Home  ]  Teams  ]  Contact  ]  Uitslagen  ]  Club info ]

 Sponsors  ]  Mededelingen  ]  Archief  ]  meer links onderaan
 

 

archief Zeemacht 3 zo. seizoen 2013/2014
 
 

 

 

 
eindstand seizoen 2013/2014
 
halverwege het seizoen uit de competitie gehaald
Topscoorder
 
 
Meeste Assist
 
Wedstrijdverslagen

Zeemacht weekend 11 / 12  mei

Zeemacht Zaterdag 1  ons eerste team dat tot de winterstop boven verwachting bovenin meedraaide en zelf op doelsaldo de 1e periode miste, zat het Zeemacht de 2e periode niet mee mede omdat de speelwijze bij de tegenstander bekend was. Na de winterstop was het moeilijk voor Zeemacht toch waren er vele kansen om te winnen of gelijk te spelen, maar telkens weer leek elke wedstrijd 10 minuten te lang te duren en werden kostbare punten thuis weg gegeven. Groot plus punt dit seizoen waren de wedstrijden tegen HCSC, een derby in Den Helder waar niemand om heen kan die van voetbal houdt. Thuis wist Zeemacht te winnen en uit werd het een gelijkspel. Dit was voor ons Zeemacht het mooiste wat wij konden doen. Zeemacht de kabouter en HCSC de reus liet zien dat ook kabouters best tot veel in staat zijn.

Pluspunt dit seizoen ook is dat Zeemacht zich handhaaft in de 3e klasse en dat is na alles best een compliment waard. Mijn hoop gaat uit dat de mannen volgend seizoen minimaal hetzelfde presteren en zich handhaven. Ik persoonlijk heb er alle vertrouwen in en wens Coach/trainer Harald veel succes in het nieuwe seizoen.

Zeemacht Zaterdag 2 het team waar vooraf werd gezegd als er een team kampioen kan worden is et on zaterdag 2, ,toch werden er in de aanloop  van het seizoen kostbare punten verloren tegen lager spelende teams. In mijn ogen het mooiste team van Zeemacht, dit komt mede doordat team vaak compleet is en ook nog mooi voetbal speelt, maar dit is gewoon hoe ik het zie. Misschien is het beter dat zowel ons 1e en ons 2e beter gaan samenwerken???????.

Afgelopen zaterdag verloor van ZOB 3 waarddoor het kampioenschap ineens ver weg is. Zeemacht had het in eigen hand maar is nu afhankelijk van andere teams.

Zeemacht 1 Vrouwen Hebben zich na een heel moeilijk seizoen  kunnen handhaven in de 3e klasse en dit werd pas bereik in de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Lugdunum uit leiden.

Hopelijk gaan de Vrouwen volgend jaar beter presteren en kunnen ze een goede middenmoter worden.

Zeemacht Zondag 2 speelde vandaag hu laatste wedstrijd thuis tegen Winkel 3, dat Zeemacht een feestavond had gehad was goed te merken en dat het bij 5-1 bleef mocht het gelukkig mee zijn.Al met al was het voor menig supporter een teleurstelt seizoen, vooral door teams die rev. Voetbal spelen vele teams die een baal zondag aanvroegen. En daardoor de competitie mede bevloeide en daardoor de standen anders deden voorkomen dan als ze waren.

Hopelijk zie ieder met een Zeemacht hart weer op Hemelvaartsdag bij de jaarlijkse wedstrijd Zeemacht tegen Oud Zeemacht. Ook wordt er deze dag de prijzen uitgereikt van de topscoorders bij Zeemacht.

wilt u reageren op bovenstaande klik dan op onderstaande link. (uw reactie wordt zeker geplaatst) j.moesj@quicknet.nl  JM

Zeemacht weekend 15 / 16  maart

Zeemacht Zaterdag 1  Speelde vandaag uit tegen Jong Hercules de hekkensluiter in de 3e klasse. Ik heb deze wedstrijd niet gezien maar gezien de uitslag heeft Zeemacht gewoon zijn plicht gedaan. Het wist te winnen met 0-2 waardoor de reeks die ingezet is tegen HCSC een vervolg kreeg.

Zeemacht Zaterdag 2 speelde vandaag thuis tegen Jong Hercules 2, een tegenstander die vanaf het begin alleen liep te zeiken tegen de scheids en voetballend niets presteerde. Direct na de aftrap nam Zeemacht het initiatief en liet het zien dat het wou winnen en kreeg al snel enkele kansen maar een doelpunt bleef uit terwijl opdat moment een 2-0 niet misstaan zou hebben. In de 25e minuut was het dan toch raak uit een mooie vrije trap van Chris 1-0 niks meer dan verdiend en opdat moment ook met 10 spelend omdat er een van zeemacht zich toch liet mee slepen door een speler van JH en een 10 minuten straf kreeg(terecht in mijn ogen)), dom voor je zelf maar je benadeeld ook je team. Na deze goal dacht JH dat er met een man meer kansen zouden komen maar niets was minder waar, in de 30e minuut was het Zeemacht dat bij een snelle en goede uitval 2-0 scoorde door Yannick. JH kwam eigenlijk niet in het spel voor de supporters van JH dachten daar anders over en vonden dat het aan de scheidsrechter lag, noemden hem een thuisfluiter en nog veel meer ergere dingen die ik niet op papier wil zetten.(die mij kent weet dat ik best neutraal kan oordelen). JH ging steeds meer afgeven op de scheids maar Zeemacht wist zich gelukkig na de 10 minuten straf in te houden, wel kreeg JH nog 1 kansje voor rust de enige uit een vrije trap maar was het weer Zeemacht die door goed inspannend werk dit keer weer door Denan en goed afgewerkt door Boy 3-0 scoorde wat ook gelijk de ruststand was.

Als toeschouwer was het wachten op wat de 2e helft zou brengen, zou de wedstrijd uit gespeeld worden? Gezien het gezeik in de 1e helft meestal door JH had ik er een hard hoofd in daar de scheids het gewoon erg moeilijk had in de 1e helft, natuurlijk maakte hij ook fouten maar de meeste werden nog steeds gemaakt door de spelers van beide teams. Wat mij persoonlijk het meeste irriteerde was dat een oudere supporter van de tegenstander onze scheids een thuisfluiter noemde, dit was niet waar als dat wel zo zou zijn Zou de uitslag voor rust al 6-0 moeten zijn.

