Home  ]  Teams  ]  Contact  ]  Uitslagen  ]  Club info ]

 Sponsors  ]  Mededelingen  ]  Archief  ]  meer links onderaan
 

 

archief Zeemacht 1 za. seizoen 2012/2013
 
 

 

 

 
eindstand seizoen 2012/2013
Stand Competie 2012/13                                
Zeemacht 1 zaterdag  West 1   4e klasse                          
    Team   G   W   GL   V   P   DPV   DPT   PM
1   Zeemacht 1   22   18   2   2   56   67   32    
2   Blokkers de 1   22   15   4   3   49   60   30    
3   Blauw Wit(W) 1   22   14   4   4   46   52   25    
4   AFC`34 1   22   11   3   8   36   62   41    
5   Reiger Boys 1   22   11   1   10   34   42   35    
6   DZS 1   22   10   3   9   33   73   54    
7   SRC 1   22   9   4   9   31   61   52    
8   PZS 1   22   9   3   10   30   49   53    
9   Flamingo`s `64 de 1   22   7   4   11   25   46   77    
10   Berdos 1   22   5   5   12   20   46   60    
11   Kleine Sluis 1   22   3   2   17   11   34   73    
12   Alkmaarse Boys 1   22   2   1   19   7   24   82    
                                     
 
Topscoorder
     
Dirk Meijer 18 goals 2011/2012
Dirk Meijer 26 goals 2012/2013
     
 
Meeste Assist
     
Jamie Meijers 17 assist 2011/2012
Ingmar Waard 32 assist 2012/2013
 
Wedstrijdverslagen

06-4-2013   Zeemacht 1 - SRC 1   uitslag 3-1

Zeemacht nadert kampioenschap

De Zaterdagvoetballers van Zeemacht hebben afgelopen Zaterdag ook in de 19e wedstrijd geen averij opgelopen. In een matig duel werd met 3-1 gewonnen van SRC.

De Sailors begonnen het duel, dat een kwartier later begon omdat de gasten de tenues waren vergeten, met een aangepaste opstelling door het gemis van vier basisspelers. Ingmar Waard, Roy Rep, Johnny Stobbe en captain Sander Schekkerman waren afwezig in dit belangrijke duel.

Vanaf het begin waren de gastheren oppermachtig en reeds in de eerste helft werd de wedstrijd beslist. Tweemaal goaltjesdief Dirk Meijer en een simpele goal van de bij vlagen briljante Jerry Post brachten een 3-0 ruststand op het bord. Dit had voor de schagenezen nog erger uit kunnen vallen, echter bracht de paal redding bij een bekeken vrije trap van Meijer, en mikte Jayce Meijers te hoog in kansrijke positie. Aan de andere zijde had doelman Willem de Vreugd een gemakkelijke middag en kon zich beperken tot het plukken van een enkele hoge voorzet en het onderscheppen van enkele lange trappen.

De tweede helft ontpopte zich tot een formaliteit, daar Zeemacht niet meer hoefde, en SRC geen vuist kon maken. De bezoekers hadden een licht veldoverwicht zonder dat dit tot kansen leidde. Slechts een moment van onachtzaamheid in de Helderse defensie bracht wel de 3-1 op het scorebord. Na een communicatiefout bleek Robert van der Lei volledig vrij te staan en hij rondde beheerst af.

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Zeemacht een voorsprong van zeven punten op de Blokkers en heeft dus nog 1 overwinning nodig in de laatste drie wedstrijden! Komend weekeinde staat de lastige uitwedstrijd tegen Blauw Wit uit Wormerveer op het programma, waarin de titel dus veilig gesteld kan worden.

23-3-2013  AFC`34 1 - Zeemacht 1   uitslag 1-4

Zeemacht heeft geen problemen met AFC’34

De Zaterdagvoetballers van Zeemacht hebben afgelopen weekend ook de uitwedstrijd tegen het Alkmaarse AFC’34 tot een goed eind gebracht. Op een koud en winderig complex werd met 1-4 gewonnen.

In de 1e helft speelden de Sailors met de wind in de rug en de tegenstander werd vastgezet op eigen helft. Enkele goede kansen werden gecreeerd, zonder dat dit tot doelpunten leidde. Na 25 minuten spelen werd de Alkmaarder buitenspelval omzeild door een uitstekende steekpass van Jerry Post op de geheel vrijstaande Ingmar Waard. De spits maakte geen fout en met een bekeken schuivertje tekende hij voor 0-1. Zeemacht zette het aanvallende spel voort, en had eigenlijk in de 1e helft de wedstrijd al moeten beslissen. Dit gebeurde niet waardoor met slechts 0-1 werd gerust.

