Home  ]  Teams  ]  Contact  ]  Uitslagen  ]  Club info ]

 Sponsors  ]  Mededelingen  ]  Archief  ]  meer links onderaan
 

 

archief Zeemacht 1 za. seizoen 2014/2015
 
 

 

 

 
eindstand seizoen 2014/2015    3e klasse
 
Topscoorder
     
Dirk Meijer 18 goals 2011/2012
Dirk Meijer 26 goals 2012/2013
Ingmar Waard 16 goals 2013/2014
Ingmar Waard 23 goals 2014/2015
     
 
Meeste Assist
     
Jamie Meijers 17 assist 2011/2012
Ingmar Waard 32 assist 2012/2013
Ingmar Waard   9 assist 2013/2014
Ingmar Waard 18 assist 2014/2015
     
 
Wedstrijdverslagen
 

Stadsderby HCSC 1 -Zeemacht 1    0 - 3  18-04-2015

18 april 2015 was de dag van de uitwedstrijd voor de Sailors in de stadsderby van Den Helder, waar Zeemacht al enige tijd naar uit keek en waar we een heilig geloof hadden dat de winst voor ons zou zijn. Er werd eerst verzameld op het thuishonk waar er eerst gezamenlijk gegeten is. Daarna zijn we in de bus gestapt voor een ‘’lange’’ rit van 10 minuten. Hilverink koeriers&Taxi’s bedankt voor de sponsering hiervan!!!!!!

Om 17:00 uur werd er afgetrapt op een druk bezocht en zonnig sportpark. Beide ploegen begonnen wat aftastend aan de wedstrijd maar na de beginfase kregen de sailors wat meer grip op de wedstrijd en konden we ons eigen spelletje spelen. Toch was de 1e kans voor  HCSC na een voorzet die voorlangs ging en bij de 2e paal op doel geschoten kon worden maar onze keepert liet zijn dat ook hij scherp aan de wedstrijd begonnen was. Na een knappe aanval werd Roy Rep in stelling gebracht met een prima steekbal , hij plaatste de bal over de uitgelopen doelman heen maar tot ieders ontzetting verdween de opstuitende  bal door het kunstgras een centimeter of 10 over de lat heen. Aan de reacties van het  publiek te horen had iedereen de goal al geteld.  Dit was wel de inleiding tot een goed voetballend Zeemacht wat daarna nog meerdere kansen kreeg om de score te openen. Onze veteraan Androg plaatste ook nog een geniale akka 8055 ofzo…(ik had hem nog nooit gezien) waardoor zijn tegenstander omhoog keek om te kijken waar de bal was maar die vond ie niet meer.  Toch zou het duren tot vlak voor de rust totdat Dirk Meijer met een schitterende splijtende pass  onze ‘’Fred Vedette’’ Ingmar Waard wegstuurde en hij de score opende met een goede individuele actie waar hij 2 man het bos instuurde en keurig afronde! In de rust werden de puntjes nog even op de i gezet door de technische staf en  er hoefde niet veel gezegd te worden.

Na rust ging HCSC wat meer naar voren spelen om te proberen de druk op Zeemacht te verhogen en snel de aansluitingstreffer te maken, men bracht hierdoor ook oud prof Mark de Vries binnen de lijnen. Hier hadden de sailors in het begin wat moeite mee maar al gauw werd weer orde op zaken gezet zodat HCSC daar weinig gebruik van kon maken. Na weer een goede aanval kon Ingmar Waard de bal van rechts laag en hard voorgeven maar daar lag de doelman van de ’’blauwe’’ tussen. De afvallende bal werd echter door Jayce Meijers snoeihard de kruising ingeschoten en de 0-2 nul op het bord stond. Deze goal werd wederom uitbundig gevierd met de talrijke Sailors supporters die 90 minuten lang de keeltjes schor gezongen hebben. Het feest was compleet toen Dirk Meijer  er  10 minuten later 0-3 van maakte na een afgeslagen corner welke met links ook vol de kruising in ging. De Sailors konden de wedstrijd rustig uitvoetballen en wilden absoluut geen tegengoal op lopen. Toch had dit nog zomaar gekund toen er een overtreding binnen het strafschopgebied werd gemaakt en HCSC nog een ‘’eretreffer’’ kon maken. Alleen dacht onze keepert er anders over en maakte zijn naam als penaltykiller wederom waar door de pingel te stoppen.