De 2e helft wil ik beginnen met een compliment te geven al alle spelers van dit Zeemacht er werd gevoetbald en niet ingegaan op reacties van de tegenstander en zo hoort het, heren klasse.

Ook de scheids begon het spel sterker en liet zien dat hij het spel in goede banen moest leiden en gaf bij de eerste grove overtreding gelijk geel dus 10 minuten straf. Hierna was het mooi om te kijken naar deze wedstrijd niemand die nog vervelend deed en Zeemacht liet het publiek zien dat het leuk en goed kan voetballen.in de 60 minuut was het Bart dat scoorde op aangeven van Boy 4-0 en in de 75 minuut was Michel dat scoorde op een bal van Nick Tibboel die terug kwam van de lat en 5-0 scoorde 5-0.

Het gaat lekker met dit team alleen laat men nog te veel mogelijkheden liggen om te scoren

Zeemacht 1 Vrouwen kreeg vandaag UVS uit Leiden op bezoek, de meiden uit leiden doen nog volop mee om het kampioenschap terwijl onze dames onderin strijden voor de punten. De eerste 20 minuten ging het spel gelijk op beide teams kregen niet echt grote kansen. Na 20 minuten raakte de keeper van Zeemacht geblesseerd en moest met een blessure het veld verlaten en even later wist UVS ook nog de 1-0 te scoren. Zeemacht probeerde het wel maar echte kansen kreeg het niet tot in de 40 minuut Ingrid werd gevloerd door de keeper van UVS en Zeemacht een strafschop kreeg en die ook benutte 1-1. Dit was ook de ruststand.

De 2e helft was min of meer een copy van de eerste beide teams speelden niet goed, al had UVS wel de overhand. In de 60 minuut was het dan toch raak voor UVS 1-2 en in de 75e minuut nogmaals 1-3.

Zeemacht Zondag 2 speelde vandaag thuis tegen Schagen 5, uit werd er verloren en het team wilde dit vandaag weer rechtzetten. Zeemacht begon goed aan de wedstrijd maar al weer vrij snel werden er alleen maar lange ballen gespeeld, hierdoor werd het spel niet beter al wist Zeemacht wel na ongeveer 20 minuten spelen 1-0 te scoren. Na de 1-0 kwam Schagen beter in hun spel en het wist dan ook al weer vrij snel 1-1 te scoren en even na de gelijkmaker ook 1-2. Hierna probeerde Zeemacht met iets meer inzet de gelijkmaker te forceren en dit lukte ook voor rust, zodat de thee opgezocht werd met een 2-2 ruststand. De 2e helft was een copy van de 1e veel lange ballen, toch wist Zeemacht 3-2 te scoren maar weer lukte het Schagen om vrij snel gelijk te maken 3-3. Terwijl ieder er al vanuit ging dat het gelijk zou blijven wist Zeemacht toch de winnende goal te scoren en zo de 3 punten in Den Helder te houden.

wilt u reageren op bovenstaande klik dan op onderstaande link. (uw reactie wordt zeker geplaatst) j.moesj@quicknet.nl  JM

Zeemacht weekend 8 / 9  maart

Zeemacht Zaterdag 1  Speelde vandaag tegen ZCFC een tegenstander die al jaren meedoet bovenin de 3e klasse, dus dat het lastig zal worden voor Zeemacht stond vooraf al vast. De eerste 10 minuten waren dan ook voor een op dat moment beter spelend ZCFC, maar echt kansen wisten zij niet te krijgen en Zeemacht kwam steeds beter in de wedstrijd. Na ongeveer 25 minuten spelen had Zeemacht ook moeten scoren maar tot 2x toe wou de bal er van dichtbij niet in en ook net voor rust kreeg Zeemacht ook nog een grote mogelijkheid maar tot scoren kwamen beide teams niet voor rust

Over de eerste 30 minuten van de 2e helft kan ik ook kort zijn, al was het geen copy van de eerste helft ZCFC was iets sterker en kreeg ook enkele kansen. Terwijl ieder dacht dat het een 0-0 wedstrijd zou blijven was het dan toch ZCFC dat scoorde in de 80e minuut 0-1. Daar waar zeemacht dit jaar veel punten verspeelde in de laatste minuten, toonde het nu veerkracht en scoorde het in de 84e minuut 1-1 en in de 89e minuut zelf nog 2-1 zodat de punten bleven in Den Helder en gezien de hele wedstrijd in mijn ogen ook nog verdient ook.

Zeemacht Zaterdag 2 speelde vandaag uit tegen DZS 2, een sterke tegenstander waar thuis nog gelijk tegen werd gespeeld. Vandaag wist Zeemacht de uit wedstrijd met 1-2 te winnen en omdat de koploper ZOB verloor doen ze goede zaken in de race om het kampioenschap. Zeemacht heeft het weer in eigen hand.

Zeemacht 1 Vrouwen de dames waren ook dit weekend vrij.

Zeemacht Zondag 2 vandaag uit tegen Flevo 3 uit Middenmeer. Ondanks het gestuntel van vorige week toch weer de moed opgevat om naar Middenmeer af te reizen om de wedstrijd tegen Flevo te gaan bekijken. Zeemacht wist Flevo direct onder druk te zetten en kwam dan ook al snel na 10 minuten op een 0-1 voorsprong. Zeemacht ging ook na de 0-1 verder met aardig voetbal er werd leuk getikt wat dan ook resulteerde na 20 minuten in een 0-2 voorsprong en na 25 minuten in een 0-3 voorsprong. Na de 3-0 werd het spel van Zeemacht snel minder het middenveld werd veelal overgeslagen en er werd teveel de lange bal gespeeld en er werd steeds meer bal verlies geleden en daardoor kon Flevo terug komen in de wedstrijd door in de 35e minuut 1-3 te scoren. Dit zou tevens de ruststand zijn.

De tweede heft was er weer een om snel te vergeten Zeemacht wou niet en Flevo kon niet, zelf tegen 10 man was Zeemacht niet te motiveren om er nog even tegen aan te gaan.

wilt u reageren op bovenstaande klik dan op onderstaande link. (uw reactie wordt zeker geplaatst) j.moesj@quicknet.nl  JM

Zeemacht weekend 1 / 2  maart

Zeemacht Zaterdag 1  Was vrij en mocht daardoor nog een week genieten van het gelijke spel vorige week uit in de Derby bij HCSC.