Met stevige wind tegen werd Zeemacht de 2e helft wat meer op eigen helft teruggedrukt, zonder dat dit tot grote kansen voor de gastheren leidde. Het waren zelfs de Sailors die op een verdiende 0-2 voorsprong kwamen. Goalgetter Dirk Meijer strafte slap verdedigen van AFC’34 af met een diagonaal schot. De thuisploeg ging hierna over tot “pompen of verzuipen” en gesteund door de wind bracht dit wat hachelijke situaties voor het Zeemacht doel met zich mee. Na een lange trap van de AFC’34 goalie werd een overtreding van de Alkmaarse spits over het hoofd gezien door de verder uitstekend fluitende leidsman, en wist de thuisploeg de 1-2 aan te tekenen.

Zeemacht leek het even moeilijk te gaan krijgen, maar de van een blessure teruggekeerde doelman Willem de Vreugd heerste in eigen doelgebied. Bij een snel uitgevoerde counter speelde Waard Jerry Post vrij, welke met buitenkant voet de wedstrijd in het slot gooide, 1-3. Na deze treffer liepen de frustraties hoog op bij de thuisploeg, en nadat ook Roy Rep zijn goaltje had meegepikt(1-4) werden achtereenvolgens Mark Herweijer, Ingmar Waard en Dirk Meijer zeer hard aangepakt. De Sailors hielden het hoofd koel, en bereikten het eindsignaal zonder zelf tegen kaarten aan te lopen.

Aanstaande Zaterdag wordt er thuis de inhaalwedstrijd tegen DZS gespeeld, aftrap 14.30.

9-3-2013 Zeemacht 1 - Alkmaarse Boys 1   uitslag 2-0

Moeizame overwinning Sailors

Afgelopen Zaterdag moest ongeslagen koploper Zeemacht thuis aantreden tegen het laaggeplaatste Alkmaarsche Boys. De thuisploeg hield met een 2-0 overwinning de punten in eigen huis.  Makkelijk kwam de overwinning echter niet tot stand. De tegenstander uit Alkmaar is in een hevige degradatiestrijd verwikkeld met het Kleine Sluis van de Helderse trainer Ben Jansen, en liet vanaf het beginsignaal duidelijk merken met verdedigende intenties naar Den Helder te zijn afgereisd. Met anderhalve spits en verder louter verdedigend ingestelde spelers maakten zij het de lijstaanvoerder erg lastig.  Na twaalf minuten spelen vond Zeemacht het eerste gaatje in de muur van verdedigers, de inzet van Ingmar Waard werd echter bekwaam gestopt door de Alkmaarse goalie. Verder dan een kans voor spits William Striet, een gevaarlijk schot van Johnny Stobbe(beide wederom gestuit door de doelman) en een serie vrije trappen rond de zestien kwamen de sailors gedurende de eerste helft niet. Invaller doelman Danny Mastenbroek had aan de andere kant een rustige middag  , daar de Alkmaarders geen enkele fatsoenlijke kans creeerden.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met dien verstande dat de opponent nog verdedigender ging spelen. De thuisploeg vond echter steeds vaker de kleine gaatjes in de hechte defensie en werd gevaarlijker. In de 13e minuut na rust kreeg Zeemacht een vrije trap op zo’n 18 meter. Aanvalsleider Ingmar Waard schoot dit buitenkansje beheerst binnen en bracht de thuisploeg aan de leiding. 1-0. Na de openingstreffer volgden enkele kleine kansjes, waarbij Jamy Meijers wellicht de beste kreeg. Ook zijn inzet werd door de betrouwbare goalie gestopt. Na 25 minuten spelen werd topscorer Dirk Meijer gevloerd binnen de zestien en werd een penalty toegekend. Deze werd koel benut door wederom Waard, 2-0.  In het restant van de wedstrijd was het voor de spelers van Zeemacht vooral zaak de ledematen heel te houden, daar de Alkmaarders in deze fase wel erg fysiek en hard gingen spelen. De thuisploeg werd nog een 100% strafschop onthouden toen vlak voor tijd Meijer tegen de grond werd gewerkt door de doelman na hem te hebben omspeeld.

Zeemacht gaat met 41 punten uit 15 wedstrijden stevig aan de leiding in de 4e klasse A en is komend weekeinde vrij. De volgende thuiswedstrijd staat voor 30 Maart op het programma, wanneer in het inhaalduel tegen DZS de 2e periodetitel binnengehaald kan worden.

2-2-2013  Reigerboys 1 - Zeemacht 1  uitslag 0-1

Zeemacht Zaterdag boekt achtste zege op rij

De Zaterdagvoetballers van Zeemacht hebben afgelopen weekend de achtste zege op rij, en de twaalfde totaal deze competitie, geboekt bij nummer drie Reiger Boys. Een indrukwekkende reeks, slechts een gelijkspel tegen de enig overgebleven concurrent Blokkers doorbrak deze bijna perfecte score na dertien wedstrijden.

