen maar de bal wou er niet meer in zodat de uitslag 1-0 bleef in ons voordeel en wij na 4 wedstrijden al 10 punten hadden verzameld en gewoon weer op koers lagen voor de finale zondag.

Onze 5e wedstrijd was tegen DZS uitkomend in de 3e klasse uit Boven-Leeuwen  Uitslag 1-0 voor Zeemacht

Ook deze wedstrijd tegen een tegenstander die uitkomt in een klasse hoger dan Zeemacht was de opdracht geen goal tegen krijgen, gewoon met zijn achten verdedigen en hopen op 2 a 3 kansen. Dat dit wel eens moeilijk kon worden deze wedstrijd was ook gelijk te zien, Zeemacht had na 10 minuten spelen nog geen kans gehad tegen wel 10 kansen voor de tegenstander. Na 10 minuten spelen kregen wij dan toch enkele kansen de eerste 2 waren van Joyce maar de keer stond steeds in de weg maar in de 16e minuut was het wel raak door Monica die met hard werken de bal veroverde 2 verdedigers uit speelde en 1-0 scoorde. Wij hielden de deur dicht en dus weer 3 punten voor Zeemacht.

Onze 6e wedstrijd was tegen Houten uitkomend in de 2e klasse uit Houten  Uitslag 0-0 voor Zeemacht

Dit was de laatste wedstrijd van vandaag en ook de aller-slechtste van Zeemacht dit toernooi. Beide teams zaten er al een beetje doorheen, dit kwam mede omdat wij 1 ½ uur moesten wachten om deze wedstrijd te spelen. Wij kwamen op 2 uitvallen na niet meer over de middenlijn en was het houten dat van ons het spel mocht maken, de druk richting doel werd steeds groter en groter en het was wachten op een goal van Houten, die kwam er niet want na 10 minuten spelen raakte de eerste speler van Houten geblesseerd en lag gelukkig voor Zeemacht het spel 4 minuten stil. En weer 3 minuten later weer een speelster van Houten dat geblesseerd raakte en met op dat moment nog 3 minuten te spelen en de tijd tikte rustig door was er nog maar een halve minuut over bal over de achterlijn en Manon nam rustig op de klok kijken de uittrap en dat gelijk het einde van de wedstrijd. Houten teleurgesteld Zeemacht blij met nog 3 wedstrijden morgen mogen wij zelf al een wedstrijd verliezen om de finale te halen.

Gelijk gingen wij weer indrinken het feest van de zaterdag avond en werd er eten besteld pizza voor ieder en als verrassing had Joyce J. bij familie uit de buurt 2 pannen verse soep geregeld zodat wij lekker op konden warmen want ondanks dat het de hele dag droog was, was de temperatuur buiten maar 11 graden en zwaar bewolkt.  Rond achten ging ieder douchen en maakten wij ons gereed om als love-boot kapiteins naar het feest gedruis te gaan waar wij om even na negen uur verwacht werden. Na het feest zijn de meiden nog even door gegaan bij de tent en lagen de laatsten s `nachts na drieën in de tent.  De volgende ochtend moest een ieder alweer vroeg gereed staan daar wij al om 9.30 uur moesten spelen.

Onze 7e wedstrijd was tegen Victoria Boys uitkomend in de 5e klasse uit Apeldoorn  Uitslag 1-0 voor Zeemacht

Op papier moest dit een makkie worden want boys had maar weinig gewonnen, Zeemacht begon ook deze wedstrijd net als de eerste zaterdag fanatiek maar wist de kansen niet te benutten de 1e 10 minuten en de tegenstander kon steeds vaker op de helft van Zeemacht komen maar middenveld en verdediging deden hun werk steeds beter en gaf weinig kansen weg, en als de tegenstander wel een keer voor ons doel verscheen stond daar altijd nog Manon. In de 11 minuut is het Monica die doorgaat op een naar mijn mening onmogelijke bal maar Mo haalde het wel en verscheen alleen voor de keeper en wist beheerst 1-0 te scoren in de 12 minuut. Zeemacht hield verder de deur dicht en voegde alweer 3 punten toe aan het totaal..

Onze 8e wedstrijd was tegen Unitas `28 uitkomend in de 2e klasse uit Wamel  Uitslag 1-0 voor Zeemacht

Deze wedstrijd moesten wij minimaal gelijkspelen om zeker te zijn van de finale. Wij speelden ook puur om de nul te houden en lieten het maken over aan Unitas, die dan ook de betere was deze wedstrijd maar niet de slimste. De wedstrijd was al 8 minuten oud en Zeemacht had nog geen kans gehad ,  toen de eerste goede aanval van Zeemacht kwam en mocht Jacqueline de 1-0 maken. Unitas begon steeds meer en meer te drukken en kreeg ook vele corners en het spel speelde zich constant af op de helft van Zeemacht toch kregen wij ook nog 2 mogelijkheden maar meer ook niet.  Na 20 minuten was Zeemacht door het dolle heen en was de finale bereikt, ook al zouden wij de laatste wedstrijd verliezen.

Onze 9e wedstrijd was tegen Wadenoijen uitkomend in de 5e klasse uit Wadenoijen  Uitslag 1-0 voor Zeemacht

Ook voor deze wedstrijd moesten wij weer lang wachten voor die gespeeld werd en dan is niet gunstig voor de spiertjes. Afspraak vooraf was spaar je krachten en probeer de nul te houden met minimale inzet, dat lukte en wij kregen zelf vele kansen maar de keeper van de tegenstander liet een goal niet toe, ook Wadenoijen had het wel een beetje gehad en spande zich ook niet echt in om te winnen, zodat deze wedstrijd eindigde zoals het begon 0-0.

Onze 10e wedstrijd was de finale tegen Houten uitkomend in de 2e klasse uit Houten  Uitslag 0-0 Zeemacht wint na het nemen van strafschoppen.

Als echte prof moesten wij aantreden bij de kleedkamers en werd er vooraf gegaan door de scheids en 2 grensrechters met de 2 teams richting het veld gelopen, onderweg applaus van de acht overige teams op het veld werd een line up gedaan waarna de wedstrijd kon beginnen. Gelet op de eerdere wedstrijd tegen Houten werd er vooraf besloten om weer stug te gaan verdedigen en hopen op een paar kansjes. Houten begon gelijk fel aan de wedstrijd en kreeg ook vele kansen om te scoren maar elke keer stond er wel een Zeemacht dame in de weg of was het Manon die Zeemacht in de race hield. Kreeg Zeemacht dan helemaal geen kansen, jawel hoor maar de scherpe die er in eerdere wedstrijden wel was als zich een kans voordeed, was er nu meer en de kansen die kwamen gingen naast en over. Als team werd er geknokt om de nul vast te houden en dat lukte zodat het op strafschoppen aan kwam. Zeemacht miste er 3 maar wat belangrijker was dat MANON ER 4 STOPTE waardoor wij de winnaars van het toernooi werden voor de 2e keer op rij.

Na de wedstrijd was er gelijk de prijs uitreiking in de kantine en dat is bij Unitas ook altijd een klein feestje zonder alcohol. Hierna vertrokken alle teams maar was het weer Zeemacht dat vrijdag als 1e kwam en zondag als laatste ging richting Den Helder met een tussenstop in Amsterdam zuid-oost voor een burger bij Mac Donalds. Daarna weer op weg naar Den Helder, nadat ieder weer de bus van Jan voorbij scheurde moesten alle meiden weer wachten op het parkeer terrein van Zeemacht, dus conclusie hardrijden heeft geen zin. Nadat de bus was aangekomen zocht ieder zijn spullen bij elkaar en ging ieder huiswaarts. De coach zei nog vroeg naar bed want morgen een belangrijke wedstrijd in de halve finale(of men dat ook gedaan heeft????). 

Verslag ½ finale beker 20 mei 2013  Zeemacht 1 VR. – Alcmaria Victrix 1 VR. uitslag 4-4 zeemacht wint na strafschoppen.

Om 13.00 uur werd ieder deze dag alweer op het zeemacht complex verwacht voor de wedstrijd in de ½ finale, ieder op voelde zich na het zware weekend Wamel goed waren wij in ieder geval met genoeg meiden. Door coach en trainer werd er in de kleedkamer verteld dat wij zuinig moesten spelen en moesten proberen deze dag zonder blessures door te komen, omdat wij aanstaande donderdag belangrijker vonden dan deze wedstrijd.

Maar toch werd deze wedstrijd nog een echte thriller, lang ging het gelijk op kansen voor beide teams maar het was Alcmaria dat als eerste scoorde in de 34 minuut 0-1. Een kleine domper maar Zeemacht zou Zeemacht niet zijn en er ging een tandje bij en al in de 40e minuut maakte Zeemacht gelijk 1-1 en nog geen 2 minuten later zelf 2-1. Dit zou ook de ruststand zijn. In de rust werd al duidelijk dat het weekend Wamel nu mee ging spelen.

Opzet was toen wij aan de 2e helft begonnen snel scoren en dan de deur op slot. Dat eerste lukte want in de 47e minuut scoorde Zeemacht de 3-1, hierna was het Alcmaria dat het wedstrijd beeld bepaalde en Zeemacht begon nu ook in het veld vermoeidheid tekenen te vertonen en wij kregen het steeds moeilijker. De tegenstander scoorde in de 55 minuut weer de aansluiter 3-2, en zes minuten later scoor Alcmaria ook nog de gelijkmaker 3-3. Zeemacht veerde daarna weer op alle nog aanwezige krachten werden naar boven gehaald en ja in de 76e minuut 4-3. Maar later zou blijken wat Zeemacht kon, deed Alcmaria ook en in de 88e minuut scoorde deze weer de gelijkmaker binnen 4-4.  Dit was de eindstand, maar er moest een winnaar uit komen dus strafschoppen nemen, dit hadden wij in Wamel al geoefend dus moest het nu ook goed komen.

De strafschoppen reeks werd erg spannend, Alcmaria begon met het nemen van de 1e strafschop en deze ging naast toen Zeemacht ook naast dus nog steeds gelijk. De 2e van Alcmaria was raak maar ook de 2e van Zeemacht 1-1. De 3e van Alcmaria was raak en ook die van Zeemacht 2-2. De 4e waren ook raak van beide teams dus 3-3. De 5e strafschop van Alcmaria werd door onze penalty killer Manon knap uit het doel gedoken, maar ook zeemacht kon het doel niet vinden bal naast, zodat er nog iemand 1 moest nemen het was. Alcmaria, dat die als eerste nam en weer was daar onze Manon die knap deze bal uit de hoek plukte, de 6e strafschop was voor onze 16 jarige Marjolein en of zo nooit wat anders doet ze schoot de bal onhoudbaar in het doel, Zeemacht zat in de finale van de Beker en uitzinnig van vreugde werd Marjolein bedolven onder haar teamgenoten. 

Kampioenswedstrijd 23-5-2013  Zeemacht 1 VR. – Schagen 1 VR. uitslag 2-0

Ondanks alle wedstrijden die er al afgelopen week zijn gespeeld is dit gewoon de belangrijkste. Schagen moest winnen en Zeemacht zou aan een gelijkspel al genoeg hebben.

Dat wij nog om het kampioenschap mochten spelen hadden wij bij de vorige laatste thuiswedstrijd niet meer echt op gerekend daar wij toen gelijkspeelden tegen RKEDO waar wij in de slotminuut de winst weggaven. Gelukkig den kwiek en RKEDO nog wel hun sportieve plicht. Kwiek won uit in Schagen met 2-3 en RKEDO verslag Schagen in Avenhorn zelf met 5-0. Waardoor wij ineens zonder zelf te spelen de favoriet werden.