Zeemacht Zaterdag 2  speelde vandaag een bekerwedstrijd in de derde ronde van de KNVB beker tegen ODIN`59 6. Op papier zouden onze jongens dit moet kunnen halen maar niets was minder waar. ODIN ging direct fel van start en kreeg in de eerste 10 minuten diverse mogelijkheden om de score te openen, terwijl ons 2e nog niets had laten zien. Na 15 minuten dan eindelijk een goede aanval van Zeemacht, en het was ook meteen raak 1-0. Zeemacht bleef hierna een periode goed voetballen en kreeg mogelijkheden genoeg om ook de 2-0 te scoren, dit gebeurde niet en ODIN begon weer geloof te krijgen in de wedstrijd mede omdat Zeemacht achterin op het eind van de 1e helft teveel naar achter leunde waren de laatste 5 minuten weer voor ODIN. Gescoord werd er niet meer in de eerste helft dus een gevaarlijke 1-0 ruststand.

De 2e helft was het ODIN dat het spel maakte Zeemacht had steeds meer problemen om er iets tegenover te stellen, terwijl ODIN steeds verder opdrong zonder veel echte kansen te krijgen. Maar in de 70e minuut was het dan toch raak 1-1. Zeemacht probeerde het nog wel maar het wou gewoon niet lukken. Zodat de eindstand 1-1 werd, dus moesten er strafschoppen komen om de winnaar aan te wijzen. Ook dit ging tot de 4-4 gelijk op hierna miste Zeemacht en ODIN wist de 5e wel te benutten en ODIN dus een ronde verder en Zeemacht kan zich weer volop op de competitie richten.

Zeemacht 1 Vrouwen de dames waren ook dit weekend vrij.

Zeemacht Zondag 2 vandaag tegen hekkensluiter FC Den Helder 7, dus het zou voor ons 2e op zondag op papier een makkie moeten zijn. Zeemacht kwam al snel op een 1-0 achterstand en bleef eigenlijk de hele wedstrijd tegen zichzelf voetballen. Laksheid, gemakzucht en de gedachte het komt wel goed was als toeschouwer goed te zien. De betere en feller spelend FC  DH troefde Zeemacht op alle fronten af, toch was het wel Zeemacht dat na ongeveer 30 minuten spelen gelijk maakte 1-1 dit zou ook de ruststand worden. Als toeschouwer was deze eerste helft voetballend niet om aan te zien, wel was het een hele goede slapstick met veel gevoel van humor dus niet genoten van het spel maar wel om wat wij zagen.

Je zou denken dat onze jongen nu wel door hadden dat het in de 2e helft beter en anders moest, nou niets is minder waar het is en was omdat FC DH hun kansen niet benutten waardoor Zeemacht zowaar 1-2 kon scoren in ongeveer de 65e minuut en stond het zomaar voor onverdiend dat. Lang duurde de voorsprong niet FC DH deed er een klein schepje bovenop en wis al 3 minuten nadat Zeemacht op voorsprong kwam de gelijkmaker te scoren in de 68e minuut. In de 85e minuut wist Zeemacht toch nog een keer op voorsprong te komen 2-3, maar FC DH wist ook toen weer vrij snel gelijk te maken. Mijn conclusie is over deze wedstrijd Zeemacht heel blij mag zijn met een punt en FC Den Helder zichzelf veel tekort heeft gedaan.

Zeemacht Zondag 3 is afgelopen week uit de competitie gehaald, dit mede om onvrede bij diverse spelers die ook direct gestopt zijn. Het bestuur is druk bezig om voor volgend seizoen wel weer een derde te hebben en de vooruitzichten zijn gunstig. Later hierover meer informatie.

wilt u reageren op bovenstaande klik dan op onderstaande link. (uw reactie wordt zeker geplaatst) j.moesj@quicknet.nl  JM

onderstaande ingezonden door een supporter

alaaf-alaaf-alaaf. (wedstrijd fc den helder - zeemacht 2 zondag)

als toeschouwer ben ik de wedstrijd fc de blaaspoeppers tegen fc de knorhanen wezen kijken bij fc den-helder ja je kon wel merken dat er carneval werd gevierd want het was gewoon slecht dat zagen  de twee man van raad van elf ook wel ze mogen blij zijn dat de tegenstander er niet in slaagte om er meer te scoren want ze hadden dit wel verdient maar de punten werden verdeeld een gelijkspel maar de paard in de gang heeft er wel een kater aan over gehouden maar willempie is aan het feesten .

hajeto en alaaf alaaf alaaf

Zeemacht weekend 1 / 2 februari

Zeemacht Zaterdag 1  moest uit naar Jong Holland, waar thuis dit werd verloren van dit team wist Zeemacht nu een uur lang stand te houden. Maar na dat JH 2-1 scoorde ging bij Zeemacht het licht uit en kwam er een geflatteerde uitslag op het scorebord van 5-1.

Zeemacht Zaterdag 2  deze wedstrijd ging niet door omdat de tegenstander geen team op de been kon brengen, jammer genoeg een verschijnsel dat in het reserve voetbal steeds vaker voor komt.

Zeemacht 1 Vrouwen na vele.verlies partijen werd het voor de dames van Zeemacht weer eens tijd om punten te pakken. En dat moest vandaag gebeuren tegen de kennemers, Zeemacht nam al snel het initiatief in handen en kreeg zowaar enkele kansen om de score te openen. Maar bij een perfecte counter was het KM dat 0-1 scoorde en dat was een domper op het spel van Zeemacht. Mede omdat er voorin te weinig speelsters spelen die de bal even vast konden houden stond Zeemacht veel onder druk. Nadat Sarah gewisseld was (vanwege rug blessure) viel Jaq. Terug van weggeweest in kwam er iets meer dreiging en deze zelfde jaq. Wist ook de gelijkmaker te scoren in de 40e minuut. In de 2e helft deed Zeemacht zichzelf tekort door te veel achterover te leunen waardoor de tegenstander vele kansen kreeg. Beter was volgens mij, ja langs de kant is het altijd makkelijker om meer druk naar voren uit te oefenen. In mijn ogen te voorzichtig spel maakte het voor Zeemacht moeilijk. Kreeg Zeemacht dan geen kansen, jawel hoor genoeg . eigenlijk is dit gezien de hele wedstrijd een terechte uitslag al had er voor de dames meer in gezeten. Maar een punt is altijd beter dan niks toch!!!!!!!!!!!!!