Gemakkelijk ging het echter niet in de eerste wedstrijd na de winterstop. Het ontbreken van een aantal vaste basiskrachten als aanvoerder Sander Schekkerman, topscorer Dirk Meijer, de gebroeders Rep, Laurens Duijker en doelman Willem de Vreugd deed zich, met name in het tweede bedrijf, voelen op de ijskoude kunstgrasmat van Reiger Boys. Ook lijnrechter Douwe Posthuma was afwezig door ziekte, hij werd uitstekend vervangen door Jan Moes.

De Sailors begonnen nog uitstekend aan de wedstrijd en reeds na 5 minuten kwam de Helderse ploeg op voorsprong. Een uitstekende voorzet van Ingmar Waard werd onberispelijk binnengekopt door spits Jayce Meijers, welke door de afwezigheid van de andere spitsen voor deze wedstrijd werd overgeheveld uit het tweede elftal. Een snelle 0-1 voorsprong derhalve.

Waar de gastheren uit Heerhugowaard het in het verdere verloop van de eerste helft probeerden via de lange bal, kwam Zeemacht een aantal malen gevaarlijk voor de goal door middel van goed positiespel vanuit het middenveld. Vaak was de van een langdurige blessure teruggekeerde Jan Post het middelpunt van het combinatiespel. Gescoord werd er echter niet meer in de eerste helft.

De tweede helft was van Zeemacht zijde een stuk minder. Reiger boys zette goed druk naar voren en dwong zo ook de Heldernaren tot te snel balverlies. Het middenveld werd regelmatig overgeslagen en te vroeg werd de spits gezocht. Dit zorgde voor een veldoverwicht van de gastheren en tweemaal kreeg Reiger Boys een grote kans. De eerste werd door de spits te gehaast genomen, en de tweede werd onschadelijk gemaakt door doelman Sander Rietveld. Aan de andere zijde stierf een stiftbal van Jan Post in schoonheid, waardoor de thuisploeg in de race voor een gelijkspel bleef. Het laatste kwartier werd door de sailors gecontroleerd uitgespeeld waardoor de eerste drie punten na de winterstop konden worden bijgeschreven.

24-11-2012   SRC 1 - Zeemacht 1 uitslag 1-3

Zeemacht heeft aan helft genoeg tegen SRC

Afgelopen Zaterdag hebben de voetballers van Zeemacht een 1-0 achterstand weten om te buigen naar een 1-3 overwinning. Het betrof het restant van de eerder, wegens een blessure van de scheidsrechter, in de rust gestaakte wedstrijd. De Sailors moesten beginnen met een 1-0 achterstand en hadden dus slechts een helft om dit recht te zetten.

Vanaf het begin werd direct de aanval gezocht en SRC onder druk gezet. Dit leidde tot een groot veldoverwicht, en de vraag was alleen hoe lang het zou duren voor de gelijkmaker op de borden zou komen. Na een kwartier spelen gaf Jan Helder een afgemeten voorzet die door Ingmar Waard onberispelijk werd binnengekopt voor de 1-1.

Gesterkt door deze gelijkmaker bleef Zeemacht de aanval zoeken en niet veel later wierp dit zijn vruchten af. Na 25 minuten was het wederom Waard die, na een individuele actie, de lange hoek vond en de Sailors aan de leiding bracht. 1-2.

Tegenstander SRC moest nu ook de aanval zoeken, maar slaagde er slechts sporadisch in verder te komen dan het middenveld. Toch werd het voor de sailors nog even benauwd toen SRC-spits Robbert Fels binnen het strafschopgebied naar de grond ging na een duel met aanvoerder Sander Schekkerman. De scheidsrechter wuifde de claims op een penalty echter resoluut weg. Enkele minuten later besliste topscorer Dirk Meijer de wedstrijd definitief, door na een goede assist van aanvalsleider Waard beheerst af te ronden. 1-3.

Komende Zaterdag speelt Zeemacht haar laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Flamingo’s ’64 uit Alkmaar, aftrap 14:30 op Sportpark de Schooten.

17-11-2012  Zeemacht 1 - PSZ 1   uitslag 4-1

Koploper Zeemacht na rust langs PSZ

De Zaterdagvoetballers van Zeemacht hebben afgelopen Zaterdag PSZ uit Zaandam met lege huiswaarts gestuurd.

Alvorens de wedstrijd begon werd goaltjesdief Roy Rep gehuldigd voor het maken van zijn 100e officiele goal in het Zeemacht shirt, tijdens de vorige thuiswedstrijd.