Over 90 minuten gezien een zeer verdiende overwinning voor de Sailors ,met hard werken en knokken voor elkaar, welke uitbundig is gevierd. De feestavond na de wedstrijd was met recht een feestavond waar het bier rijkelijk vloeide. A.s. zaterdag de thuiswedstrijd tegen Wieringermeer om 14:30 uur op Sportpark de Schooten

 

Zeemacht-Hercules Zaandam

Na de 1e 3 punter mochten de Sailors thuis aantreden tegen de promovendus Hercules Zaandam.

Zeemacht begon uitstekend aan de wedstrijd en drong Hercules meteen zwaar in de verdediging. Binnen 5 minuten viel de 1e treffer van Ingmar Waard. Hierna volgden er nog 3 goals(waarvan de ene nog mooier was dan de andere) zodat de Sailors met een minuut of 20 4-0 voor stonden. Elke crosspass was levensgevaarlijk en het positie spel was uitstekend. De tegenstander had geen flauw idee wat er gebeurde. Halverwege de 1 e helft liet Zeemacht de tegels wat vieren zonder dat Hercules gevaarlijk werd. Na 2 momenten van onoplettendheid stond het zomaar 4-2 met de rust. Na rust probeerde Hercules nog wel wat maar na een vroege rode kaart(Jayce Meijers was doorgebroken en kon alleen op de doelman af) was het verzet definitief gebroken. Hierna volgde heel snel de 5-2 en kon Zeemacht de krachten sparen en de wedstrijd volwassen uitspelen. De eindstand was een klinkende 7-2 overwinning door goals van Ingmar Waard(4x), Jayce Meijers(2x) en Dirk Meijer.

Blauw-Wit – Zeemacht 20-09-2014

Deze zaterdag mocht de trotse koploper naar Blauw-Wit toe. Toch wel een ‘’angstgegner’’ voor de Sailors daar er uit nog nooit gewonnen is!!!!. Dit moest toch een keer doorbroken worden en wel deze zaterdag was de instelling van de selectie! We misten een aantal spelers maar we hadden toch weer een uitstekende selectie staan

Zeemacht begon goed aan de wedstrijd en had de regie aardig in handen. De Sailors gaven achterin, zoals het hele seizoen, weinig tot geen kansen weg en voorin was men toch altijd dreigend aanwezig. Na een kleine 20 minuten moest onze ‘’ouwe’’ routinier  Erwin Asselman met een lies blessure het veld verlaten, in die periode werd Blauw Wit sterker en stond het organisatorisch niet goed bij de Sailors. Toch hadden we met een voorsprong de rust in moeten gaan maar helaas…..

In de rust werd er ingegrepen door de coach met de opdracht om ver van de goal af te spelen om Blauw Wit helemaal geen kans meer te geven om onder de druk uit te komen. Dit pakte meteen goed uit en Blauw Wit kwam sporadisch van de eigen helft. Het is dat Zeemacht weigerde de trekker over te halen want het had eigenlijk 4-0 moeten zijn. Toch was het Zeemacht  dat de score openbrak door topscoorder Waard halverwege de 2e helft. Zeemacht bleef oppermachtig en zorgde ervoor dat  Blauw Wit naar andere (irritante en vervelende) middelen greep om ons maar uit de wedstrijd te krijgen. De uitstekende scheidsrechter liet dat echter niet toe. Na een prachtige pass maakte Jayce Meijers aan alle onzekerheid een eind door de bal over de doelman te lepelen en zodoende de wedstrijd in het slot te gooien. Voor de statistieken mocht Blauw Wit nog de eer redden door een vrije trap raak te schieten.

Zeemacht staat nu aan kop van de 3e klasse op doelsaldo met 9 punten uit 3 wedstrijden samen stadsgenoot HCSC. Het zegt wel iets dat de Sailors nog maar 4 tegengoals hebben gekregen waarvan drie vrije trappen en een eigen goal.