Zeemacht Zondag 2   moest vandaag aantreden tegen Kreileroord 2, waar in het begin van het seizoen nog met 1-9 werd gewonnen. Maar vandaag stond er een heel ander Kreilerloord en werd het gewoon een wedstrijd tussen 2 team die aan elkaar gewaagd waren. Zeemacht voetballend misschien de iets betere ploeg maar het bleef oppassen voor de counters van Kreileroord. Mede door deze counters liet Zeemacht zich te ver terug zakken en en gaf het meer kansen weg dan de dat de bedoeling was. toch was het Zeemacht dat halverwege de eerste helft op voorspong kwam en dat was gezien de wedstrijd tot dan toe niet meer dan verdiend. Hierna bleef Zeemacht de betere ploeg, maar kansen krijgen is 1 maar kansen maken is 2 scoor je ben je zeker van 3 punten en dat is het verwijt dat ik het team kan maken “dat ze niet scoorden.

De 2e helft probeerde Zeemacht het nog even maar gaande weg kreeg Kreileroord steeds meer balbezit, dit was mede het gevolg dat Zeemacht het middenveld steeds meer leeg hield bij een aanval stonden er 6 man op rij voorin en 4 maan in de verdediging . dit alles vond Kreileroord prime het kreeg daardoor vele kansen maar het afmaken eas gelukkig ook voor hun moeilijk in de 70e minuut was het dan toch Zeemacht dat 2-1 scoorde en dat was tevens de einduitslag

Zeemacht Zondag 3 verloren met 3-9 verder geeen commentaar

wilt u reageren op bovenstaande klik dan op onderstaande link. (uw reactie wordt zeker geplaatst) j.moesj@quicknet.nl  JM

Zeemacht weekend 18/19 januari

Zeemacht Zaterdag 1  moest uit naar Opperdoes, werd de eerste wedstrijd van het seizoen nog gelukkig gewonnen van deze tegenstander moest Zeemacht zich deze wedstrijd wel neer leggen met op papier een overtuigende overwinning voor Opperdoes 5-1.

Zeemacht Zaterdag 2  speelde vandaag een heuse derby thuis tegen HCSC 3 en dat het een derby was bleek wel uit het spel van beide ploegen er werd gestreden voor elke meter maar wel sportief. HCSC was het eerste half uur de betere ploeg maar het was Zeemacht dat 1-0 scoorde. Na deze goal bleef Zeemacht de betere ploeg tot de rust maar ondanks de vele kansen werd er niet gescoord.

De tweede helft een Zeemacht dat goed begon, waaruit op te maken was dat zij de wedstrijd snel wouden beslissen. 20 minuten lang speelde Zeemacht alleen maar op de heft van de tegenstander kreeg het vele kansen maar elke keer was er wel een HCSC,er die in de weg stond en daar waar Zeemacht minimaal 2 a 3 keer had moeten scoren was het in de 75e minuut HCSC dat 1-2 scoorde. Zeemacht probeerde het hierna nog wel maar kansen kwamen er niet meer mede denk omdat het na de 1-2 te gehaast ging spelen, HCSC kreeg zelf wel nog een mogelijkheid om de score uit te bouwen dit lukte niet. Door deze nederlaag word het voor Zeemacht moeilijk om hun doel te halen eindelijk eens kampioen worden, het kan nog steeds maar dan mogen er voorlopig geen punten meer worden gemorst. Volgende week weer een wedstrijd voor de beker en de week erop naar Volendam.

Zeemacht 1 Vrouwen de dames waren ook dit weekend vrij.

Zeemacht Zondag 2 vandaag tegen VIOS-W waar uit met 91/2 man werd gewonnen met 2-4. Vandaag een compleet Zeemacht 2 dus werd er door het publiek gehoopt op veel doelpunten. Niets was minder waar Zeemacht speelde belabberd en mocht blij zijn dat de ruststand 0-0 was, en dat was niet de verdienste van Zeemacht maar mede omdat men bij VIOS niet goed kon schieten voorin.

De tweede helft zag er even veel beter uit voor Zeemacht, alleen duurde dit goede spel maat hooguit 10 minuten daarna was het toch weer VIOS dat het betere van het spel had. Ieder dacht dit is een echte 0-0 wedstrijd was het dan toch VIOS dat in de 35e minuut 0-1 scoorde en dat was gezien het wedstrijd beeld nog verdiend ook. Zeemacht probeerde het nog wel met een alles of niets offensief maar het was te laat en deze vooraf niet verwachte nederlaag was een feit.

Zeemacht Zondag 3 aan dit team wil ik momenteel geen tijd aanbesteden, vind dit jammer voor de jongens die wel goedwillend zijn.

wilt u reageren op bovenstaande klik dan op onderstaande link. (uw reactie wordt zeker geplaatst) j.moesj@quicknet.nl  JM

Zeemacht weekend 7/8 december

Zeemacht Zaterdag 1  moest uit naar OSV in Amsterdam en verloor met 5-0, dit was alweer de vierde nederlaag op rij nadat ons eerste het seizoen verrassend was begonnen is het nu afgezakt naar plaats 6. Aanstaande zaterdag staat Asonia thuis in Den Helder op het programma en hopelijk kunnen de sailors het voor de winterstop afsluiten met een overwinning.

Zeemacht Zaterdag 2 dit team had een team uitje en was daarom vrij dit weekend, volgende week wel een bekerwedstrijd tegen Reiger boys uit.

Zeemacht 1 Vrouwen begonnen dit seizoen nog goed aan de competitie maar moest al 2x verstek laten gaan omdat er niet genoeg speelsters waren om te spelen dit weekend wel 11 speelsters en op naar KGB. Daar werd verloren met 7-1. Volgende week de uit wedstrijd in Leiden tegen Lugdunum met naar ik hoop genoeg meiden en een positief resultaat.

Zeemacht Zondag 2 Deze wedstrijd ben ik gaan kijken en zal daar dan ook mijn verslag over schrijven. Nadat ik om 12.15 was aan gekomen bij VIOS-W in Warmenhuizen zag ik niemand van zondag 2 terwijl er toch om 13.00 uur gespeeld moest worden, 12.30 nog niemand te zien ik maar eens mijn telefoon gepakt en nog eens gekeken op voetbalNL of ik wel bij de goede vereniging was, ik was wel goed maar om een wedstrijd te zien heb je toch echt 2 teams nodig. 12.40 arriveerden de eerste 3 spelers van Zeemacht 2 en weer 10 minuten later weer 3. Dit is te weinig om aan de wedstrijd te beginnen maar er bleken nog 4 personen onderweg te zijn en toen werd mij al duidelijk dat er geen 11 spelers op het veld zouden staan. De geblesseerde aanvoerder van Zeemacht wist te regelen dat de wedstrijd 15 minuten later zou aanvangen dus 13.15 ipv. 13.00 uur. (Vind het zelf gewoon een slechte zaak als spelers toe zeggen dat zij er zijn en op de dag zelf niet thuis geven, zelf niets van zich laten horen DIT DOE JE NIET IN EEN TEAMSPORT.