In een matige eerste helft, waarin de thuisploeg veel slordig balverlies leed, vielen alleen kansjes te noteren voor Ingmar Waard, William Striet en Roy Rep. Gescoord werd er echter niet. Ook de Zaandammers kregen enkele goede mogelijkheden, allen ingeleid door het eerder genoemde balverlies op het middenveld. Keeper Sander Rietveld moest diverse malen handelend optreden en deed dit met verve.

Na de rust kwamen de gastheren, met invallers Dirk Meijer en Johnny Stobbe, goed uit de startblokken. Er werd vroeg druk gezet op de verdediging en opbouw van PSZ en al snel leidde dit tot de openingstreffer. Aanvaller Ingmar Waard veroverde in de 49e minuut de bal en na het passeren van zijn directe tegenstander bracht hij topscorer Dirk Meijer in stelling. Deze aarzelde niet en met een verwoestende uithaal liet hij de PSZ doelman kansloos, 1-0.

Enkele minuten later was het wederom Dirk Meijer die een hard schot loste, ditmaal trof hij echter binnenkant paal. De rebound werd opgepikt door Ingmar Waard en met een bekeken schuiver tekende hij voor 2-0. De Sailors hadden controle over de wedstrijd en bouwden langzaam maar zeker de voorsprong uit. Middenvelder Stobbe zette een rush in vanaf eigen helft en na het passeren van enkele tegenstanders schoot hij uitstekend in, 3-0.  In de 80e minuut gaf Waard een lage voorzet, welke door de PSZ doelman niet goed werd verwerkt. Stobbe stond op de goede plek en beheerst, zij het in een draai, rondde hij af, 4-0.  In de slotfase schoot de tegenstander nog een keer van afstand, en erg ongelukkig werd dit de spreekwoordelijke eretreffer. Via de paal en de rug van Keeper Rietveld hobbelde de bal in het doel, 4-1.

Komende Zaterdag speelt Zeemacht nog een helft tegen SRC. Dit betreft het uitspelen van de wedstrijd die werd gestaakt in de rust door een blessure van de scheidsrechter. SRC leidde op dat moment met 1-0, aan Zeemacht de uitdaging dit nog om te buigen.

4-11-2012  Zeemacht 1 - Blauw Wit (W( 1    uitslag 4-0

Degelijke overwinning Zeemacht Zaterdag

De zaterdagvoetballers van Zeemacht hebben afgelopen weekend een even degelijke, als verrassend makkelijke overwinning behaald op Blauw Wit uit Wormerveer.  De tegenstander werd door velen vooraf toch gezien als een “angstgegner”, getuige de onderlinge uitslagen de afgelopen jaren. In de laatste acht ontmoetingen wisten de sailors slechts 1 keer te winnen, werd 3 maal gelijkgespeeld, en 5 keer verloren. Afgelopen Zaterdag was hiervan op het veld niets te merken. Vanaf het beginsignaal werden de gasten onder druk gezet en dicteerde Zeemacht het spel. Op het gladde gras werden de eerste mogelijkheden nog onbenut gelaten, maar de openingsgoal kon niet lang uitblijven.

Na een kwartier spelen brak rechtervleugelverdediger Jamy Meijers door over de vleugel en wist met een pass “over de hele” aanvaller Ingmar Waard te bereiken, die nog slechts 1 verdediger tegenover zich had. Waard passeerde deze en rondde beheerst af. 1-0. Tien minuten, en enkele  net-niet aanvallen later, kreeg Zeemacht een vrije trap op zo’n 20 meter nadat Waard was gevloerd. Dit bleek een uitgelezen mogelijkheid voor specialist Dirk Meijer. Met een kiezelhard schot voltrok meijer het vonnis. 2-0. Blauw Wit probeerde met verzorgd spel de wedstrijd te kantelen en de spitsen te bereiken, maar de verdediging van Zeemacht stond als een huis en gaf deze middag niets weg. Op slag van rust kregen de Wormerveerders hun enige kans(je) van de middag. Een vrije trap werd hoog voor het doel geslingerd, maar de Blauw Wit speler bij de tweede paal was niet attent genoeg om te scoren.

De tweede helft werd volledig gecontroleerd door Zeemacht, geen enkele kans werd toegestaan, en zelf hadden de sailors meer kunnen, en misschien wel moeten scoren. Na 20 minuten spelen produceerde Waard z’n tweede van de dag. 3-0. Het laatste stuk van de wedstrijd werd wat rommeliger, mede door de vele wissels die beide ploegen pleegden. Goudhaantje Roy Rep wist uiteindelijk ook z’n goaltje nog mee te pikken waardoor de eindstand op 4-0 kwam.