Doordat Schagen moeilijk deed om door de weeks te spelen en wij niet meer op zondag konden(veld bezet) duurde het lang voor deze wedstrijd gespeeld zou worden dit mede gezien daar wij morgen ook nog de bekerfinale moeten spelen kwam dit ook slecht uit. Maar een andere mogelijkheid was er niet meer beschikbaar.

In de kleedkamer vooraf de opstelling en een praatje van Jan en Chris, de opstelling was anders dan in voorgaande competitie wedstrijden toen wij veelal 4-3-3 speelden, maar vandaag gingen wij 4-4-2 spelen, dit hadden wij het afgelopen weekend tijden het toernooi alle wedstrijden uitgeprobeerd en ook tijdens de ½ finale van maandag en gezien de resultaten daarvan vandaag ook. Veel had de coach en trainer niet te vertellen, wel dat wij ontspannen (voor zover dat gaat als het om het kampioenschap gaat) moesten proberen te spelen de tegenstander kort dekken. Daarna begonnen aan de warming up en toen werd ook duidelijk dat er al veel publiek was, er was zelf een team Kwiek`78 uit Avenhorn dat Zeemacht kwam aanmoedigen. Kwiek klasse, bedank hiervoor. Na de warming up nog even naar de kleedkamer en toen was het 19.30 uur en kon de wedstrijd beginnen.

Zeemacht begon gelijk goed aan de wedstrijd en kreeg al snel enkele goede kansen maar de bal wou er niet in, pas na 30 minuten spelen kreeg Manon het eerste schot van afstand te verwerken. Maar ondanks dat wij de eerste heft geen kans weggaven wou het scoren niet lukken want met iets meer precisie ga zomaar met 3 a 4-0 de rust in en nu was het nog steeds 0-0 en zat het gevaar in een klein hoekje. Want het is vaak in voetbal als je zelf de kansen niet maak doet de tegenstander dat wel, en dat zou jammer geweest zijn want de 1e heft was de beste van 2 jaar Zeemacht vrouwen voetbal. Dus ruststand 0-0.

In de rust was ieder er van overtuigd dat dit niet mis kon gaan, maar dat wel ieder alert moest blijven.

De 2e helft was nog maar net begonnen en toen barste het feest los in de 46 minuut een mooi schot van Kitty in de kruising 1-0 Zeemacht. En niet zo als op de site van Schagen staat frommel goal.  Nu moest Schagen komen en dat deden ze ook meer en meer kwam Schagen in hun spel en ook vaker in onze 16 maar echt veel kansen werd hun niet gegeven. Ook wij kregen nog enkele heel goede kansen daar waar onze voorhoede normaal gewoon scoort lukte het deze wedstrijd moeilijk.  Schagen zette het laatste kwartier nog even aan maar je zag ook dat bij die meiden het geloof weg vloeide, want ze moesten winnen aan een gelijkspel hadden ze niets. In de 89e minuut kwam dan de echte verlossing van onze linkspoot Bianca die met recht de afketsende bal intikte 2-0

Kampioenschap binnen en het feest kon alweer beginnen

Bekerfinale 24-5-2013  KFC 1 VR. – Zeemacht 1 VR.  uitslag 6-3 na verlenging

Vandaag konden wij de tripple pakken toernooi Wamel, Kampioenschap en de KNVB beker.

Het voorgerecht hadden wij al binnen door het toernooi in Wamel te winnen, gisteren donderdag 23 mei pakten wij ook het hoofdgerecht door kampioen te worden voor de 2e keer op rij n vanavond hoopten wij ook nog het nagerecht te kunnen opeten de KNVB Beker.

Om 15.45 uur vrijdag 24 mei was het verzamelen van de speelster en supporters die mee gingen naar Uithoorn om de finale te spelen. 16.00 uur vertrek in de touringcar richting uithoorn.  Na 1 minuut rijden kwam al de kreet bij welke mac stoppen we, dat werd dus gewoon bij de mac op het kooipunt, daar aangekomen kreeg een ieder 10 minuten om eten te halen en toen vertrokken wij dus echt naar Uithoorn. Op de heenweg was het best rustig in de bus veel meiden waren nog vermoeid van het kampioenschap en dat was op de heenweg ook te merken.

Aangekomen in Uithoorn en alvast de bekers bekeken te hebben zagen we dat wij er zeker 1 mee naar huis mochten nemen die grote of die andere de iets grotere.

De vereniging waar de KNVB en wij dus ook te gast waren is een zeer grote club met de naam Legmeervogels. nadat de coach de wedstrijdformulier en alle andere zaken geregeld had kregen wij de sleutel van de kleedkamer nr.15 en er nog meer kleedkamers. 

Toen moest de scheidrechter een shirt en kousen van ons en de tegenstander die legde hij naast zich neer om te zien of het goed te onderscheiden van van de teams we mochten in onze shirts blijven spelen maar moesten wel op zoek naar andere kousen, sportzaken niet in de buurt toen maar aan legmeervogels gevraagd of zij misschien een andre kleur sokken voor ons hadden, en ja hoor onze blauwe gingen uit en de rode geleende sokken gingen aan. 10 minuten voor de wedstrijd was dan toch ieder omgekleed en kon er nog een kleine warming up gedaan worden. Alvorens de scheidrechter het begin signaal floot.

Zeemacht begon wederom goed aan de wedstrijd en was de 1e vijf moeten al dicht bij een goal, in de 6e minuut kregen wij een corner deze kwam goed voor in het doelgebied en werd door een speelster van KFC in eigen doel verwerkt dus 1-0 Zeemacht. Lang zouden wij hier geen plezier van hebben want in de 11e minuut was het KFC dat scoorde 1-1. De wedstrijd ging lekker gelijk op vele mogelijkheden over en weer en in de 18e minuut was het Monica die 2-1 scoorde. Op dat moment waren wij ook nog het betere team maar na 20 minuten spelen was al te merken dat sommige van onze meiden er al doorheen begonnen te raken en de tol moesten betallen voor de vel speelminuten de laatste dagen. In de 25e minuut was het dan weer KFC dat de verdiende gelijkmaker scoorde 2-2.  Het laatste kwartier kon Zeemacht hoofdzakelijk nog verdedigen en kwam zelf weinig aan aanvallen toe. Wel bleef het tot de rust 2-2.

In de rust geloofde ieder nog wel in een wonder, en mocht het op strafschoppen aankomen dan zaten wij wel goed!!!!.

De 2e helft zou blijken dat Zeemacht er doorheen zat en dat het heel moeilijk zou zijn om te winnen, en al helemaal toen KFC 2-3 scoorde in de 53e minuut. Zeemacht probeerde wel maar kon niet meer, als ik 11 speelsters had gehad en ze had mogen wisselen had ieder zelf graag gewisseld willen worden, maar die hadden wij niet dus moesten wij het met de meiden doen die er nog stonden. Toch was het Zeemacht dat nog een keer scoorde in de 75e minuut door Monica.

Terwijl heel zeemacht zich al opmaakte voor het nemen van strafschoppen werd duidelijk dat er eerst 2x15 minuten verlangd zou worden en dat was te veel voor de meiden die tot dan toe gestreden hadden voor elke meter. Keuze hadden wij niet dus kom maar met die verlenging des te sneller is het afgelopen. Het ging ook gelijk mis in de eerste verlenging gelijk na de aftrap in de 91e minuut scoorde KFC en geloofde Zeemacht het verder wel.

En gezien de laatste 6 zware dagen waren ook al blij om hier te staan en achteraf vonden we de 2e plek ook prima.  Gelijk na de wedstrijd was er de prijsuitreiking in de kantine, zeemacht dames namen als eerste hun beker in ontvangst ook kreeg ieder een medaille als herinnering.

Werd er nog 1x “What shall we do with the drunken sailor” gezongen, daarna werd er nog spontaan door Zeemacht een erehaag gevormd voor de dames van KFC en toen was het tijd voor bier. 

Bij deze wil ik als coach en ik denk dat ik ook namens Chris mag spreken alle meiden die ook van dit seizoen zeemacht weer een succes hebben gemaakt bedanken.

Iedereen gefeliciteerd met de vele prijzen

MVG Jan 

Hieronder een stukje dat ik van de site heb gehaald van KFC.

Op het terrein van Legmeervogels in Uithoorn heeft onze "Vrouwen 1" na een zware strijd de KNVB Beker district West 1 gewonnen.

Onze vrouwen waren eigenlijk de hele wedstrijd de betere ploeg, maar waar KFC het regelmatig verzuimde af te maken was er steeds de snelle spits van Zeemacht uit Den Helder die wel trefzeker was. Zo ontsond er een spannende strijd die na de 90 minuten een 3-3 op het scorebord had gebracht. In de noodzakelijke verlenging was het bij Zeemacht echter op. Een 'walk - over' werd het niet, maar er volgde nog drie prima doelpunten. Eindstand 6-3 en de beker is meer dan terrecht mee naar Koog aan de Zaan. De Dames van Zeemacht toonden zich overigens goede verliezers. Op het veld werden na de wedstrijd de KFC-sters al toegezongen met 'meiden bedankt' en tevens vormden zij een erehaag voor het podium waar de bekeruitreiking plaat vond. Klasse, sailors van Zeemacht! Dames, vrouwen, meiden en trainers begeleiding van KFC VR1: G E F E L I C I T E E R D !!

Zouaven de 1 VR.- Zeemacht 1  VR.   28-04-2013   uitslag 4-7

Vandaag moesten wij al vroeg vertrekken richting Grootebroek voor de wedstrijd tegen de Zouaven. De dag na dat zaterdag 1 kampioen is geworden en dat door de meeste meiden goed is gevierd was het voor velen een kort nachtje maar was ieder toch op tijd aanwezig.

Dat wij een zware avond hadden gehad was gelijk bij het begin van de 1e heft goed zichtbaar velen dachten dat het minimale inzet ook wel goed zou komen. Gelukkig werden wij gauw wakker geschud in het veld en langzaam aan kwamen wij meer in balbezit en een mooie pass binnendoor van Cindy op Mo leverde dan ook na 14 minuten spelen de 1e goal op 0-1. Hierna kwam er een periode van Zeemacht waarin het niet liep wij stoorden de tegenstander veel te laat en gaven ze alle kans en ruimte op het spel te maken in de 20e minuut werd het 1-1 en weer 10 minuten later zelf 2-1 voor de Zouaven. Hierna gaf Zeemacht wat meer gas er werd vanaf nu wel sneller gestoord en in de 35e minuut was het Liza dat scoorde uit een vrije trap in de zestien tegenstander 2-2. Zeemacht bleef nu wel lekker door spelen en in de 40e minuut was het Michelle dat scoorde op aangeven van Liza 2-3 dit zou ook de ruststand zijn.

In de tweede helft begon Zeemacht weer net zo zwak als het eerste kwartier van de eerste helft en was het de tegenstander dat de stand weer gelijk trok in de 51 minuut 3-3. Hierna werd Zeemacht weer wakker wij kregen langzaam aan weer meer overwicht en goede pass van Bianca op Monica leverde weer een voorsprong op 3-4 in de 55e minuut, en in de 57 minuut was het Sarah dat op aan geven van Mo de 3-5 maakte. Na de 3-5 kreeg de Zouaven toch ook enkele kansen maar steeds stond Manon in de weg voor de tegenstander en was het wederom Zeemacht dat scoorde in de 70 minuut Bianca op aangeven van Liza 3-6.  Deze stand zou lang blijven staan maar toch was het nog Zeemacht dat in de 89e minuut 3-7 scoorde door Jacqueline op aangeven van Michelle. Ieder dacht dat dit ook de eindstand zou worden maar toch lukte het de Zouaven nog om de extra tijd te scoren en zo de eindstand te bepalen op 4-7.