Dus Zeemacht speelde de hele wedstrijd met 91/4 speler, ¼ stond voor de keeper die in het doel stond met gescheurde enkelband. (was niet slim maar wel zijn eigen keuze) Naar horen zeggen had de andere keeper afgemeld omdat hij kiespijn had, ja met kiespijn kun je niet keepen met gescheurde enkelbanden gaat dat veel beter. Zeemacht begon het spel afwachtend en liet de tegenstander komen en dat mochten deze tot de 16 meter en daar werden ze aangepakt door de sailors. VIOS kreeg mogelijkheden genoeg maar echte kansen gaf Zeemacht niet weg. De eerste echte grote kans was voor Zeemacht maar de bal stuiterde net over het doel. Gelukkig werd bij Zeemacht al snel duidelijk dat zij ook met een man minder konden winnen van deze tegenstander die er zelf weinig van bakte. Nadat Zeemacht nog enkele mogelijkheden had laten liggen om bij snelle uitvallen te scoren was het dan toch raak in de 27e minuut door een doelpunt van Dave op een mooie assist van Arnold. Zeemacht bleef zijn eigen spel spelen laat de tegenstander maar komen, dat deed de tegenstander ook maar verder dan de 16 kwamen zij niet mede omdat het de tegenstander aan voetballend vermogen ontbrak. Toch in de 40 minuut een overtreding van Zeemacht kant waar een niet bestrafte overtreding van VIOS aan vooraf ging net buiten de zestien. Heel Zeemacht maakte zich hier boos over en de keeper het meest (had deze tijd beter kunnen benutten om ieder goed te zetten) de vrije trap ging erin dus stand weer gelijk 1-1 en dit zou ook de ruststand zijn.

De 2e helft begon Zeemacht voortvarend aan de wedstrijd met de wint in de rug, al na 2 minuten werd Dave neergelegd in de zestien dus strafschop, deze werd binnen geschoten door Denny 1-2. Hierna gaf Zeemacht toch vaak te veel ruimte weg achterin en VIOS kreeg in die periode ook mogelijkheden genoeg maar de VIOS spelers wilden allemaal graag zelf scoren waardoor alle ballen naast of over gingen. Pas in de 60e minuut wist Vios de gelijkmaker te scoren uit een Corner 2-2. Gelukkig werd Zeemacht weer wakker en werd er wel weer goed gedekt en 3 minuten na de gelijkmaker in de 63e minuut was het Richard die scoorde op aangeven van alweer Arnold 2-3. Hierna geloofde VIOS er niet meer zo in, ondanks dat de scheids onbewust een beetje hulp toe bod Arnold kreeg een tijdstraf van 10 minuten maar ook 9 Zeemachters waren te sterk voor VIOS in de 83e minuut was het weer Zeemacht dat scoorde door een bekeken assist van Sander werd Richard weer in stelling gebracht 2-4 en dit zou ook zo blijven. Vandaag had Zeemacht geluk dat het gewoon een hele zwakke tegenstander had en zelf aardig speelde. Volgende week uit tegen de koploper hopelijk wel met een volledig team.

Zeemacht Zondag 3 Dit team vorig jaar nog kampioen is nu al een aantal wedstrijden het boekie zoek en verliest nu al vele wedstrijden met grote cijfer, zo ook vandaag weer uit in Dirkshorn tegen Dirkshorn 3 met 6-1. Volgende week speeld dit team thuis om 10.30 tegen Oudesluis 3

wilt u reageren op bovenstaande klik dan op onderstaande link. (uw reactie wordt zeker geplaatst) j.moesj@quicknet.nl  JM

Zeemacht weekend 16/17 november

Zeemacht Zaterdag 1  vandaag uit tegen Wieringermeer bij winst zou er afstand genomen worden van de nr.3 en 4 in de competitie. Wieringermeer(WM) begon gelijk sterk aan de wedstrijd en zette Zeemacht gelijk onder druk, tot de zestien mocht WM komen en daarna greep Zeemacht in dus de enige mogelijkheden die WM kreeg waren van afstand en leverden geen gevaar op. Na ongeveer “ja sorry uw verslag schrijver was pen en papier vergeten” 35 minuten spelen was het bij de eerste beste kans voor Zeemacht wel raak 1-0. Lang mocht Zeemacht niet genieten van deze voorsprong want alweer 5 minuten later was het 1-1, dit was gezien het wedstrijd beeld terecht maar knullig was het wel en had niet gemogen. Dit was ook de ruststand en het Zeemacht publiek hoopte in de 2e helft een ander Zeemacht te zien.

De tweede helft was amper 1 minuut aan de gang en Zeemacht scoorde 2-1 , naar wart ik hoorde uit buitenspel, maar als er niet gefloten word (er lag niemand op de grond) is het gewoon een mooie goal 1-2 voor Zeemacht. Net op het moment dat Zeemacht dacht aan meer voetballen was het WM dat terecht de gelijkmaker scoorde. WM  zette door en wist ook zelf 3-2 te scoren.  Zeemacht wist snel hierna de 3-3 te maken en kreeg zelf kans op de 3-4 , maar het mocht niet zo zijn en 5 minuten voor tijd was het WM dat de 4-3 scoorde en de wedstrijd winnend afsloot daar waar gezien het beeld van de wedstrijd een gelijkspel voor beide teams verdiend was. het mocht niet zo zij zijn dus Wieringermeer gefeliciteerd. En Zeemacht koppies om hoog , wij als publiek genieten van jullie mede door de bescheiden middelen die jullie hebben om b.v. te trainen.

Zeemacht Zaterdag 2 Niet gezien de wedstrijd, maar daar de hoop door vele Zeemachters gericht is op dit team voor een eventuele kampioenschap, wou het vandaag niet lukken tegen Berdos, verliezen met grote cijfers doe je nooit door de keeper. De keeper is een sluitpost dus voor de bal bij de keeper is hebben meestal 10 spelers fouten gemaakt, en ja als de keeper zich dan ook nog aanpast aan het team kun je zo`n uitslag verwachten. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat je een wedstrijd nier verliest door de keeper, want als je je als team goed speelt heb je deze niet nodig.