13-10-2012  Zeemacht 1 - AFC`34 1     uitslag 4-1

Zaterdag 1 bindt ook AFC aan zegekar

Het vlaggenschip van Zeemacht, de zaterdag 1, heeft wederom een overwinning behaald. Ditmaal moest het Alkmaarse AFC ’34 er op Sportpark de Schooten aan geloven. Direct van de aftrap zette Zeemacht de tegenstander onder druk, en ook kansen werden meteen gecreeerd. In de openingsfase leidde dit nog niet tot doelpunten, maar na 12 minuten wel. Jerry speelde na een goede actie Dirk volledig vrij, en deze haalde verwoestend uit voor de dikverdiende 1-0. Na 20 minuten werd het zelfs al 2-0, toen Roy de rebound binnenliep, na een schot van wederom Dirk. 2-0.

Zoals al vaker dit seizoen verslapte de concentratie enigszins na deze comfortabele voorsprong, en de gasten kregen, zij het door opportunistische ballen hoog voor het doel, enkele goede kansen. Gelukkig leidde dit niet tot tegendoelpunten. Bij een aanval van de sailors werd Dirk ondersteboven gelopen in de vijandelijke 16, maar helaas beging de uitstekend leidende scheidsrechter hier zijn enige foutje van de middag, en weigerde de bal op de stip te leggen. Een kleine 10 minuten voor rust wisten de sailors wel weer een goal te produceren, en wat voor een!! Routinier Erwin wist alweer voor de derde keer dit seizoen een keeper te verschalken met een prachtige stift in de bovenhoek!! Van toeval kan dus geen enkele sprake zijn! 3-0, tevens ruststand......

In de 2e helft liet Zeemacht de bezoekers wat meer komen, en probeerde op de counter toe te slaan. Dit beeld ontstond ook op het veld, waar AFC af en toe gevaarlijk werd, maar meestal werden afgestopt door de solide Zeemacht verdediging onder leiding van captain Skek. Halverwege de 2e helft een klein slippertje van Sander, welke een rebound weggaf op een lastige, lage schuiver over het natte gras. 3-1. Even leek Zeemacht het zwaar te gaan krijgen, maar al snel volgde de genadeklap; een scherp uitgevoerde counter werd door Dirk prachtig diagonaal binnengekogeld en de 4-1, alsmede de beslissing, was daar. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en drie punten bijgeschreven.

6-10-2012  Alkmaarse Boys 1 - Zeemacht 1   uitslag 2-3

Zeemacht zaterdag wint in blessuretijd

De Zaterdagvoetballers van Zeemacht hebben de ongeslagen status behouden in een lastige uitwedstrijd tegen hekkensluiter Alkmaarse Boys. Na twintig minuten leek er geen vuiltje aan de lucht voor de koploper, met een 0-2 tussenstand op het scorebord. Na een kleine 10 minuten werd een knap uitgespeelde aanval afgerond door Dirk Meijer, 0-1. Weer 10 minuten later gaf Ingmar waard z’n tweede assist van de middag, en deze aanval werd door William Striet tot doelpunt gepromoveerd, 0-2. Nadat Zeemacht enkele mogelijkheden om de score verder uit te bouwen had laten liggen, zorgden de gastheren op slag van rust voor een onaangename verrassing door een verdedigingsfout af te straffen, en zo de aansluitingstreffer te noteren, 1-2 ruststand derhalve....

De tweede helft begon weer met een sterker Zeemacht, wat echter enkele riante mogelijkheden op een treffer om zeep hielp. Aanvaller Ingmar waard vond meerdere keren de doelman op zijn weg, en Roy Rep ontbeerde wat geluk in de afronding. Zoals zo vaak als men kansen niet benut, viel de goal aan de andere kant. Uit het niets maakte de thuisploeg de gelijkmaker, 2-2. Zeemacht leek even van slag en de wedstrijd dreigde te kantelen. Net op tijd grepen de gasten het heft weer in handen, en na het missen van weer een aantal kansen, kregen zij in blessuretijd nog een vrije trap op randje zestien. Dit allerlaatste kansje werd koel benut door Dirk Meijer, waardoor de Sailors alsnog de drie punten mee naar Den Helder namen. 2-3.

Met nog twee wedstrijden te gaan in de 1e periode, spelen de Sailors komende Zaterdag thuis tegen het lastige AFC’34 uit Alkmaar. Aftrap op Sportparke de Schooten is om 14.30.