MVG Jan

Zeemacht 1  VR. – RKEDO 1 VR    21-04-2013   uitslag   1-1

Zoals vorige week al aangeven zullen alle wedstrijden finale wedstrijden zijn, en vandaag stond RKEDO op het programma het team waar wij al 2x eerder dit seizoen tegen spelden en elke keer was de tegenstander de betere ploeg. Dat deze ploeg lager op de langlijst staat dan bv. Schagen of Zeemacht begrijpen wij bij Zeemacht niet volgens mij schrijver van dit artikel het beste team dat bij de laatste 6 zit. Maar waarschijnlijk niet verder komt dan een 3e of 4e plaats in de eindrankschikking

Zeemacht begon aardig aan de wedstrijd, ondanks dat het achterin even wennen was door onze vaste laatste vrouw, toch werd dir gauw door Evitha recht gezet en al na 5 minuten spelen was het Monica dat scoorde op aan geven van blessure terug gekeerde Kitty 1-0. Na dit doelpunt kreeg Zeemacht vele kansen de beste was met het hoofd van wederom Monica met het hoofd in de 25e minuut maar de bal belande op de lat, in de 35e minuut een handsbal op de doellijn werd niet voor gefloten, bij na de wedstrijd bij navraag aan de scheids was zijn verhaal dat er net daarvoor bij de opzet van de aanval de bal ook door een Zeemacht speelster met de hand was beroerd. Zeemacht bleef tot de rust de betere ploeg maar wist niet meer te scoren zodat de ruststand 1-0 was

In de rust 1 wissel Michelle voor Marianka en het advies van de coach en van jullie trainer om door te gaan zo het nu gaat blijf alert en probeer minimaal de 0 vast te houden.

De tweede helft begonnen de meiden gewoon weer goed maar toch moesten wij na 4 minuten spelen een corner weggeven, en waarom snap ik niet de helft van onze tegen doelpunten komen uit corners, waarschijnlijk wachten wij te veel af en kan de tegenstander wel in de voorgezette bal komen, dit was in ieder geval ook nu de oorzaak dat RKEDO gelijk kon scoren. Zonde ,zonde, zonde, zo achteraf blijken RKEDO scoorde 1-1 en ondanks de nog vele kansen voor Zeemacht was 1-1 tevens de einduitslag.

Door dit resultaat zijn wij niet langer de belangrijkste kandidaat om kampioen te worden en zijn wij afhankelijk van Schagen dat punten moet morsen om ons in de race te houden, Schagen moet minimaal nog 1x gelijk spelen en wij moeten alles winnen dan is er nog een kans al is hij klein, heel klein. Meiden, kop op wij blijven knokken en hopen op een wonder (het wonder is dat Schagen punten laat liggen) maar dan moeten wij wel de laatste 3 wedstrijden winnen 

MVG Jan

Kwiek `78  1 VR.- Zeemacht 1  VR.   14-04-2013   uitslag 1-3

Vandaag voor de meiden de wedstrijd tegen de op dat moment nog aan kop staand in de competitie Kwiek`78 uit Avenhorn. Er moest gewonnen worden om mee te blijven doen om het kampioenschap en dat dit niet makkelijk zou gaan wisten wij vooraf. Kwiek begon vel aan de wedstrijd en onze verdediging kwam ook direct onderdruk te staan en kreeg gelijk al een paar kleine mogelijkheden om de score te openen. Gelukkig kreeg onze verdediging meer greep op de meiden van kwiek en na 8 minuten was het pas de eerste keer dat wij goed doorkwamen op de helft van de tegenstander en waar wij normaal eerst 4 a 5 kansen nodig hebben om te scoren was nu gelijk de eerste raak dus 0-1 in de 8e minuut.

Dat dit een domper was voor de tegenstander was te merken Zeemacht werd steeds sterker en ook de verdediging stond nu als een muur. Jammer dat toen een periode aanbrak dat wij in plaats van uit te lopen naar een grotere voorsprong de bal er niet in konden krijgen 1x lat en 1x paal stonden dit in de weg. Maar de 0-2 kwam er toch en wel in de 20e minuut, wij bleven veel kansen creëren en gaven er weinig weg. Wel was het jammer dat wij voor rust niet nog 1 of 2x scoorden want de kansen daarvoor hebben wij genoeg gehad. Dus bleef het tot de rust 0-2.

In de rust werd er door Chris en Jan gekozen om in de 2e helft vooral geen doelpunt weg te geven en met minder meiden de weg naar voren te kiezen. Met een verdedigend middenveld en 4 verdedigers achterin zouden wij de verwachte stormloop van kwiek breken, en hopen om met lange ballen onze 3 aanvallers te bereiken.

De tweede helft leek het of kwiek sterker speelde maar dat kwam meer door onze aangepaste speelwijze, die eigenlijk best goed werkte want er werden niet veel mogelijkheden weggegeven aan de tegenstander en wij kregen toch ook nog wel enkele mogelijkheden voorin, al waren dat er veel minder dan in de eerste helft. Het was te merken na 75 minuten voetballen dat wij geen wissels hadden (Michelle bleek bij aanvang te veel last te hebben van der voet) mening Sailors zat er een beetje doorheen en bleek onze keepster weer goud waard te zijn door toch enkele knappe ballen te pakken.

In de 80 minuut ging het dan toch mis en was het Kwiek dat 1-2 scoorde, dus kon het wel nog eens een moeilijke 10 minuten worden, maar doordat de tegenstander meer en meer op de aanval ging spelen kregen wij weer kansen voorin en al na 2 minuten was het gelukkig weer raak voor Zeemacht 1-3 e was de tegenstander gebroken. Zeemacht speelde de wedstrijd rustig uit.

Meiden nog 4 (finale) wedstrijden te gaan 3x thuis en 1x uit hebben wij nu alles zelf in handen

Deze overwinning is niet zomaar een overwinning het was er een die heeft laten zien als ieder maar dan ook iedereen voor elkaar wil gaan wij veel kunnen. Houd dit vol in ieder geval van mijn kant “mijn complimenten”.  

veel foto`s volg deze link zie facebook dames zeemacht

MVG Jan

Twisk TSV 1 VR.- Zeemacht 1  VR.   07-04-2013   uitslag 2-5

Vandaag de eerste 2 twee heel belangrijke uitwedstrijden, Zeemacht staat 2e in de promotie poule op 1 punt achter koploper Kwiek`78. Vandaag moesten wij aantreden tegen Twisk TSV 1 en winst is noodzakelijk om in de race te blijven voor het kampioenschap en alles in eigen hand te houden. Chris hadden gedacht om toch maar weer te proberen wat behoudender te spelen en dus 4-4-2 i.p.v.3-4-3, wat het is met dit team weet ik niet maar op het moment dat je denk meer zekerheid in te bouwen worden wij altijd gelijk afgestraft al binnen een minuut was het 1-0 voor Twisk. Als coach dit nog 10 minuten aangezien en toen toch maar de wissel toegepast zodat wij toch weer voorin met 3 meiden stonden en 4-3-3 gingen spelen maar eigenlijk 3-3-3 met Marjolein een rol die waar ook de spits van de tegenstander heen ging zij die moest volgen, en Marjolein dat deed je gewoon prima want ze kreeg bijna geen kansen om te scoren (terwijl de spits van Twisk er dit seizoen al 35 gemaakt) dit was misschien voor jou geen leuk maar het was een taak die je prima heb uitgevoerd en ons mede heeft geholpen aan de overwinning.

Nadat Joyce K. was ingebracht om voorin het spel breder te maken was het 10 10 minuten was het dan toch Zeemacht dat terecht de stand op 1-1 bracht door een assist Michelle was het Kitty dat wist te scoren. Hierna ging de wedstrijd op en neer met toch de betere kansen voor Zeemacht maar doordat wij vaak buitenspel stonden, duurde het tot de 26e minuut dat Zeemacht weer wist te scoren doordat de tegenstander het moeilijk had om de uittrappen van Manon goed te beoordelen kwamen Kitty en Monica beiden vrij voor de keeper en was het Kitty die de bal breed gaf aan Monica 1-2.  Hierna kwam Zeemacht meer in het spel vanuit de tweede lijn waren er meer meiden die aanschoven zodat er meer aan speel punten waren voorin dit kwam vooral door Bianca die zich steeds beter liet zien en ook meer ging ophijsen, dit werd in de 41e minuut beloont met een goal van alweer op aangeven van Michelle en was het Kitty zelf die haar 2e liet aantekenen 1-3 voor de Sailors. Dit was ook tevens de ruststand. 

De coach had in de rust niet veel op en aanmerkingen maar wel moesten de meiden proberen minder op elkaar af te geven en ook niet te veel te reclameren op de scheids, beide werken meestal negatief op de wedstrijd en van een scheidsrechter win je het nooit.

De tweede helft begon Zeemacht geconcentreerd en was het Monica die achterin stoorde bij Twisk en daardoor de bal gelukkig in balbezit kreeg maar daar wel goed gebruik van maakte en 1-4 scoorde in de 49e minuut. Hierna probeerde Twisk het nog wel ondanks dat er vele meiden uitvielen bleven zij maar wissels houden het leek wel of er een dorp verdedigd moest worden. Maar Zeemacht bleef rustig en nog vele kansen volgen maar scoren bleek moeilijk te zijn. Maar toch was het wederom Monica die ons op 1-5 zette in de 55e minuut.

Misschien niet ons beste wedstrijd wel wil ik ook de meiden Manon, Cindy, Chantal, Melissa, Bianca, Jacqueline, Michelle en misschien 1 die ik vergeten ben bedanken voor hun 100% inzet.

Dat de meiden er het laatste kwartier doorheen zaten was te merken Twisk mocht wat meer aanvallen maar hun spits werd niet bereikt en kreeg deze wel de bal dan was het Marjolein en anders altijd nog Cindy die haar stopte. Met nog 15 minuten te spelen zat onze marjolein er door heen en werden er enkele omzettingen gedaan in het team, dat daar aan gewend moest worden was gelijk te zien want de spits van Twisk stond gelijk vrij en wist 2-5 te scoren in de 74e minuut.

Gelukkig werd hierna weer begrepen wie er gestopt moest worden bij de tegenstander en speelde Zeemacht gecontroleerd uit.  

Ondanks het moeilijke begin een meer dan dik verdiende overwinning, volgende week de wedstrijd tegen Kwiek, deze wedstrijd staat in het teken alles of niets dus word het zaak om volgende week op volle oorlogssterkte te verschijnen. 

Donderdag allemaal op de training, Chris is deze dag jarig en zou het een mooi cadeau vinden als iedereen er is (ik trouwens ook)

MVG Jan

Zeemacht 1  VR. – Zouaven de 1 VR    17-03-2013   uitslag   3-2

Vandaag de wedstrijd tegen de Zouaven met een gevoelstemperatuur die in 10 graden hoger was dan vorige week, waardoor het voetballen toch wel weer leuker is.  Veel afzegging maar ook enkele meiden die op het laatste moment moesten afzeggen omdat zei ziek (griep) waren. Wij begonnen hierdoor met 10 meiden van de vaste kern en waren er 3 gevraagd om mee te doen van de oproeplijst, bij deze wil ik de meiden (Cynthia, Melissa en Marianka) die invielen nogmaals bedanken, jullie hulp en steun hadden wij dit weekend hard nodig.

Zeemacht begon voortvarend aan de wedstrijd en had direct een veldoverwicht, maar was de eerste kans van de wedstrijd al in de 2e minuut voor de Zouaven maar die gingen daar gelukkig slordig mee om. Wel was zeemacht hierdoor iets alerter en al een minuut later was het Jacqueline die vanaf de 16 op doel schoot de bal werd nog door een verdediger geblokt maar het 2e schot was het wel raak 1-0 Zeemacht in de 3e minuut. Hierna ging de wedstrijd lang op en neer met mogelijkheden en kansen voor beide partijen en de meeste kansen waren toch voor Zeemacht, maar of het kwam dat wij niet scherp genoeg waren of omdat de keeper van de tegenstander best wel veel ballen tegen hield bleef het tot de 38e minuut 1-0, daarna dan toch eindelijk vlak voor rust de verlossende 2-0 door een goal van Monica op een pass van Jacqueline. Beide teams kregen voor rust nog kansen om te scoren maar het bleef tot de rust 2-0.