Zeemacht 1 Vrouwen Voor onze vrouwen vandaag een belangrijke, bij winst zou er weer aangesloten worden bij de grote middenmoot en bij verlies bestond de kans om verder af te zakken naar de gevaren zone voor degradatie of na competitie. De vrouwen begonnen gelukkig aan de wedstrijd en stonden al vrij snel voor met 1-0 door een goal van Monica in de 4e minuut,hierna was het hercules dat het beeld bepaalde en na diverse gemiste kansen van dat team wist het toch in de 18e minuut te scoren en de stand 1-1 werd. De nr.6 van de tegenstander had al diverse keren op doel geschoten en bleef gaande weg de eerste heft die kansen krijgen maakte de eerste goal en toch was Zeemacht niet gewaarschuwd zij maakte ook de 2e en de 3e goal en had een groot aandeel in de 4e goal van Hercules. Deed Zeemacht dan niets, ja zeker wel mocht Hercules in de 20e minuut op een 1-2 voorsprong komen , was het Zeemacht dat in de 24e minuut weer de gelijkmaker maakte. Even laten in de 39e minuut was het zelf Zeemacht dat op voorsprong 3-2 en weer 10 minuten later was het weer gelijk. Hercules drukte gelijk door en in de 40e minuut wist dit team op voorsprong te komen 3-4 Toch wist Zeemacht terug te komen en zo in de 42e minuut de ruststand te bepalen op 4-4. Voor het publiek een mooie eerste helft met veel doelpunten.8 alleen al in de eerste helft.

De 2e helft begon voortvarend voor Zeemacht al in de 47e minuut wis het 5-4 te scoren, waar wij als publiek dachten nu drukken zij door was het Hercules dat in de 58e minuut gelijk maakte 5-5. Hierna was het Zeemacht dat diverse mogelijkheden liet liggen om te scoren en was het Hercules dat eerst in de 61e minuut scoorde 5-6 en negen minuten later nogmaals in de 60e minuut 5-7 scoorde. Zeemacht kreeg kansen zat maar wist de vele geboden mogelijkheden niet benutten. Van mijn kant heb ik wel opmerkingen b.v. je staat voor met 5-4 wat doet dan de laatste vrouw voorin, volgens mij heeft ieder een taak in het team dit geld niet alleen in het team van de vrouwen maar in alle teams

Zeemacht Zondag 2 Zeemacht 2 zo. Moest vandaag winnen om aansluiting te houden met de bovenste 2. Dit lukte niet ons 2e op zondag verloor met 1-4. Zeemacht kreeg zelf kansen genoeg maar wist deze niet af te maken en Nieuwe Niedorp was voetballend de betere ploeg en wist dan ook verdiend te winnen. Het hele wedstrijd beeld was een veel beter ND tegen een vechtend tegen beter weten in Zeemacht. Zeemacht begon goed en kwam ook vrij snel op voorsprong, daarna was  het ND dat de wedstrijd bepaalde en verdiend won met 1-4

Zeemacht Zondag 3 de kampioen van vorig jaar wil dit jaar maar niet op gang komen, maar vandaag zagen wij dan eindelijk het echt 3e er werd bij vlagen goed gespeeld en het stond al vrij snel met 3-0 voor. Hierna werd ons 3e wat gemakzuchtig en kon de tegenstander voor rust terugkomen op 3-2;.

Na rust zou het belangrijk zijn wie er als eerste scoorde, het geluk was aan Zeemacht zijde 2-4, hierna was de wedstrijd gespeeld, Zeemacht liep hierna eenvoudig uit naar een 6-2 overwinning, hopelijk heeft het team de weg omhoog hiermee weer gevonden

wilt u reageren op bovenstaande klik dan op onderstaande link. (uw reactie wordt zeker geplaatst) j.moesj@quicknet.nl  JM

Zeemacht weekend 29/10 november

Zeemacht Zaterdag 1  Zeemacht deed zich zelf veel te kort deze wedstrijd, Zeemacht was de betere ploeg en kreeg ook kansen genoeg maar zoals het vaak gaat, als je zelf je kansen niet benut doet de tegenstander dat wel.

Zeemacht kwam al snel na 6 minuten op voorsprong door een goal van Sander Rietveld, dit was op dat moment tegen de verhouding in want het was HS (Hellas Sport) dat steeds de aanval zocht. maar de eerste kans voor Zeemacht was gelijk raak 1-0. Daarna zag het er naar uit dat het een gemakkelijke middag zou worden voor zeemacht, meer balbezit voor de tegenstander maar de kansen waren voor de Sailors, maar de keeper van HS wist met veel kunst en geluk menig bal tegen te houden(dit was de keeper van Hellas Sport 3) die zijn debuut maakte in het 1e van dit team. Zeemacht gaf geen kans weg en toch was het in de 29e minuut dat het wel mis ging en gelijk strafte HS dit af en stond het 1-1. Hierna waren er weer enkel goede mogelijkheden voor zeemacht maar keer op keer stond de keeper van HS een doelpunt in de weg. De ruststand was dan ook 1-1.

Na rust, een feller Zeemacht het kreeg direct na de aftrap al diverse goede mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar alle kansen werden gemist 4 goede kansen binnen 5 minuten. Hierna werd het weer spel beker in de 50e minuut werd de wedstrijd voor 10 minuten stil gelegd vanwege het onweer. Nadat er weer werd begonnen was het veld dat al zwaar was om te spelen, werd het nu loodzwaar. Toch bleef Zeemacht het proberen maar in de 1e minuten na de hervatting van de wedstrijd kreeg HS zijn 3e kans en 2e doelpunt waardoor Zeemacht tegen elke verhouding achter stond met 1-2. Zeemacht liet door zich door deze tegenvaller niet uit het veld slaan en probeerde de gelijkmaker te maken, kansen hierop zijn er genoeg geweest maar het zat ons niet mee, toch in de 85e minuut kwam onverwachts toch de gelijkmaker en terwijl het publiek riep erop en erover legde de scheids terecht voor de 2e keer de wedstrijd stil vanwege het onweer. Het begon al lekker donker te worden maar toch besloot de scheids dat er nog 4 minuten gespeeld moesten worden en liet na een onderbreking van 5 minuten de wedstrijd weer aanvangen. Zeemacht was te gretig en mede daardoor werd er in plaats van 1 punt nul punten binnengehaald want niet zeemacht wist te scoren maar HS scoorde in de 89e minuut 2-3. Als ik het goed heb zo ui mijn hoofd heeft Zeemacht 20 kansen gehad en HS maar 5, dus ja jongens jammer dat jullie deze wedstrijd niet winnen doe je zelf wel hoop ik dat de koppies de goede kant op blijven staan en jullie mij en het andere publiek dit seizoen nog vaak verbazen. “no better place than sailors place”