29-9-2012  Zeemacht 1 - Blokkers de 1   uitslag 0-0

Topper tegen Blokkers onbeslist

De topper tegen het ook nog ongeslagen Blokkers is geeindigd zoals werd begonnen, 0-0. De sailors begonnen sterk aan de wedstrijd en het eerste kwartier werd de tegenstander vastgezet op eigen helft. Enkele kleine kansjes werden gecreeerd, maar tot doelpunten leidde dit niet. Na deze fase liet Zeemacht langzamerhand het initiatief glippen en ook Blokkers werd gevaarlijker. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg toch nog een goede kans; na een goede actie plaatste Ingmar met een bekeken schuiverde bal tegen binnenkant paal. Helaas kon ook de rebound niet worden benut.

Het eerste gedeelte van de 2e helft waren het weer de Blokkers die het betere van het spel hadden, en zij kwamen tot twee goede, uitgespeelde, kansen. Beide werden echter bekwaam gekeerd door sander, waardoor de Sailors in de wedstrijd bleven. Het laatste kwartier zetten de gastheren nog een keer aan om de wedstrijd te beslissen. Helaas was het laatste passje meestal niet goed, en ook de tegenstander stond verdedigend goed gegroepeerd. Slechts 1 hele goede kans kreeg Zeemacht nog op de overwinning. Helaas nam Goalgetter Dirk oog in oog met de doelman de verkeerde keuze, door te kiezen voor een punter, waar een schuiver beter op z’n plaats was geweest. De uitstekende scheidsrechter blies derhalve met de brilstand op het bord voor het eindsignaal...

22-9-2012  DZS 1 - Zeemacht 1   uitslag 2-5

Zeemacht Zaterdag blijft winnen

De Zaterdagvoetballers van Zeemacht hebben ook de vierde wedstrijd van dit seizoen in winst om weten te zetten. Op bezoek bij concurrent DZS in Wijdewormer werd een duidelijke 2-5 overwinning geboekt. De Sailors konden over een nagenoeg complete selectie beschikken tegen deze gevaarlijke tegenstander.

In het eerste kwartier na het beginsignaal golfde het spel in hoog tempo heen en weer, en aan beide kanten vielen al de eerste kansjes te noteren. Na deze fase nam Zeemacht meer en meer het heft in handen en een groot veldoverwicht werd gerealiseerd. DZS bleef met counters echter ook gevaarlijk. Bij een van deze snelle uitbraken wisten de gastheren ook de openingstreffer te maken. Na een snelle counter schoot spits Hans Oosterga onberispelijk binnen, 1-0.

Een behoorlijke tegenslag voor het verzorgd spelende Zeemacht dat echter niet bij de pakken neer ging zitten. Luttele minuten na de opgelopen achterstand werd een goede combinatie tussen Erwin Asselman en Ingmar Waard door eerstgenoemde afgerond. Na de schitterende stift van vorige week, liet routinier Asselman zien dat dit geen toeval was geweest. Wederom een prachtig stiftje van rand zestien betekende de 1-1.

Na een goede redding van doelman Sander Rietveld op een lastig afstandsschot, gingen de gasten toch met een voorsprong de rust in. In de laatste minuut van de 1e helft loste spits Dirk Meijer een hard afstandsschot welke door de DZS goalie niet goed werd ingeschat, 1-2.

Vanaf het begin van de 2e helft was Zeemacht heer en meester, het wachten was op meerdere doelpunten die er ook kwamen. De 3-1 kwam op naam van Ingmar Waard die een vrije trap van zo’n 20 meter slim binnenschoot. In de fase hierna namen de frustraties bij het onmachtige DZS toe, en door enkele harde overtredingen en commentaar op de leiding liepen zij in korte tijd tegen 5 gele kaarten aan. In de 70e minuut omspeelde Dirk Meijer de DZS goalie, en schoot beheerst binnen. 1-4. Een kleine 10 minuten voor het eindsignaal pikte ook goaltjesdief Roy Rep zijn doelpunt nog mee. Na een goede actie vond Jamy Meijers de doelman nog op zijn weg, de rebound werd door Rep binnengekopt, 1-5. In blessuretijd konden de gastheren nog een doelpuntje “voor de statistieken” maken. Uit een corner werd de bal binnengerommeld, 2-5.

Komende Zaterdag speelt Zeemacht weer een thuiswedstrijd, een heuse topper ditmaal! De sailors ontvangen Blokkers, dat net als Zeemacht de volle 12 punten uit 4 wedstrijden heeft behaald. Een rechtstreeks duel om de koppositie derhalve... Aanvang 14.30 op Sportpark de Schooten.

15-9-2012 Zeemacht 1 - Reigerboys 1  uitslag 2-0

Zaterdag 1 blijft winnen….

Zaterdag 1 heeft ook de 3e competitiewedstrijd in winst weten om te zetten. Ditmaal moest Reiger Boys er op Sportpark de Schooten aan geloven.