 

 

Zeemacht 1 – VIOS-W 1     uitslag  4 – 1

Zaterdag 1 dat vandaag voor het eerst sinds de oprichting van de zaterdagtak de poule fase had overleeft en mocht aantreden in de knock-out fase. Tegenstander vandaag was VIOS-W, vanaf het begin was het Zeemacht dat het spel bepaalde en kwam dan ook verdiend op 1-0 en zelf voor rust nog op 2-0, VIOS kreeg wel mogelijkheden maar echte grote kansen werden er door Zeemacht niet weggegeven. In de 2e helft een zelfde beeld als in de 1e helft een sterker en beter Zeemacht, maar bleef waar ieder dacht de 3e goal valt en dan is het beslist, was het VIOS dat zomaar 1-2 scoorde met nog 15 minuten te gaan. Zeemacht was hierna weer bij de les en wist toch snel na de goal van VIOS de 3-1 in te tikken en zelf de score uit te bouwen naar 4-1. Een terechte overwinning en hopelijk voor de supporters zet Zeemacht dat volgende week weer door in de competitie. 

 

Verslag bekerwedstrijden van de sailors Zaterdag 1

Na een goede voorbereiding begon het equipe van Harald de Klerk en Chris Schreur aan de serie bekerwedstrijden voor een plek in de volgende ronde

HSV Sport 1889-Zeemacht:

De Sailors mochten beginnen tegen HSV Sport op een grasmat van een centimeter of 10 hoog, maar dat weerhield ze er niet van om goed te beginnen aan deze wedstrijd. Na een aarzelend begin werden de sailors steeds sterker, met name in de omschakeling na balverlies van de tegenstander. Eerst schoot Jantje Helder met rechts!!!!! een schitterende goal langs de kansloze doelman de 0-1. Hierna volgde  al snel de 0-2  naar een vloeiende aanval over 4 schijven die Ingmar Waard uiteindelijk snoeihard afronde na een prachtige pass van Dirk Meijer. Na een noodgedwongen keeperswissels van HSV, die overigens ook niet goed uitpakte voor ze, maakte nieuwkomer Jack Bakker de 0-3, zodat HSV voor de 3e keer kon vissen in het net! Na rust besloten de Sailors om de boel dicht te houden en geen overbodige energie te verspillen maar dat ging helaas niet door, doordat  een ongelukkige rode kaart voor de Sailors roet in het voetbal gooide. De duels werden wat harder en de scheidsrechter raakte een klein beetje de weg kwijt. HSV kwam niet verder dan de bal rondspelen en voorzetten de 16 meter in te pompen die door de verdediging en doelman de Vreugd allemaal onschadelijk werden gemaakt. HSV mocht tenslotte nog de spreekwoordelijke eer redden door de 3-1 te maken (overigens de meeste irritante speler die in het veld liep).

Uiteindelijk mocht de technische staf  van de Sailors tevreden terug kijken op de 1e echte wedstrijd waar men een hoop goede dingen had gezien maar ook een aantal punten waar zeker nog aan gewerkt moet worden.

Zeemacht-SRC:

Op deze doordeweekse avond was zeemacht gastheer voor en oude bekende. We wisten hoe SRC graag speelde dus het strijdplan was ook bekend. Al snel was duidelijk dat Zeemacht niets te vrezen had van SRC. Na een foute breedte pass onderschepte Ingmar Waard de bal en ronde met een lob uiterst beheerst af. Na een goede aanval was het weer Ingmar die de 2-0 tegen de touwen aanschoot. SRC zakte nog verder terug en het tempo bij de Sailors was te laag om SRC voor rust al helemaal stuk te spelen waardoor we met 2-0 de rust ingingen. In de rust werden Erwin Asselman en Ingmar gewisseld voor Roy Rep en Jack Bakker zodat de Sailors met verse krachten kon beginnen. Het tempo lag een stuk hoger dan de 1e helft en dat was al genoeg om een paar aardige kansen te krijgen waardoor Dirk Meijer en Jantje Helder de 3-0 en 4-0 konden scoren, tot slot maakte Dirk ook zijn 2e van de avond waardoor de Sailors vrij gemakkelijk met 5-0 afsloten.