In de rust door trainer en coach werd er nog op gehamerd dat wij achter in alerter en dat de mensen op het middenveld meer op hun positie moesten blijven spelen. Ook dat wij niet mochten verslappen en 100% alert moesten blijven dan moest het goed komen.

Net als de eerste heft begonnen de meiden van Zeemacht sterk met 2 opgelegde kansen die helaas gemist werden en dat zou ons verder in de wedstrijd nog opbreken. In de 50e minuut was het zomaar uit het niets 2-1, door deze goal leek het wel of de Zouaven vleugels kreeg en mede door de dat wij als zeemacht ons niet aan onze taken hield zoals vooraf afgesproken kreeg zeemacht het 20 minuten redelijk moeilijk en gaf het meer kansen weg dan dat het creëerde. Veel meiden bij ons gingen voor hun zelf voetballen en vergaten dat je het als team moet doen en dit werd dan ook in de 70e minuut goed afgestraft door de Zouaven 2-2. Wat leek in de rust een makkelijke 2e heft te worden werd bijna een drama voor ons.  Maar gelukkig zoals zo vaak bij Zeemacht worden er dan toch krachten gevonden waardoor wij de wedstrijd toch weer in ons voordeel weten te beslissen en het was vandaag dan toch de woman of the match Jacqueline die de 3-2 maakte op een voorzet van Liza in de 83e minuut. Dit was tevens de eindstand waardoor wij nog steeds al is het elke wedstrijd moeilijk ongeslagen zijn.

MVG Jan

RKEDO 1 VR. - Zeemacht 1  VR  10-03-2013   uitslag   2-2

Vroeg, Koud, Vroeg, Koud, Vroeg, Koud, heel erg vroeg en veeeeeeel te koud moesten wij vandaag om 08.10 uur aanwezig zijn bij sporthal de brug voor vertrek richting Avenhorn voor de wedstrijd tegen RKEDO. Zelf dacht ik dat voetbal op ons niveau leuk moest zijn en niet dat er op zondag de wekker gezet moet worden om een wedstrijd te spelen die al voor tienen begint is de lol er gauw vanaf. Hopelijk is dit de eerste en laatste keer dat ik meemaak dat wij zo vroeg moeten spelen. Wat wel goed is en tekenend voor het team is dat ieder op tijd aanwezig was, zodat wij vlot richting Avenhorn konden vertrekken met een compleet team.

De wedstrijd begon op een kunstgrasveld dat wit van kleur was, door de ijslaag die er op laag, dus het het was glad en RKEDO wist hier beter mee om te gaan dan Zeemacht.  Zeemacht kwam al direct na aftrap onder druk te staan van RKEDO dat dan ook vele mogelijkheden kreeg om te scoren, maar voor alles wat Zeemacht was gingen vele ballen naast en stond ook onze keeper Manon en de verdedigers onder leiding van Cindy een doelpunt in de weg. Het duurde ongeveer een 15 minuten toen Zeemacht zelf eens richting doel tegenstander mocht en was er even rust voor onze verdedigers Chantal. Evitha, Marjolein en Cindy.  Voordeel van deze ene keer dat Zeemacht het doel van de tegenstander zag, dat het nu wist waar het heen moest en de tweede mogelijkheid na ongeveer 20 minuten spelen was het raak door een goal van Monica op een assist van Kitty, dus tegen de verhouding in 0-1 voor Zeemacht. En of het nu verdiend was of niet, ik zeg ja want als de tegenstander de kansen niet benut en jij wel dan is het gewoon verdiend.

Lang mocht Zeemacht niet genieten van deze voorsprong want 3 minuten later scoorde RKEDO wel (waarschijnlijk afgekeken hoe wij dit deden) en was de stand weer gelijk 1-1 in de 23e minuut. Hierna was en bleef het RKEDOI dat het spel bleef dicteren en voor Zeemacht bleef er niet veel meer over dan te verdedigen en keihard te knokken voor elkaar. Onze middenvelders (Alicia, Jacqueline, Bianca, Franchisca, Michelle, en ook Sarah) die steeds minder aan aanvallen toe kwamen moest steeds meer onze verdedigers helpen om een doelpunt te voorkomen. Toch wisten wij de 1-1 vol te houden tot de rust.

De 2e helft was bijna een copy van de 1e helft, Zeemacht dat met op de 2 aanvallers (Kitty en Monica) na moest verdedigen en dit redelijk deed van het dan toch raak in de 60e minuut voor RKEDO dat dan toch 2-1 wist te scoren.  Ook na de 2-1 was het RKEDO dat de betere ploeg bleef en steeds meer op de aanval ging spelen waardoor deze achterin toch steeds meer ruimte weg gaven aan Mo en Kitty en Zeemacht ook enkele mogelijkheden kreeg, en Ja ons harde werken van ieder van jullie werd beloont in de 80e minuut was het Kitty die scoorde op een assist van Bianca en de tenen van Monica 2-2. Hierna werd de druk op het doel van Zeemacht groter en groter en moesten wij de tegenstander 8 corners toe staan maar hielden wij wel stand en zelf de laatste kans van de wedstrijd was voor ons. Al was dat eigenlijk als hij er in gezeten had te veel van het goede. 

Vandaag waren wij niet het beste team, maar wel een team met goede teamgeest en werklust voor elkaar, dit gelijkspel voelt als een overwinning. Blijf inzet zoals in de laatste 3 wedstrijden volhouden dan kan er zo maar aan het eind van het seizoen een verrassing in zitten 

MVG Jan

Zeemacht 1  VR. – Kwiek`78  1 VR    03-03-2013   uitslag   3-2

Vandaag de wedstrijd tegen kwiek het team dat ons voor de winterstop de 1e thuisnederlaag in 2 seizoenen gaf. Dus was het zaak om vandaag gemotiveerd en als team goed te voor schijn te komen om de winst in Den Helder te houden. Dat dit niet vanzelf zou gaan wisten wij vooraf.

Zeemacht begon met verrassend goed voetbal aan de wedstrijd en kreeg al gelijk enkele mogelijkheden, en in de 5e minuut was het Monica die op een goede pass binnendoor van Cindy alleen op de keeper af kon gaan en 1-0 scoorde. Na de 1-0 kwamen er 2 mooie kansen voor Kitty maar die dacht toen nog dat het doel hoger was dan 2 meter dus schoot jammer genoeg ver over. In de 10e minuut een inschattingsfout achterin en ineens stond daar een speelster van de tegenstander alleen voor onze Manon 1-1.  Hierna ging de wedstrijd op en neer met toch wel zeemacht dat iets meer veldoverwicht had, maar de kansen en mogelijkheden niet wist te benutten mede door het goede keeperswerk van de Kwiek keeper,  die in deze fase menig Zeemacht goal in de weg stond.  Maar in de 43e minuut was het dan toch Liza die met een schoot over meer dan 20 meter 2-1 binnenschoot. Dit was toch wel erg lekker zo voor rust. Kwiek zette hierna een tandje bij het spel werd feller maar toch was het Zeemacht dat weer een kans kreeg volgens mij was het Kitty die neergelegd werd in de 45e minuut en dit werd waargenomen door de scheids en die gaf een terechte strafschop  en Liza voelde zich geroepen om deze te nemen, de aanloop, het schot, hard, loei hard, gelukkig geen paarden op de manage, naast, jammer,  jammer. 2-1 ruststand

In de rust een kort verhaal van de coach dat wij nog korter moeten dekken en vooral geconcentreerd moeten blijven en voor elkaar moeten knokken, ook Chris had iets te zeggen, dat wij meer naar de bal toe moesten verdedigen en vooral blijven voetballen minder lange ballen maar meer passen naar elkaar.

Dat de meiden hadden geluisterd was bij het begin goed te zien Zeemacht begon weer voortvarend ondanks dat Kwiek harder ging spelen wisten wij toch in de 60e minuut door Kitty die in de eerste helft vaak overschoot 3-1 te scoren met een knap ingeschoten bal. Na de 3-1 kregen wij het toch wat moeilijker de tegenstander ging harder spelen en daar hadden wij toch wat problemen mee, maar toch wisten wij overeind te blijven en kregen zelf ook nog enkele kleine mogelijkheden. Maar toch weer een fout achterin bij ons en het was zomaar 3-2. Hierna volgde nog een spanend kwartier maar was het gelukkig voor alles wat Zeemacht bleef het 3-2 in het voordeel van Zeemacht. 

MVG Jan

zie ook artikel van Birgit klik hier

Schagen 1 VR. - Zeemacht 1  VR1      17-12-2013   uitslag   3-3

Vandaag dan eindelijk de wedstrijd tegen Schagen, alleen niet in de najaars competitie maar in de voorjaascompetitie, waarin de bovenste 6 teams weer op nul beginnen en strijden om het kampioenschap. In deze poule is Zeemacht ingedeeld met Schagen. Kwiek`78, RKEDI, Twisk TSV en de Zouaven.

Zeemacht begon een beetje onzeker aan de wedstrijd en had  in het begin veel slordig balverlies, gelukkig voor Zeemacht wist Schagen hier geen gebruik van te maken en gaande weg de 1e helft kwam Zeemacht steeds beter in het spel en waren wij het/de betere ploeg  na enkele goede mogelijkheden om de score te openen was het Sarah die een klutsbal speelde die voor de voeten kwam van Kitty die goed afrondde en de 0-1 op het scorebord noteerde in de 20e minuut en dit was gezien de kansen ook meer dan verdiend Zeemacht speelde in die periode gewoon hun beste wedstrijd. Soms is niet wisselen beter dan wisselen maar met 4  wissels op de bank en de afspraak dat er vlotter en meer gewisseld zou worden , werd het spel door de vele wissels er niet beter op  dit is niet omdat de wissels niet voldeden maar je gooit door het vele wisselen het hele team door elkaar.

Na 2 wissels wist Schagen 1-1 te scoren omdat na een corner diverse meiden de bal misten om weg te schieten en eigenlijk Schagen door een Lucky goal werd het voor ons een moeilijk laatste kwartier, niet dat Schagen veel kansen kreeg maar mede naar ik denk wij zelf te veel gingen twijfelen  aan ons zelf waardoor wij het ons zelf moeilijk maakten.

Ondanks dat Schagen aanzette en het ons moeilijk maakte was het Zeemacht dat scoorde in de 30e minuut 1-2. Hierna was het Schagen dat een veld overwicht had én het ons erg moeilijk maakte en daar de 2-2  eerder werd verwacht was het Zeemacht dat in een goed uitgevoerde counter 1-3 scoorde in de 45e minuut. En dit was ook gelijk de ruststand.