De Sailors begonnen voortvarend aan de wedstrijd en drongen de gasten uit Heerhugowaard direct terug op eigen helft. Met een sterk gewijzigd basisteam ten opzichte van de voorgaande wedstrijden werden enkele goede kansen gecreeerd, waarvan de kans voor Jamy misschien de mooiste was. Een lage voorzet van Ingmar belandde voor zijn voeten, de hoek bleek echter net te lastig. Door de paal werd de Reiger boys doelman gered. Na 35 minuten een tegenslag voor de thuisploeg, Laurens Duijker moest met een spierblessure het veld verlaten, met Alberto Vasquez als vervanger.

Net toen de rust bereikt leek te worden met de “brilstand”, sloeg Zeemacht toe. Enkele minuten voor rust mikte routinier Erwin Asselman met timmermansoog de bal over de iets te ver voor zijn doel staande goalie, en bracht de Sailors zo op een 1-0 ruststand.

Tijdens de rust bleek ook invaller Jayce Meijers niet verder te kunnen, en gaf Tim v/d Most aan het “nog een kwartiertje te redden”, ook met een lichte spierblessure. Met Mark Herweijer als vervanger voor Jayce, en de inmiddels van het terras gehaalde Tjerk van Dam als aanstaand vervanger voor Tim op de bank, werd de tweede sterk begonnen. De eerste vijf minuten werden de heerhugowaarders overrompeld, de verdiende goal bleef echter uit. Na deze korte storm kwamen de gasten beter in de wedstrijd, en werd het een gelijkere strijd. Toch was het na 20 minuten Zeemacht dat de voorsprong vergrootte. Bij een snelle tegenaanval werd Mark Putters geheel vrijgespeeld, hij koos in plaats van zelft te gaan, voor terugleggen op Ingmar Waard, die er minder goed voor stond. Na het passeren van 2 tegenstanders stond echter ook hij vrij voor de doelman, en beheerst rondde hij af, 2-0.

Een kleine 10 minuten later zette Mark Herweijer, die overigens uitstekend inviel, een sliding in in de eigen zestien, en of hij de tegenstander wel of niet raakte, de scheidsrechter wees begrijpelijk naar de stip. Keeper Sander Rietveld was evenwel de baas over deze situatie en stopte de strafschop.

Op wat counters van Zeemacht, en een enkele gemiste kans van de gasten na bloedde het duel hierna langzaam dood, en zo kunnen weer 3 punten worden bijgeschreven....

SAILORSSSSSSS.............

8-9-2012 Zeemacht 1 - SV Kleine Sluis  uitslag 3-0

Zeemacht Zaterdag naar makkelijke overwinning

Afgelopen Zaterdag hebben de voetballers van Zeemacht een duidelijke overwinning geboekt op kersverse fusieclub SV Kleine Sluis. Na een 2-0 ruststand werd het 3-0 voor de thuisploeg.

Direct vanaf de aftrap lieten de gastheren merken de drie punten in eigen huis te willen houden en met een goede veldbezetting werden de gasten uit Anna Paulowna op eigen helft terug gedrongen. De snelle voorsprong bleef echter uit, voornamelijk doordat de beslissende pass of niet goed, of te gehaast werd gegeven. Na een klein kwartier spelen kwamen de Sailors dan toch op voorsprong. Na een gekraakt schot was aanvoerder Roy Rep zeer attent de defensie te snel af, en werkte de bal tegen de touwen, 1-0. Niet lang na de verdiende voorsprong brak de aanvallend ingestelde vleugelverdediger Jamy Meijers door over rechts, en na een goede combinatie bracht hij spits Dirk Meijer in stelling. Zijn keiharde schot werd door de uitstekende doelman van de tegenstander gekeerd. Na een half uur spelen kreeg de thuisploeg een vrije trap op een meter of twintig van de goal. Een ingestudeerde vrije trap van Ingmar Waard en Dirk Meijer werd door laatstgenoemde hard in de verre hoek geschoten. 2-0. Na de thee bleef Zeemacht op zoek naar doelpunten, terwijl de opponent niet verder kwam dan een verdwaalde hoge bal voor het doel. Enkele goede aanvallen stierven in schoonheid en ook het houtwerk en de Kleine sluis goalie stonden een grotere voorsprong in de weg. Twintig minuten voor tijd gooide Roy Rep defintief de wedstrijd in het slot, door een assist van Dirk Meijer op waarde te schatten en in de bovenhoek af te ronden. 3-0. In de slotfase had de overwinning nog groter uit kunnen vallen, maar Invallers Mark Herweijer(mooie actie) en Alberto Vasquez(pegel op lat) hadden het geluk niet aan hun zijde.