Zeemacht-Blokkers:

Op zaterdagmiddag stond de 1e echte graadmeter op het programma voor de Sailors tegen de zondag 3e klasser  Blokkers, met als inzet een plek in de volgende ronde van de beker. Voor Zeemacht geen must maar aan Blokkers was te merken dat ze maar al te graag een rondje verder wilde!

De Sailors hadden het moeilijk in het begin van de 1e helft omdat Blokkers druk naar voren zette. Zeemacht probeerde hier onder uit te voetballen door van achteruit proberen op te bouwen wat soms aardig lukte. Halverwege de 1e helft ontstond er zomaar een kans voor de Sailors doordat Ingmar Waard alert reageerde op een slechte breedte pass van de verdediger van Blokkers. Met 2 man in zijn rug kwam hij de 16 mtr in en stuurde elke verdediger die er nog aankwam het bos in er ronde schitterend af. Van de supporters die langs de lijn stonden te kijken kreeg hij een terecht applaus en zodoende stonden de sailors op een 1-0 voorsprong. Hier had Blokkers niet van geleerd want Jayce Meijers onderschepte de 2e slechte breedte pass zodat het zomaar 2-0 stond. Misschien wat onverdiend maar dat boeide niemand van de Sailors. Doordat good old Charly doorschoof als laatse man om de opkomende middenvelder op te pakken kregen de sailors de wedstrijd beter in handen en werd met 2-0 de thee gehaald.

Na rust startte Blokkers een offensief om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken. De nieuw ingebrachte  razendsnelle linksbuiten drukte meteen zijn stempel op de wedstrijd door al snel de 2-1 te maken, hierna volgde een voor de sailors lange 2e helft. Meerdere malen werd het houtwerk boven en naast doelman de Vreugd getest maar dit bleek van goede kwaliteit te zijn. Echter de Sailors hielden stand en kregen bovendien nog een paar uitstekende counter mogelijkheden met Ingmar, Roy en Dirk die helaas niet benut werden. Blokkers bleef hierdoor een overwicht houden en dat resulteerde uiteindelijk in de 2-2. Vlak voor tijd schoot captain James zijn doelman nog ff te hulp door een bal van de doellijn weg te werken. Ondertussen was de wedstrijd al heel erg ruim in blessuretijd gevorderd en de scheidsrechter vond het blijkbaar nog niet genoeg want trok uiteindelijk 8 minuten bij!! Er waren geen blessure gevallen e.d. dus geen idee waar hij de extra tijd vandaan haalde. Na het laatste fluitsignaal gingen de handen de lucht en de teleurstelling bij Blokkers werd keurig verwoord door de coach van Blokkers die tijdens de wedstrijd met rood werd weggestuurd.

Aanstaande zaterdag beginnen de Sailors met een uitwedstrijd tegen Wieringermeer en hopen de goed ingezette lijn een vervolg te geven door de 1e 3 punten in de tas te stoppen. Supporters uiteraard van harte welkom om in Slootdorp even te komen  kijken

 

 

 

.

 
Adresgegevens: sporthal
 
Adres: J.A.Prinsstraat 46 
1785BC  Den Helder
Postbus 3075  1785GB  Den Helder  
Tel. Administratie 0223-637743
Tel. Sporthal 0223-634486
 
Secretariaat veldvoetbal
Email: j.moesj@quicknet.nl
Telefoon: 06-15065159
 
Extra`s
 
Links
Downloads
Archief
Toernooien
Mededelingen
Clubblad
 
 
Foto album
 
 
 
Zeemacht 1 za.
Zeemacht 2 za.
Zeemacht B1
 
Zeemacht 2 zo.
Zeemacht 3 zo.
 
Zeemacht VR.1
 
 
 
 
 
Wedstrijdprogramma
 
 
 
 
 
 
 
 
Overige gegevens
 
KNVB relatie nr. BBFZ55D
Overige gegevens zie contact pagina
 
 
 
 
 
laatst bijgewerkt op
16-05-2015 22:08:25
 

© 2015 JPComputers. Den Helder