Alles bij elkaar genomen was het voor Zeemacht best een goede 1e helft, gunstige uitslag en op een kwartier na ook goed gespeeld. Iedereen wist dar 1x scoren in de 2e helft de overwinning zou brengen en lang zag het er naar uit dat de eerst scorende ploeg in de 2e helft Zeemacht zou zijn. Maar zo vaak in voetbal als je zelf 4 a 5 mogelijkheden niet benut doet de tegenstander dat wel uit een kans weten zij de aansluiting te maken in de 60e minuut, daar waar wij eigenlijk onze voorsprong hadden moeten vergroten lieten wij de tegenstander terug komen in de wedstrijd. Na deze goal begon voor ons pas echt de ellende Cindy raakte geblesseerd en moest uitvallen. Nadat de wedstrijd daarna weer begon was het Birgit die na lange blessure weer enkele minuten mocht voetballen en gelijk weer uitviel, Joyce K. die last had van haar dijbeen (buik) en Michelle Knie toen waren alle reserve op en moest ieder die in het veld stond werken om te overleven. Ondank dit overleven waarin Schagen sterker was maar de betere kansen voor Zeemacht waren zag het er lang naar ui dat het lot ons gunstig gezind was en wij er toch nog een overwinning uit zouden slepen. Maar met nog 30 minuten te gaan  gaf de scheids een corner, die naderhand bleek niet een corner was, maar goed gegeven is geven, dus nog 1x verdedigen met zijn allen en de overwinning is binnen toch……………..en hier ging het mis niet een maar vele meiden van Schagen kregen op een goed inschoten corner zeeën van vrijheid en 1 kopte in 3-3 in de 90 +15e minuut, erg heel erg scheids fluit voor doelpunt en gelijk voor eindsignaal. Een uitslag waar wij vooraf blij om waren voelde nu als een verlies. Wel was er een groot pluspunt voor mij en Chris wij hadden het idee dat de koppies wel weer dezelfde kant op stonden.

Cindy en Birgit veel sterkte en beterschap met jullie blessure

MVG Jan

Eindelijk mochten de dames van zeemacht hun bekerwedstrijd spelen na een lange tijd te hebben stil gelegen het was een koude en natte wedstrijd en dat tegen Monnickendam.

de dames uit Monnickendam begonnen met goed voetbal tegen zeemacht dat aardig wat spelers misten want het was de tegenstander die al gauw op 1-0 kwam het was dus voor de dames van zeemacht om in de aanval te gaan en dat gebeurde ook al gauw werd het 1-1 en in de verloop van de wedstrijd kwamen er steeds meer doelpunten bij al om al vind ik dat de dames van zeemacht het uitstekend gedaan hebben en dat met aardig wat invallers deze en de rest van de dames van zeemacht verdienen van mij wel een pluim.

eindstand   Zeemacht - Monnickendam     9-1

groetjes van een toeschouwer.

Zeemacht 1  VR. – Kwiek`78  1 VR    2-12-2012   uitslag   2-6

Hoe begin je verslag wat eindigt in een deceptie, met de eerste thuis nederlaag van dit team sinds het bestaan ervan. 20 wedstrijden thuis ongeslagen is een mooi resultaat maar dit resultaat is nu stuk. De oorzaak is bij de coach, dat denk hij ook bekend te veel meiden die zich hebben afgemeld, waarddoor geblesseerde speelsters moesten spelen die eigenlijk niet konden spelen en rust nodig hadden. Meiden probeer afzeggingen meer met elkaar te communiceren zodat wij in de toekomst minimaal met 13 meiden kunnen verschijnen.

Maar goed nu een kort verhaal over de wedstrijd.    Zeemacht begon gelijk goed aan de wedstrijd, maar was slordig in de pass naar de aanvallers en dat was tegen deze tegenstander dodelijk zij speelden fysiek harder dan Zeemacht en deden ook een stapje meer, en ondanks dat Zeemacht een veldoverwicht had was het bij de eerste beste aanval van Kwiek wel raak in de 7e minuut 0-1. Zeemacht zou Zeemacht niet zijn dat het bleef aandringen en na vele kleine mogelijkheden was het dan toch Jacqueline die wist te scoren in de 18e minuut in een solo na de bal van Joyce Kraak te hebben ontvangen. Hierna ging er veel mis achterin werd er door enkele speelsters te gemakkelijk, vanaf de kant leek het te dat men te gemakzuchtig ging  voetballen.

In de 26e minuut een aanval van de tegenstander deze werd in eerste instantie nog af geslagen door de verdediging maar de trap vanaf 20 meter ging over onze keeper heen 1-2. Zeemacht was gewaarschuwd laat de tegenstander niet schieten van afstand ???.  Doordat het spel bij Zeemacht niet lukte was het Kwiek dat steeds gevaarlijker werd en ook scherper speelde en steeds meer veldoverwicht wist te krijgen en dan ook in de 36e minuut knap 1-3 wist te scoren. Hierna ging eigenlijk alles mis bij Zeemacht en wist ook Kwiek ook nog 1-4 te scoren in de 43e minuut. Dit zou tevens de ruststand zijn.

In de rust werd er door de coach niet veel verteld maar wel dat wij minder gemakzuchtig moesten spelen, dus iets meer agressie in het spel moesten leggen en moesten hopen op een snelle goal . andere aanpassingen waren er niet aanwezig daar wij deze wedstrijd geen wissel speelsters hadden .

Zo gezegd zo gedaan Zeemacht zette direct druk en ondanks kleine mogelijkheden moest het wachten tot de 52e minuut dat het 2-4 scoorde, hierna kwam even de hoop terug bij Zeemacht dat het misschien nog wel zou kunnen, maar niets was minder waar het team dat vandaag en eerlijk is eerlijk het meeste inzet toonde wist in de 60e minuut 2-5 te scoren. Zeemacht gaf niet op maar omdat het spel gewoon slordig was en mede door de vele speelsters die eigenlijk niet vit waren om een hele wedstrijd te spelen (wel bedank ik de meiden dat die geblesseerd waren toch hun best deden). Ondanks het harde werken van sommige meiden mocht Zeemacht niet meer scoren en was het Kwiek dat de uitslag bepaalde op 2-6. Het was voor dit Zeemacht team de eerste nederlaag in de competitie in 2 jaar.

Hopelijk zien wij nu weer dat alle 21 speelsters belangrijk zijn en dat er minimaal 2 a 3 wissels horen te zijn elke wedstrijd. Als wij vandaag gewonnen hadden waren wij zeker van de finale poule, nu moet er volgende week uit bij Schagen uit minimaal een punt behaald worden om zeker te zijn van plaatsing in de poule om te strijden om het kampioenschap. 

PS. Sint en Piet waren vooraf gaand aan de wedstrijd ook nog kort aanwezig in de kleedkamer dit ondanks hun druk programma deden deze wel hun werk, voor ieder was er een chocoladeletter en ook hadden ze een pracht gedicht, waarin ieder werd geroemd en als extra aanmoediging hadden zij een prijs mee voor de woman of de match van Zeemacht kant. De opdracht van Sint en piet was gericht aan Chris en Jan om na afloop deze bekend te maken, na veel wikken en wegen en 3 meiden die volgens ons (Chris, Jan)) daar voor in aanmerking kwamen is onze keuze gegaan naar de vrouw die het meest in de buurt kwam van haar vorm Jacqueline, bij deze gefeliciteerd. MVG Jan

Kleine Sluis 1 VR. – Zeemacht 1 VR    25-11-2012   uitslag   1-10

Vandaag op een stormachtige dag stond de bekerwedstrijd tegen Kleine Sluis, het voormalige BKC op het programma. Dat voetballen met een windkracht 8 niet makkelijk is wist ieder al maar als dan ook de wind nog recht over het veld staat is het zelf erg moeilijk voetballen. Zeemacht nam gelijk tegen de wind in de wedstrijd in handen en wist ook direct enkele mogelijkheden te creëren, maar bij een uitval van Kleine Sluis moest de verdediging ingrijpen en gaf de scheidsrechter een vrije trap aan de tegenstander die hier mede door de harde wind deze knap inschoot in de 4e minuut voor Kleine Sluis. Zeemacht liet zich hierdoor niet uit het veld slaan behield het veldoverwicht maar moest wel goed uit kijken voor de uitvallen van Kleine Sluis, maar echt gevaarlijk zouden die niet meer zijn deze wedstrijd. In de 23e minuut was het dan eindelijk raak voor Zeemacht op een pass van Bianca was het Michelle dat kon afwerken en de staat gelijk te brengen. 3 minuten later in de 26e minuut was het alweer raak voor Zeemacht door een goal van Monica op aangeven van Kitty 1-2 en gezien het wedstrijd beeld een terechte voorsprong. Weer 3 minuten was het alweer raak voor Zeemacht onze voorstopper Marjolein die goed mee opkwam speelde zichzelf goed vrij en wist de bal tegen de harde wind in knap vanaf 20 meter in het doel te schieten 1-3. Van 1-0 achter na 1-3 voor in zes minuten dat is best knap te noemen. In het laatste kwartier van de eerste helft zou er niet meer gescoord worden al waren er nog mogelijkheden genoeg, maar de ruststand zou zijn 1-3.

De tweede helft speelde Zeemacht met de wind mee en Kleine Sluis zou slecht 3 keer in de zestien verschijnen van Zeemacht, zelf was Zeemacht oppermachtig maar soms werden voorin combinaties te ver door gevoerd waardoor er niet gescoord werd. Maar in de 52 minuut was het Monica dat op aangeven van Jacqueline 1-4 maakte. Zeemacht bleef druk houden op de tegenstander en verscheen diverse malen met alle meiden op de laatste vrouw na in de 16 van de tegenstander en in de 58e minuut was het Jacqueline die op aangeven van Michelle tekende voor de 1-5. Het bleef 1 richting verkeer richting doel tegenstander en in een moment dat de keeper van de tegenstander de bal niet onder controle kreeg was het Joyce kraak die door goed doorgaan de 1-6 maakte in de 65e minuut. Vijf minuten na de goal van Joyce was het alweer raak door een goal van Michelle 1-7 en weer 4 minuten later was het Jacqueline die met een mooi afstand schot 1-8 aantekende in de 74e minuut.

Met nog 16 minuten te spelen kwam bij de meereisde publiek de hoop dat de 10 goals ook tot de mogelijkheden behoorde, dit werd ook beloont al duurde het 12 minuten na de 8e goal voor get 1-9 werd door wederom de topschutter van vandaag Jacqueline in de 86e minuut op aangeven van Michelle. En de 10e goal van Zeemacht was een kopie van de 3e goal een mooi geplaatst afstand schot van Marjolein in de 90e minuut zodat de eindstand werd bepaald op 1-10.

Meiden mooie uitslag gezien het weer, was voetballen heel moeilijk dit vooral omdat de harde te veel  harde wind mooi voetbal bijna onmogelijk maakt. Jullie pikten deze handicap wel goed op en ondanks dat er ook veel mis ging probeerden jullie het wel zoveel mogelijk voetballend op te lossen. Zie deze wedstrijd positief want vorig seizoen toen deze tegenstander bij ons in de competitie is ingedeeld was samen met Zeemacht wisten wij in Anna Paulowna maar met 1-5 te winnen dus kunnen wij zeggen dat wij alleen maar beter zijn geworden en deze lijn met zijn allen moeten volhouden.  MVG Jan

Zeemacht 1 VR – SEW 1 VR.    18-11-2012   uitslag   6-0

Vandaag dan eindelijk na 4 weken weer een thuiswedstrijd en wel tegen SEW uit Nibbixwoud, deze ploeg is een grote verandering ondergaan en naar wat ik te hen kreeg zijn vorig seizoen vele meiden gestopt en moet er gebouwd worden aan een nieuw team. Dit zou ook de reden kunnen zijn dat deze ploeg tot nu toe nog maar 1x gewonnen heeft.

Zeemacht begon gelijk sterk aan de wedstrijd en liet gelijk zien dat het wou winnen en binnen 5 minuten was het raak een goal van de goed opgekomen laatste vrouw Cindy die een, een twee opzette met Monica en 1-0 scoorde in de 5e minuut. Hierna kwam er een periode van Zeemacht waarin er minimaal 8x gescoord had moeten worden maar 2x paal, 2x lat en 4 keer vrij voor de keeper maar de bal wou er niet in maar gelukkig werd het geen 1-1 zoals vaak gebeurd als je, je kansen niet maakt maar was het Jacqueline die in de 30e minuut 2-0 scoorde. Zeemacht bleef de sterkere ploeg en kreeg kans op kans maar om de een of andere reden wou de bal er niet in. In de 40 minuut was er dan toch een aanval van de tegenstander en Cindy onze laatste vrouw ging in de fout en moest dit corrigeren met een overtreding die haar 5 minuten tijdstraf opleverde.  De tegenstander dacht nu kans te hebben en het was bij Zeemacht ook even lichte paniek maar toch leverde dit ons het 3e doelpunt op door een snelle goede uitval van Michelle die Monica aanspeelde en Monica wist deze goed af te ronden 3-0 Zeemacht in de 44e minuut, dit zou tevens de ruststand zijn.