Komende zaterdag weer een thuiswedstrijd voor de Sailors, ditmaal een serieuze test. Drie ploegen hebben nog de volle 6 punten behaald in de eerste twee wedstrijden, buiten Zeemacht zijn dat Blokkers en Reiger Boys. Laatstgenoemde ploeg uit Heerhugowaard komt Zaterdag op bezoek op Sportpark de Schooten, aftrap 14.30.

01-09-2012   Flamingo`s 64 1 - Zeemacht 1   uitslag 3-4

Zeemacht Zaterdag 1 wint eerste competitiewedstrijd

Na een succesvol verlopen voorbereiding met nuttige oefenwedstrijden(overwinningen tegen Texel’94, GeelZwart’30, een gelijkspel tegen HCSC en een nederlaag tegen de Koog)heeft Zaterdag 1 de eerste competitiewedstrijd in winst kunnen omzetten. Uit bij promovendus Flamingo’s 64 werd een benauwde 3-4 overwinning geboekt.

De Sailors begonnen uitstekend aan de wedstrijd, en na 28 minuten stond er reeds 0-3 op het scorebord! Na tien minuten rondde Dirk Meijer een mooie aanval af, 0-1. Een kleine 10 minuten later wist Ingmar Waard een vrije trap van net buiten de zestien onberispelijk binnen te schieten, en bracht zo de stand op 0-2. Een uitstekende combinatie tussen Dirk Meijer en Ingmar Waard werd even later door laatstgenoemde afgerond met een bekeken schuiver, 0-3.

Vanaf dat moment sloop er echter gemakzucht in de ploeg en werden de taken niet meer consequent uitgevoerd. Omschakelen en (mee)verdedigen werd meer dan eens “vergeten”, en dit bracht de tot dan toe kansloze tegenstander terug in de wedstrijd. Vlak voor rust wisten zij zowaar tegen te scoren uit een hoge voorzet die bij de 2e paal werd binnengewerkt, 1-3.

In de rust werd afgesproken direct scherp te beginnen aan de tweede helft, en zo snel mogelijk de wedstrijd te beslissen. Zeemacht begon ook sterk aan de 2e helft en zette Flamingo’s vast op eigen helft. Toen na een minuut of zeven, vanuit het niets, de tegenstander wist te scoren uit een counter(2-3), leken alle goede bedoelingen waarmee de 2e helft was begonnen als sneeuw voor de zon verdwenen. Er werd te veel gespeculeerd op individuele acties, de veldbezetting klopte niet meer en iedere tegenstoot van de alkmaarders was gevaarlijk. Na de (haast onvermijdelijke) 3-3 kregen de gastheren nog een uitgelezen kans op een voorsprong, Sander Rietveld redde echter bekwaam. Aan de andere kant werden de Sailors ook weer wat gevaarlijker en moest het houtwerk meerdere malen uitkomst bieden aan de kansloze Flamingo’s goalie. Een gekrulde vrije trap van Ingmar op de paal en een geweldige pegel van Dirk op de lat hadden een beter lot verdiend. Net op het moment dat het geloof in een overwinning dreigde weg te ebben, was daar plotseling de beslissende treffer... Erwin Asselman bracht in de 88e minuut met een bekeken passje Ingmar Waard in stelling rond de zestien. Na het uitkappen van 2 tegenstanders schoot hij de bal snoeihard met links in de bovenhoek, 3-4. Grote opluchting maakte zich van de Sailors meester, en gedecideerd werden de laatste minuten uitgespeeld.

Komende Zaterdag zal het in de “streekderby” tegen het FC Kleine Sluis(voorheen SVAP’74) van ex-zeemacht trainer Ben Jansen een stuk scherper moeten om de punten in eigen huis te houden. Om 14.30 zal er afgetrapd worden op Sportpark de Schooten.

 
 

 

.

 
Adresgegevens: sporthal
 
Adres: J.A.Prinsstraat 46 
1785BC  Den Helder
Postbus 3075  1785GB  Den Helder  
Tel. Administratie 0223-637743
Tel. Sporthal 0223-634486
 
Secretariaat veldvoetbal
Email: j.moesj@quicknet.nl
Telefoon: 06-15065159
 
Extra`s
 
Links
Downloads
Archief
Toernooien
Mededelingen
Clubblad
 
 
Foto album
 
 
 
Zeemacht 1 za.
Zeemacht 2 za.
Zeemacht B1
 
Zeemacht 2 zo.
Zeemacht 3 zo.
 
Zeemacht VR.1
 
 
 
 
 
Wedstrijdprogramma
 
 
 
 
 
 
 
 
Overige gegevens
 
KNVB relatie nr. BBFZ55D
Overige gegevens zie contact pagina
 
 
 
 
 
laatst bijgewerkt op
09-02-2015 11:27:23
 

© 2015 JPComputers. Den Helder