Zeemacht Zaterdag 2 Vandaag tegen het toch elk seizoen weer lastige Medemblik 2, over de eerste helft kan ik heel kort zijn. De wedstrijd speelde zich grotendeels af op de helft van Zeemacht maar kansen werden er door beide teams niet echt gecreëerd. In de 10e minuut een slap schot op doel van Medemblik en pas in de 39e minuut viel er een doelpunt uit een vrije voor Zeemacht, maar ook hier was de hulp van een tegenstander voor nodig de bal werd veranderd van richting en dus 1-0 voor Zeemacht. Daarna vlak voor rust wist ook Medemblik een kans te creëren maar het schot werd knap gered door de Zeemacht keeper (nee ik noem geen naam , moet het anders straks ook nog een keer doen). Dit waren alle wapenfeiten uit deze in mijn ogen slechte eerste helft.

Na rust kon je zien dat er gepraat was in de kleedkamer en Zeemacht probeerde met meer druk naar voren te spelen, maar balverlies en een lange pass leverde Medemblik gelijk de gelijkmaker op in de 47e minuut 1-1. Deze stand bleef lang staan Zeemacht probeerde van alles was ook de betere van de 2 teams maar was slordig in passes en de afronding liet te wensen over. Wel was de wedstrijd leuker om te zien en het was wachten op het moment dat Zeemacht zou scoren, niets leek erop dat Medemblik nog een kans zou krijgen. En toch bij een uitval van Medemblik en een schot op doel ik denk vanaf 20 meter laag over de grond had de Zeemacht keeper(daarom noem ik dus geen naam) was hij op zijn best en liet de bal binnenlopen 1-2. (Toch wil ik het voor de keeper opnemen, ja als een keeper een fout maakt is het meestal een doelpunt, maar probeer zelf eens al je eigen fouten te tellen na de wedstrijd dat zijn er vast meer dan de keeper maakt). Na de 1-2 van Medemblik werd de wedstrijd er een tijdje niet beter op Zeemacht speelde te gehaast en de tegenstander wou deze stand gewoon zo houden. Maar in de 75e minuut was daar dan toch in mijn ogen de verdiende gelijkmaker 2-2, en nog geen minuut later in dezelfde minuut dus was het weer raak 3-2. Hierna was Medemblik uit gespeeld zij konden niet meer omschakelen van verdedigen naar aanvallen en bij Zeemacht waren ze eindelijk los. Toch was het Medemblik dat een vrije trap mocht nemen op 20 meter van het doel dat scoorde en het was te zien dat Medemblik alles of niets probeerde bij deze vrije trap, bal werd knap ingeschoten en door een lage kopbal ingekopt en het was weer verrassend 3-3. Hierna misschien wel het mooiste doelpunt ooit gescoord bij Zeemacht in de 84e minuut “Was het Tokaya dat een bal over 40 meter vanaf de rechter zijlijn op doel schoot en waar ieder dacht deze gaat voorlangs perfect binnen schoot in de linkerhoek” Wauw wauw. Tokaya bewaak je telefoon want ik denk dat o.a. Messi Ronaldo en vele anderen willen weten hoe je dit deed. Dus in de 83e minuut 4-3. Medemblik was verslagen en Zeemacht wou nog meer en kreeg dit ook in de 89e minuut 5-3 en dit was tevens de uitslag, verdiend ja als je wint verdien je het, terecht nee een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest. O.ja Nick T. heeft ook gescoord weet niet meet welke goal maar hoe hij juichte vond ik geweldig of het zijn 1e goel was in 10jaar.

Zeemacht 1 Vrouwen

Zeemacht Zondag

Zeemacht Zondag 3

wilt u reageren op bovenstaande klik dan op onderstaande link. (uw reactie wordt zeker geplaatst) j.moesj@quicknet.nl  JM

Zeemacht weekend 26/27 Oktober

Zeemacht Zaterdag 1  Dit was een wedstrijd die weinig amusement boot maar voor Zeemacht wel goed afliep door de 2-3 overwinning. Mede hierdoor staan Zeemacht toch wel verrassend gedeeld eerste in de competitie. Dit is best een compliment waard aan de spelers die anders dan in voorgaande jaren nu wel keihard voor elkaar willen werken. En je ziet wat je kunt bereiken als dat werkt

Zeemacht Zaterdag 2 won ook zijn 5e wedstrijd 1-3 van Wieringermeer 2, naar ik heb gehoord met overtuiging en staat met 2 wedstrijden minder dan de rest ook verdiend eerste in de competitie. Mannen hou vol het wordt tijd na 4 jaar bovenin mee te doen om zelf eens kampioen te worden.

Zeemacht 1 Vrouwen De vrouwen geven voorsprong te gemakkelijk weg. Onze trots op zondag moest vandaag aantreden tegen Schagen 1, het team dat ons vorig jaar al dwars lag om de te spelen inhaal wedstrijd en de meiden achteraf ook nog de bekerwinst koste. Was vandaag weer niet de makkelijkste tegenstander al waren het niet de speelsters van beide teams die voor problemen zorgen maar eerder de coach en de begeleiders. Zeemacht kwam al snel op voorsprong na 5 minuten was het Monica die met een mooie solo door het midden 1-0 scoorde en dit was voor Zeemacht dat met een heel ander team dit seizoen speelt als waar Schagen aan dacht een mooie opsteker. Ook hierna was Zeemacht de betere ploeg niet dat het hoogstaand voetbal speelde maar Schagen kon gewoon ook niet beter. In de 22e minuut kreeg zeemacht een vrije trap vanaf ik denk 22 meter en Liza nam het op zich om die bal te spelen ze besloot in een keer op doel te schieten dit was een goede keuze en de pegel recht op doel net onder de paal belande in het doel en dit betekende 2-0. Zeemacht bleef de hele 2e helft de betere ploeg en eigenlijk de score verder moeten uitbouwen maar verzuimde dit, Schagen kreeg 1 grote kans maar de Zeemacht keeper Joyce wist meer dan prima op te treden zodat de ruststand 2-0 was en bleef.