In de rust hadden coach en trainer weinig te vertellen maar wel dat er wat minder snel de lange pass moest worden gespeel en dat wij het veld breed moesten houden, omdat het anders te druk werd in de 16 van de tegenstander.

De 2e helft werd aan gevangen met dezelfde 11 als waar wij mee begonnen daar er op dat moment nog steeds geen wissels waren Lisa was nog onderweg. De tegenstander begon feller in de 2e helft gaf in het begin al onze meiden minder ruimte, maar omdat deze wedstrijd al onze meiden individueel beter waren dan de tegenstander wisten wij vaak door inzet en door beter te kunnen voetballen dan de tegenstanders al weer te scoren in de 51e minuut door een doelpunt van Jacqueline die mooi afronde op aangeven van Bianca.4-0. Hierna werd de wedstrijd rommelig al was Zeemacht wel de overheersende ploeg en had het de controle over de wedstrijd. Het duurde tot de 73e minuut dat Evithta scoorde uit een corner waar het rommelig was voor het doel van SEW dus 5-0. Had de tegenstander dan helemaal niets te vertellen in deze wedstrijd, nee 1 mogelijkheid in de eerste helft en 1 in de tweede helft, wel wil ik ze mijn complimenten geven voor het goede harde werken en het toch proberen om 1x te kunnen scoren. Na de 5-0 was de wedstrijd gespeeld en volgens mij dacht de scheidsrechter dit ook en vanaf de zijkant te zien begon deze aan zijn eigen wedstrijd (de 10 minuten van Ed) waarddoor er voor het publiek toch nog wat opwinding. Zeemacht hield gelukkig het hoofd koel en een mooie combinatie van Bianca op Michelle luide in de 83e minuut de 6-0 in. Zeemacht kreeg hierna nog een paar mooie mogelijkheden maar de bal wou er niet meer in zodat de uitslag toch bleef steken op 6-0. En de 3 punten bleven in Den Helder.  MVG Jan

KGB 2 VR. – Zeemacht 1 VR    11-11-2012   uitslag   5-3

Ondanks dat het een zonnige dag was, was het dit voor Zeemacht niet. De wedstrijd begon gelijk opgaand en het was direct te zien dat wij het hier niet cadeau zouden krijgen. Na 20 minuten spelen was de stand nog steeds 0-0 maar een verre uittrap van Manon werd goed meegenomen door Monica en deze ronde dit fraai af op het doel van KGB 0-1 voor Zeemacht. Hierna waren er weer kansen over en weer maar een fout van de keepster van KGB die de bal slecht wegwerkte kon vlak voor rust Joyce kraak met een mooi schot de 0-2 scoren in de 42e minuut, dit was mooi meegenomen zo vlak voor rust. Want in de laatste minuten voor de thee gebeurde er niets meer. (natuurlijk had zeemacht ook nog het geluk dat hij niet zag dat Evitha de bal in onze 16 met de hand wegsloeg, ieder zag het gelukkig behalve de scheids)

In de rust Jaqueline gewisselde waardoor Michelle haar opwachting maakte, nogmaals werd er verteld dat er kort gedekt moest worden en dat wij het veld niet te groot moesten laten worden. Gingen wij met vol vertrouwen de 2e heft in.

De 2e helft begon gelijk fout bij Zeemacht de tegenstander was veel feller uit de kleedkamer gekomen en gooide gelijk de beuk erin. In de 45e minuut brak een speelster van KGB door onze 16 in en deze werd volgens de scheidrechter onderuit gehaald terwijl dit een correcte sliding op de bal was gaf hij toch een strafschop (om zijn fout uit de 1e helft goed te maken denk ik). Dus 1-2 in de 49e minuut. Heel Zeemacht was nog bezig met de strafschop toen na de aftrap gelijk de bal weer werd onderschept door KGB en wist het in de 50e minuut gelijk te maken 2-2. Zeemacht werd na de 2-2 nog slordiger in hun spel en de tegenstander die fysiek de hele wedstrijd beter was dan Zeemacht deed er nog een schepje bovenop, ons spel werd slechter en slechter maar toch was het Monica dat op een goede pass van Joyce K. 2-3 scoorde geheel tegen de wedstrijd in stonden wij dan toch weer voor in de 57e minuut.

Je zou denken dat wij nu de deur achter wel op slot hielden maar niets was minder waar en de tegenstander was helemaal ook niet aangeslagen dat zij weer op achterstand kwamen, ze werden nog feller en gooide er fysiek ook nog een schepje bovenop. En wij Zeemacht gingen konden daar weinig tegenover stellen, mede omdat sommige meiden er een beetje doorheen zaten (misschien toch maar 5 wissels???) , en doordat het niet meer liep ging men ook nog teveel op elkaar letten en in de 70e minuut kreeg de stander hoe pijnlijk dan ook wat het minimaal de gelijkmaker 3-3. Na de 3-3 werd het spel van alle teams minder maar omdat KGB toch al de hele wedstrijd meer wilskracht in de wedstrijd legde werden zij daar voor beloond in de 75e minuut 4-3 en ook nog een extra toetje voor hun in de 82e minuut 5-3. Dit zou tevens de eindstand zijn, jammer dat wij verloren hebben maar de tegenstander heeft in mijn ogen verdiend gewonnen, omdat zij meer agressie en inzet toonden wij van Zeemacht moeten leren dat een beetje voetvallen niet altijd genoeg meer is om te winnen. Meiden volgende week thuis SEW.

MVG Jan

Strandvogels 1 VR. – Zeemacht 1 VR    28-10-2012   uitslag   3-6

Vandaag heel vroeg op 9 uur vertrekken, mijn eerste compliment is dat ook ieder er was op dit toch voor vele vroege uur, mijn 2e compliment komt later in het verslag. Wij vertrokken met 14 speelsters en de bedoeling was om in de rust de wissels in te brengen. Zodat iedereen toch redelijk speeltijd kreeg, maar het lot bepaalde anders.

De eerste helft begon met een beter en sterker spelend Strandvogels, maar toch was het Zeemacht dat de eerste de beste kans wist te benutten door goed door te jagen op de tegenstander was het Kitty die de bal veroverde en goed paste op Monica die deze kans goed afmaakte 0-1 voor Zeemacht in de 8e minuut. Niet veel later was het Liza dat met een knap schot vanaf 20 meter laag over de grond 0-2 aantekende in de 13e minuut. Kat in het bakkie zou je zeggen maar niets is minder waar kort na de goal van Liza was het Strandvogels dat wist te scoren in de 16e minuut 1-2 en de spanning was weer volop aanwezig.  Hierna kwam een periode dat Zeemacht vele kansen weggaf mede doordat er weer te veel de lange bal werd gespeeld en vergat te voetballen, we gaven de tegenstander te veel ruimte en bij een uitval van de Spits van de tegenstander moest Manon onze keeper buiten de zestien aan de noodrem trekken en de spits moest afremmen maar dit niet correct deed en daardoor terecht tegen een rode kaart aanliep en dus het veld moest verlaten. Joyce J. nam de plek in het doel in van Manon en zij  deed deze wedstrijd naar behoren wat weer vertrouwen geeft naar de toekomst daar Manon binnenkort ook nog geopereerd moet worden aan haar schouder, dus is het lekker dat er een reserve keeper aanwezig is. Het 3e doelpunt van Zeemacht heb ik zelf gemist daar ik meer bezig was om de reserve spelers in te passen na rust maar het 3e doelpunt werd gescoord door Kitty in de 39e minuut 1-3. Dit zou ook de ruststand zijn.

In de rust 2 in plaats van 3 wissels toegepast dit mede doordat wij met 10 tegen 11 speelden, en een donderspeech van Chris, begonnen wij heel sterk aan de 2e helft de eerste 15 minuten waren zelf de beste van de hele wedstrijd en dit zou ook beloont worden in de 51e minuut was het Kitty die af ronde op doel en 1-4 scoorde door goed afgeven van Monica. Enkele minuten later was het weer raak en dit keer door Bianca die van afstand 1-5 scoorde. Hierna zakte het spel weer in en ik denk mede door vermoeidheid begonnen we weer te veel de lange bal te spelen en werden er ook veel persoonlijke fouten gemaakt en mocht Strandvogels het spel weer overnemen, deze wisten dan ook in de 69e minuut 2-5 te scoren en 10 minuten later ook nog 3-5 te scoren in de 79e minuut. Gelukkig kregen wij in de gaten dat wij er toch nog even tegenaan moesten iedereen van Zeemacht ging een stapje harder werken en vanaf dat moment kwam de tegenstander er de laatste 10 minuten niet meer aan te pas en was het Michelle die op goed aangeven van Monica 3-6 scoorde in de 89e minuut. Doordat enkele concurrenten,  Twisk en KGB punten lieten liggen hebben wij het in eigen hand om hoog te eindigen, al begint ieder in januari weer op nul. De komende 2 wedstrijden winnen dan zijn wij zeker van de eerste 6.

MVG Jan

VZV 1 VR. – Zeemacht 1 VR    21-10-2012   uitslag 0-9

Vandaag onze 2e bekerwedstrijd tegen VZV uit `t Veld op papier een makkelijke wedstrijd, maar ook om die te winnen moet er wel geconcentreerd gespeeld worden en daar ontbrak het Zeemacht aan in het begin.

Zeemacht was wel de veel betere ploeg maar moest wachten tot de 20e minuut om de score dan eindelijk te openen, nadat vele mogelijkheden onbenut waren gebleven was het Bianca die de score opende 0-1. Hierna werd het spel van Zeemacht er niet beter op teveel lange ballen dit mede omdat of men met te veel spelers achter de bal speelde of er met te veel voor waardoor er bij ons op een gegeven moment geen middenveld meer aanwezig was. Toch was het Monica die voor 0-2 zorgde in de 31e minuut. Mede door ons slordige manier van spelen kreeg ook VZV enkele kleine mogelijkheden en mocht Zeemacht van geluk spreken dat het in de 42e minuut een cadeautje kreeg van de tegenstandster die de bal ongelukkig in eigen doel plaatste en Zeemacht op een 0-3 voorsprong kwam. Weer 2 minuten later was het Marjolein die met een rush van achter zomaar door mocht gaan de naar de zestien van de tegenstander en de ruststand in de 44e minuut bepaalde op 0-4.  Natuurlijk is een 0-4 ruststand mooi maar wij deden onszelf hier veel te kort mee.

In de rust de 2 wissels ingebracht en de 2e helft begon gelijk al beter, het middenveld bleef beter bezet en er werd meer de combinatie gezocht. Dat het spel beter was werd ook al snel beloond met de 0-5 door Monica. In de 60e minuut was het Michelle die scoorde 0-6. Dit eerste kwartier van de 2e helft was de periode van de wedstrijd kansen of mogelijkheden werden niet geboden aan de tegenstander en er werd goed getikt. Na de 0-6 bleef ons spel redelijk maar toch begonnen wij langzaam weer te ruimte op het middenveld weg te geven waardoor wij weer teveel de lange bal gingen hanteren. In de 65e minuut was het Joyce K. die wist te scoren 0-7. De 0-8 kwam van de voet van Jacqueline en de 0-9 was wederom voor Joyce K.  Op papier een mooie uitslag, maar eigenlijk had de uitslag veel hoger moeten zijn.

MVG  Jan

Zeemacht 1 VR. – Grasshoppers 1 VR.     Uitslag 9-2    14-10-2012

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Grasshoppers uit Hoogwoud op het programma, lang was het twijfelachtig of de wedstrijd wel door zou gaan mede door de vele regen die er deze dag viel. Om 12 uur werd er beslist dat de wedstrijd door ging en opdat moment begon het alleen maar harder te regenen. Het veld werd er daardoor niet beter op en 5 minuten aanvang ging de scheids nog een keer het veld keuren en besloot de wedstrijd toch te beginnen ondanks dat het veld erg drassig werd.

Zeemacht begon gelijk sterk aan de wedstrijd en al na 5 minuten was het Sarah dat na goed doorgaan 1-0 scoorde. Zeemacht bleef de bovenliggende team maar toch werd het onverwacht 1-1 door een fout van onze keeper en laatste vrouw 1-1 dus. Zeemacht liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en wist al weer snel in de 15e minuut 2-1 te scoren door een goal van Kitty. Ondanks dat het veld door de vele regen zwaarder en zwaarder werd wis Zeemacht het veld overwicht te behouden en de score verder uit te breiden door weer een mooie goal van Sarah in de 25e minuut 3-1 dus. Hierna was het toch even grasshoppers dat onze achterhoede testte en ook enkele kansen kreeg maar doelpunten leverde dat niet op, en Zeemacht er vond zich en wist bij 1 van de uitvallen 4-1 te scoren die wederom gemaakt werd door Kitty. De regen bleef maar vallen en de wind nam toe, het werd kouder en kouder en zowaar begon ook nog Grasshoppers beter te voetballen en deze kregen in het laatste kwartier best wel veel kansen maar gelukkig voor alles wat Zeemacht was gingen zij daar slordig mee om of stond onze keeper Manon in de weg. Zodat de ruststand bleef zo als het was na een half uur spelen 4-1.

Daar er in de eerste helft weinig is gewisseld met speelsters mede door het natte en koude weer werden er in de rust 2 gewisseld, Liza was wel gewisseld in de 1e helft na een afwezigheid van 6 maanden. De coach wou na de rust nog 1 wissel op de bank en de anderen mochten alvast douchen. Er werden wat omzettingen in het team gedaan mede op verzoek van enkele speelsters en er werd verteld dat wij door moesten gaan met hoe wij het 1e half uur speelden, ook de trainer Chris had nog wat toe te voegen, wat zeggen wij niet in dit verslag want de toekomstige tegen stander leest dit ook.

De 2e helft begon met kansen over en weer maar toch was het Zeemacht dat in de 53e minuut 5-1 scoorde door een goal van ja alweer Kitty. Hierna was het Grasshoppers dat Zeemacht ongeveer 10 minuten onder druk wist te zetten wij kwamen niet meer goed uit onze 16 en het bleef een tijdje erg rommelig voor ons doel, en Zeemacht kon op een enkele counter na weinig laten zien. Toch was het Zeemacht die mede door het goede doorgaan van Jiska in de 68e minuut 6-1 scoorde en hierna was het weer even de beurt aan zeemacht in de 75e minuut was het Monica die 7-1 scoorde. Na de 7-1 zakte Zeemacht weer in en kregen de bezoekers enkele kansen waarvan deze in de 82e minuut toch wisten te scoren 7-2. De laatste 8 minuten van de wedstrijd waren weer voor Zeemacht en was het wederom Jiska die scoorde in de 87e minuut 8-2 en daarna in de 90e minuut Kitty die haar 4e van vandaag maakte waardoor wij op papier toch een makkelijke overwinning behaalden van 9-2 en de 3 punten weer voor Zeemacht waren.

Mijn complimenten gaan naar het hele team als het gaat om inzet deze dag, voetbal is een buitensport en de meeste competitie wedstrijden is het guur en koud maar vandaag ook nog eens extra nat. Meiden ik ben trost op jullie en ik denk zelf Chris ook wel ga door op deze weg, al moeten wij nog werken om minder goals tegen te krijgen (ja er is altijd wel wat).

MVG Jan

Twisk 1 VR. - Zeemacht 1 VR   uitslag 4-8    7-10-2012

Op zondag 7 oktober 2012 mochten wij aantreden tegen de nummer twee op de ranglijst. Twisk had tot vandaag alle drie de gespeelde wedstrijden gewonnen dus het beloofde een pittige wedstrijd te worden. Onze coach Jan was met zijn gezin een weekendje weg waardoor Chris vandaag aan het roer van een schip vol dames stond.

De wedstrijd begon meteen in het voordeel voor Zeemacht. Na enkele minuten spelen opende Joyce K de score door vanuit het zestienmetergebied de bal in de kruising te rammen. HOPPA. Dat gaat snel. Ons spel was bij vlagen erg goed, iedereen was fel en lieten zien te willen winnen, er werden combinaties gemaakt en af en toe werd de rust gevonden door de bal terug te spelen naar de verdediging. Niet snel na het eerste doelpunt was het Kitty die de 0-2 voor haar rekening nam. Het derde doelpunt kwam van de schoen van Bianca. Nadat zij mee naar voren was gegaan plaatste zij de bal met een hard schot in de hoek. Ook Monica liet van zich horen en maakte het vierde doelpunt voor de Sailors. Het spel zakte hierna iets in en de tegenstander kreeg iets meer ruimte. Ook waren sommigen meiden erg geïrriteerd omdat zij constant buitenspel werden gevlagd en dit niet altijd het geval was. Al met al geen vuiltje aan de lucht voor wat betreft de stand en met de 0-4 op het scorebord de rust in.

Direct na de rust was het de tegenstander dat druk zette en enige kansen kreeg opgelegd . Toch viel het eerste doelpunt van de tweede helft in ons voordeel. Het was Michelle die het spel verlegde aan de linkerkant waardoor Kitty de kans kreeg  om naar het doel toe te stormen. Tijdens deze aanval werd zij echter getackeld en legde de scheidsrechter de bal op de stip. Cindy kwam van verre om deze strafschop te nemen en door het benutten hiervan zette zij Zeemacht op een 0-5 voorsprong. Het spel zakte vrijwel direct na dit doelpunt in en binnen een kwartier stond het inmiddels 3-5. Hierna zou de wedstrijd een hele andere wending  krijgen. Diverse overtredingen van beide kanten, irritaties en vooral het fanatisme van bijna alle meiden leiden ertoe dat het af en toe op slagveld leek. Het gevolg hiervan was dat er twee gele kaarten aan Zeemacht werden uitgereikt. Gelukkig wist Zeemacht opnieuw te scoren doordat Kitty, in een goede combinatie met Monica, de 3-6 maakte. De grensrechter vlagde echter voor buitenspel maar gelukkig bepaalde de scheidsrechter anders.  Met nog tien minuten te spelen kreeg Twisk een opgelegde kans die door een speelster van Zeemacht werd tegengehouden en helaas een rode kaart opleverde omdat het een doorgebroken speler betrof. De strafschop die gegeven werd zorgde voor de 4-6. Met tien man op het veld en nog een paar minuten te spelen werd er nog twee keer gescoord door Zeemacht. Monica werd  in het zestienmetergebied gehaakt waardoor de bal wederom op de stip werd gelegd en Michelle schoot de bal mooi in de kruising: 4-7. De eindstand werd bepaald door Monica, zij schoot de 4-8 moeiteloos in.

Al met al was dit een zeer fanatieke wedstrijd waarin met vlagen (erg) goed werd gevoetbald. Het was goed om te zien dat iedereen zich voor de volle 100% heeft ingezet. Ik ben van mening dat als we dit volhouden, we de helft van de wedstrijd al hebben gewonnen!

Vanuit haar kantoor - uw vervangende verslaggeefster en gelegenheidsfotografe -  Birgit

Zeemacht 1 VR. – Texel`94 1 VR.     Uitslag 5-0    30-09-2012

Vandaag stond texel`94 op het programma dit team was nog ongeslagen in de voorgaande 2 wedstrijden. Zeemacht was dit keer wel compleet en was gebrand om een goed resultaat neer te zetten na het slechte resultaat van vorige week uit tegen RKEDO, om te laten zien dat die wedstrijd Zeemacht onwaardig was. 

Tijdens de wedstrijd bespreking werd al door de coach aangegeven dat er korter gedekt moest worden, dit was ook tijdens de afgelopen training al de trainer Chris verteld. Ook was het een must om eerder duels aan te gaan en de tegenstander daardoor geen kans te geven om de bal goed onder controle te krijgen.

Zeemacht begon gelijk fanatiek aan de wedstrijd, maar toch was het Texel dat de eerste mogelijkheid kreeg om de keeper te testen, hierna kregen wij meer grip op de wedstrijd en gaande weg na 10 minuten spelen werd Zeemacht steeds sterker er werd aardig gecombineerd en na 13 minuten spelen werd dit beloont met een goal 1-0. Na de 1-0 bleef Zeemacht goed druk uit oefenen en in de 16e minuut was het weer raak 2-0. Maar Texel wist zich toch te her vinden en kwam langzaam aan toch ook weer beter in de wedstrijd mede omdat onze voorstopper gewisseld moest worden vanwege knie problemen en kort daarna ook nog Jaq. Om een wissel vroeg, waardoor het bij ons op het middenveld rommelig werd, maar ondanks dit alles wist Texel niet echt gevaarlijk te worden. Zeemacht bleef wel goed jagen op de bal en daardoor werd een terugspeel bal van de Texel verdediging door de keeper van Texel verkeerd beoordeeld en kreeg Zeemacht zomaar door een eigen doelpunt in de 32e minuut 3-0 in de schoot geworpen. Hierna kregen beide teams nog mogelijkheden om te scoren maar het bleef tot de rust 3-0.

De 2e helft kon wel weer begonnen worden met de meiden die in de eerste helft om een wissel vroegen. Dit werkte niet direkt goed want de meiden van Texel kwamen beter uit de rust dan zeemacht en wisten dan ook Zeemacht de 1e vijf minuten onderdruk te zetten, maar grote kansen leverde dat mede door onze goed draaiende verdediging niet op, en was het Zeemacht dat wel de eerste best kans van de 2e helft te benutten door in de 52e minuut prima te counteren 4-0. Dat Zeemacht hierna niet verder uitliep was mede te verwijten dat er slordig met de vele geboden kansen werd omgegaan en door goed keeperswerk van de Texelse doelvrouw. Het duurde tot de 83e minuut dat er dan toch nog een keer gescoord werd en de einduitslag werd bepaald op 5-0.

Pluspunten van deze wedstrijd waren dat er nu door velen wel kort werd gedekt, dat er over het algemeen goed werd samengespeeld ook voorin. Wel is het zaak dat wij dit spel van vandaag nog verder verbeteren en moeten proberen om als team wekelijks compleet te zijn.

MVG Jan

RKEDO 1 Vr. - Zeemacht 1 Vr.     Uitslag 4-0    23-09-2012

Vandaag uit naar RKEDO deze club komt uit Avenhorn. Met vele afzeggingen mede door werk en ziekte misten wij vele speelsters die normaal bij ons in de basis starten en wij daardoor al met een op papier verzwakt team vertrokken ( thuis wedstrijden meiden moeten afbellen omdat wij anders met 19 zouden zijn en bij de 1e uitwedstrijden meiden tekort????). Mede gezien onze vorige wedstrijd vorige week thuis die wij maar moeizaam wisten te winnen werd er gekozen voor een andere speelwijze i.p.v 3-4-3 voor 4-4-2.

Zeemacht werd gelijk na de aftrap door de tegenstander onder druk gezet, maar trok zich steeds verder terug in de eigen zestien waardoor RKEDO direct al vele mogelijkheden kreeg om de score te openen, toch duurde het nog tot de 15e minuut voor RKEDO scoorde 1-0 dus. Het liep al niet goed bij Zeemacht mede doordat er teveel naar achteren werd gelopen om te verdedigen waardoor er op het middenveld geen dames bleven om een eventuele bal aan te nemen, en wij minder fel speelden dan de tegenstander, waardoor er 5 minuten na de 1e goal weer RKEDO was dat scoorde 2-0 en zelf 5 minuten daarna in de 25 minuut 3-0.

Na de 3-0 kreeg Zeemacht dan toch iets meer ruimte en wist het ook pas na 30 minuten spelen zijn 1e kans te krijgen, wel speelden wij de laatste 15 minuten van de 1e helft meer op de helft van de tegenstander maar kansen konden wij niet creëren, vele meiden speelden te lief en dat is mede de reden dat wij achteraf blij mochten zijn dat het maar 3-0 was bij rust.

In de rust het team weer omgezet naar 3-4-3 systeem, en ondanks de belabberde 1e helft geloofden vele meiden er nog in (al wisten ook die dat er een wonder moest gebeuren). Zeemacht begon de 2e helft wel goed en al na 1 minuut kwam de eerste kleine kans door een schot vanaf rand zestien die net over ging. Zeemacht bleef druk houden op de tegenstander maar scoren is een ander verhaal en echt grote kansen hebben wij ook niet gehad wel hielden wij de tegenstander op enkele uitvallen na op hun eigen helft. Maar gaande weg het eind van de wedstrijd in zicht kwam en de vermoeidheid bij de meeste dames duidelijk aanwezig was kreeg RKEDO het laatste kwartier weer kansen. Met nog een kwartier te spelen moest Birgit met een knieblessure het veld verlaten (Hopelijk valt de blessure mee). En het laatste kwartier moesten de dames ook nog verder spelen met 10 speelsters daar in van onze verdedigers rood kreeg. Hierna was het echt over en uit voor Zeemacht en nam RKEDO weer het heft in handen en wisten deze in de 85e minuut 4-0 te scoren, wat ook tevens de eind uitslag was.

Wel wil ik als coach zijn de 1 Zeemacht speelster apart noemen, zij speelde vandaag meer dan goed en dan ook nog de jongste zijn in het team,  Marjolein jij was vandaag het voorbeeld hoe het eigenlijk zou moeten, zowel voetballend als qua inzet.

Meiden vanaf nu moet het beter, ik mis nog steeds het voetbal zoals jullie kunnen. De gedachte dat doen wij wel even moeten jullie vergeten het word nu tijd om te laten zien dat jullie het echt kunnen. Volgende week moet het thuis tegen texel`94, bij verlies dan zal het echt moeilijk worden om onze doelstelling voor de winterstop (bij de eerste 6 te eindigen) te halen.

Ik bedank de meiden (Bontes en Daisy) die ons vandaag uit de brand hebben geholpen zodat wij toch nog enkele wissels hadden.

MVG Jan

Zeemacht 1 Da. – Zouaven de 1 Da.     Uitslag 6-4    16-09-2012

Vandaag dan eindelijk onze eerste competitie wedstrijd van het seizoen 2012/2013, mochten de meiden dan eindelijk na 5 weken trainen beginnen. De wedstrijd van vandaag was tegen de Zouaven.  Vooraf wisten wij dat, dit waarschijnlijk geen makkelijke wedstrijd zou worden en dat zou het ook niet zijn zoals verder in het verslag te lezen valt.

Vanaf de aftrap waren beide teams aan elkaar gewaagt en waren er voor beide teams mogelijkheden om de score te openen. Zeemacht speelde slordig en had veel balverlies door slechte aanname en daar wist de Zouaven vaak goed van te profiteren door veel de lange bal te hanteren richting hun 2 snelle meiden voorin die het onze verdediging en keeper soms knap lastig maakten. Wel had Zeemacht een veld overwicht wat na enkele door ons gemiste kansen was het dan in de 16e minuut wel raak door een doelpunt van Monica 1-0. Niet lang na de 1-0 gestuntel achterin bij Zeemacht daar waar de bal gewoon weg geknald had moeten worden werd nu getreuzeld waardoor de Zouaven al 4 minuten na het Zeemacht doelpunt gelijk kon maken in de 20e minuut 1-1. De eerste helft bleef voor het publiek spannend een iets sterker Zeemacht en een goed op de counter voetballend Zouaven wisten het lang spannend te houden, maar ondanks het veel en vaak onnodig balverlies op het middenveld was Zeemacht de gelukkige ploeg dat 2-1 wist te scoren in de 34e minuut.

Na de 2-1 was er een korte periode dat er wel rust was in het spel van Zeemacht en werden er ook weer enkele mooie mogelijkheden gecreëerd maar of de keeper, bal net naast of over kortom de bal wou er gewoon in deze periode niet in, in plaats dat wij door zouden drukken kantelde het spel  en kreeg ook de Zouaven voor rust kans op de om te scoren, gelukkig voor ons lukte dit niet en bleef het tot rust 2-1.

In de rust een aanpassing op verzoek van Jacqueline gedaan en tevens 2 wissels ingepast daar er getracht moet worden ieder te laten spelen, verteld te hebben dat het gewoon een pre is dat onze bal aanname beter moet omdat daar veel onnodig balverlies lijden en de tegenstander daardoor in eens veel ruimte heeft daar vele van ons positie kiezen naar voren en daardoor weer achter de tegenstander aan moeten dit kost gewoon te veel kracht.

De 2e helft begonnen wij redelijk maar, weer doordat er 1x een combinatie niet lukt zijn wij allen weer vergeten dat wij zouden proberen te voetballen, wij misten in de eerste 5 minuten toen het wel goed ging 2 opgelegde 100% kansen, was het niet Zeemacht maar de Zouaven dat 2-2 scoorde in de 55e minuut en zelf niet veel later in de 58e minuut 2-3 Zeemacht op achterstand.  Hierna kwamen dan gelukkige wel zo als ik de meiden ken het karakter boven, in grote lijnen gingen wij spelen zoals wij willen en ondanks dat er nog steeds vaak veel balverlies was, maar door dat de 3 linies dichter op elkaar speelden kon dit makkelijker worden opgevangen, Was het in de 65e minuut Joyce K. die de 3-3 scoorde. Vrij snel na de aftrap was het in de 67e minuut alweer raak 4-3 wederom door joyce K.. Het tempo zat nu even lekker in de wedstrijd en Jiska die vandaag voor het eerst haar opwachting maakte bij Zeemacht wis in de 70e minuut 5-3 te scoren.  Hierna zakte het spel weer in de linies stonden weer te ver uit elkaar, waardoor wij het ons zelf toch weer moeilijk maakten. Maar toch kregen wij maar de de Zouaven nog kansen en was het Birgit die in de 80e minuut 6-3 scoorde. Na deze stand was het over bij Zeemacht de laatste 10 minuten waren voor de tegenstander en deze wist dan ook nog 1x te scoren waardoor de eindstand 6-4.

Dat Zeemacht gewonnen heeft was mijn in ziens terecht daar wij gewoon de meeste kansen hebben gehad, en dat er beter gespeeld moet worden in de toekomst is ook zeker, daar gaan wij/jullie aan werken. Dat het spel niet lukt zo wij willen is jammer wel verdienen jullie een compliment voor inzet en door zetting vermogen. Daar zijn jullie vandaag ook voor beloond en de beloning is 3 PUNTEN

MVG Jan

Zeemacht 1 Da. – HSV Sport 1889 1 Da.     Uitslag 7-0    09-09-2012  bekerwedstrijd

Eindelijk dan na ruim 3 maanden niet gevoetbald te hebben mochten wij vandaag beginnen met een bekerwedstrijd tegen HSV Sport 1889. Zeemacht begon best aardig aan de wedstrijd en het was dan ook na 7 minuten spelen al raak door een doelpunt van Sarah dus 1-0.  Hierna werd het spel van Zeemacht minder er werd teveel de lange bal gehanteerd en wij verschenen met te veel meiden in de zestien van de tegenstander waardoor het daar veel te vol werd, dit kwam mede doordat ons middenveld teveel opschoof en Zeemacht lang moest wachten om de voorsprong te vergroten. In deze periode kreeg ook HSV enkele kleine mogelijkheden richting doel Zeemacht. Vanwege de tropische omstandigheden deze zondag was er halverwege de 1e en 2e helft een drinkpauze. Deze eerste drinkpauze werd ook door de coach benut om nogmaals er op te wijzen dat wij de bal meer naar elkaar moesten passen in plaats van steeds die lange ballen. Dit pakte ook gelijk na de drinkpauze goed uit, door de bal langer op het middenveld naar elkaar te tikken kwamen de dames van HSV iets verder van hun eigen doel en kreeg Monica de ruimte om door een goede actie te scoren in de 24e minuut 2-0. Hierna kregen wij nog vele mogelijkheden om de score te vergroten maar mede doordat het tikken op het middenveld weer veel werd vergeten en weer de lange bal werd toegepast en enkele speelsters toch te veel voor eigen succes gingen moest Zeemacht geduld hebben tot in de 40e minuut om de 3-0 te scoren wederom door gemaakt door Monica. 3-0 was ook de ruststand.

In de rust werden net als in de 1e drinkpauze weer 3 meiden gewisseld en werd er nogmaals op gewezen dat wij toch moeten blijven proberen meer te tikken. Dit keer wist Zeemacht dit beter vol te houden en in de 55e minuut was het Jacqueline die uit de 2 lijn beheerst binnen schoot 4-0. Alleen jammer dat wij na de 4-0 weer vergaten om de bal meer rond te laten gaan in eigen team, waardoor HSV toch nog eenmaal voor het doel van Manon mocht komen. In de 70 minuut weer een korte drinkpauze deze werd wederom benut om 3 meiden te wisselen en er nogmaals door de coach om er op te wijzen dat wij de bal meer rond moeten laten gaan. Maar ik denk en hoop dat het door de warmte kwam het spel werd van Zeemacht steeds slordiger, maar gelukkig zat de tegenstander er helemaal doorheen waardoor wij toch nog 3x wisten te scoren de 5-0 werd in de 75 minuut gescoord door Joyce K. de 6-0 in de 85e minuut door Cindy en de 7-0 in de 87e minuut door Monica. 

Meiden dit is weer een mooi resultaat, maar ons spel moet wel beter worden om straks in de competitie bovenin mee te draaien. Voor mij als coach was het prettig dat ik alle meiden deze wedstrijd heb kunnen wisselen zodat alle speelsters gemiddeld 70 van de 90 minuten hebben gespeeld.

Volgende week onze 1e competitie wedstrijd thuis tegen de Zouaven aanvang 14.30 uur

MVG  Jan

 
 
 

 

.

 
Adresgegevens: sporthal
 
Adres: J.A.Prinsstraat 46 
1785BC  Den Helder
Postbus 3075  1785GB  Den Helder  
Tel. Administratie 0223-637743
Tel. Sporthal 0223-634486
 
Secretariaat veldvoetbal
Email: j.moesj@quicknet.nl
Telefoon: 06-15065159
 
Extra`s
 
Links
Downloads
Archief
Toernooien
Mededelingen
Clubblad
 
 
Foto album
 
 
 
Zeemacht 1 za.
Zeemacht 2 za.
Zeemacht B1
 
Zeemacht 2 zo.
Zeemacht 3 zo.
 
Zeemacht VR.1
 
 
 
 
 
Wedstrijdprogramma
 
 
 
 
 
 
 
 
Overige gegevens
 
KNVB relatie nr. BBFZ55D
Overige gegevens zie contact pagina
 
 
 
 
 
laatst bijgewerkt op
09-02-2015 11:27:25
 

© 2015 JPComputers. Den Helder