Na rust begon Zeemacht arrogant achterin en daagde de tegenstander uit daar waar de bal allang naar voren gespeeld moest worden bleven de meiden achterin de bal naar elkaar tikken alleen werd die ruimte steeds kleiner en natuurlijk krijg je dan balverlies en tot overmaat ook nog een fout van de tot dan toe vlekkeloos keepende Joyce J. en staat het zomaar 2-1. Zonde maar wel eigen schuld, denk nooit we zijn er al, dat werkt niet. Zeemacht probeerde het hierna nog wel en nam in mijn ogen te veel risico achterin door meer en meer de aanval te kiezen en gaf mede daardoor Schagen kans om op de counter te spelen en bij een van die counters was het een als voorzet bedoelde bal die in het Zeemacht doel belande 2-2 in de 85e minuut. Daarna probeerde Zeemacht het nog wel maar dat leverde niets op zodat ook de einduitslag 2-2 was en gezien het beeld van de wedstrijd was dit wel een terechte uitslag al blijft het jammer dat je een 2-0 voorsprong weggeeft.

Zeemacht Zondag een bijna compleet 2e  moest het opnemen tegen Con Zelo 4 Zeemacht begon goed aan de wedstrijd maar moest al na 4 minuten, bij de eerste kans voor de tegenstander een treffer incasseren  0-1 gelukkig bleef Zeemacht geduldig en probeerde men het voetballend op te lossen en dit geduld werd beloont door een terugspeel bal van CZ op de keeper die de keeper gepakt werd kreeg zeemacht een vrije trap die slim 20cm beroerd werd door Martijn Riedijk en knap ingeschoten door Harald de Klerk zodat de stand verdiend weer op 1-1 stond in de 39e minuut. Hierna had Zeemacht de smaak te pakken het bleef best wel aardig spelen en wist in de 39e minuut dit ook in de score te laten zien een korte assist van Dion werd knap afgemaakt op afstand door de tot dan toe onzichtbare Nick Tibboel die de bal vanaf 20 meter in 1 keer op zijn slof nam en knap 2-1 scoorde. Dit was nog niet genoeg want in de 45e minuut op slag van rust was het de Zeemacht aanvoerder Martijn Riedijk dat op aangeven van H.de Klerk 3-1 scoorde. Dit was dan ook de ruststand en gezien het beeld van de eerste helft konden wij als toeschouwer nog wel wat doelpunten verwachten.

Na rust was Zeemacht wel de betere ploeg, maar het spel was niet meer, dat als van de eerste helft veel te gemakzuchtig en daardoor kon CZ zomaar in de 50e minuut 3-2 scoren(als je niet moe wilt worden moet je “mens erger je niet gaan spelen”.) gelukkig werd ieder weer wakker en kreeg Zeemacht ook weer kansen maar veelal door terecht buitenspel bleef een doelpunt uit CZ mocht sporadisch verschijnen voor het doel van Zeemacht maar echt gevaarlijk werden ze niet. In de 70e minuut kwam dan toch de verlossing het was Cliff die op aangeven van Chris maters de 4-2 scoorde en hierna was ook de wedstrijd gespeeld. Beide teams gelovend het wel zodat de 4-1 ook de eind uitslag was. Zeemacht klom hierdoor naar de 2e plaats.

Zeemacht Zondag 3 de kampioen van vorig seizoen is de weg kwijt denk ik,, het team begon aardig aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste kansen. Maar als je zelf niet scoort valt hij meestal aan de andere kant en ook hier was dit het geval. Of het nu wel of niet buitenspel is, is gewoon niet belangrijk meer als de goal is goedgekeurd door de scheidsrechter. Bij Zeemacht 3 bleek dit wel belangrijk en ieder bleef zeuren, waardoor de scheids in mijn ogen een wijs besluit nam om de wedstrijd 5 minuten stil te leggen, zodat ieder kon afkoelen. Ik hou ook dit verslag kort heb gewoon geen zin om hier meer over te schrijven. Zeemacht verloor met 1-4 Geel zwart `30  4.

Voor ieder die denk dit gaat om mij/ons  Dingen die in mijn ogen niet kunnen en die ik vandaag weer gezien en gehoord heb.

Als lijnrechter roken langs de zijlijn, als lijnrechter lopen met je handen in je zakken(wel knap trouwens dat je dan nog een vlag vast kan houden) iemand van alles de schuld geven terwijl de schuld gewoon bij jou ligt, na afloop wedstrijd het niet digital ondertekenen van het wedstrijd formulier alle 3 de zeemacht teams(aanvoerders denk hier aan)

wilt u reageren op bovenstaande klik dan op onderstaande link. (uw reactie wordt zeker geplaatst) j.moesj@quicknet.nl  JM

Zeemacht weekend 26/27 Oktober

Zeemacht Zaterdag 1 Speelde vandaag thuis tegen Jong Hercules, de wedstrijd begon gelijk goed van Zeemacht zijde de tegenstander werd vanaf minuut 1 op eigen helft terug gedrongen en dat was voor het Zeemacht supporters verrassend daar Zeemacht de vorige wedstrijden zelf de tegenstander opwachtte en gokte op de counter, maar nu zelf druk zette. Al na 10 minuten was het raak voor Zeemacht 1-0. Zeemacht bleef de betere ploeg en creëerde de ene mogelijkheid op de andere om de score verder uit te bouwen, dit lukte na vele pogingen daartoe na ongeveer 20 minuten spelen stond het 2-0 en JH had hier nog niets tegenover laten zien. Maar toch zou JH nog terug komen op 2-1 door een verre voorzet die zo maar in het Zeemacht doel belande. Daarna was het weer Zeemacht en voor rust werd het nog 3-1. Een mooie hele helft om naar te kijken met veel goed voetbal dus dat beloofde nog wat voor de 2e helft.

De 2e helft leek het wel of de coach van Zeemacht 11 andere spelers had opgesteld het spel werd steeds slordiger en slechter, Zeemacht wilde wel maar het leek wel of ze het niet meer konden en Jong Hercules was gewoon niet beter. Wel wist Zeemacht nog eenmaal te scoren en de eindstand te bepalen op 4-1.

Amusement waarde eerste heft een 9 en voor de tweede helft een 4…….. maar wel weer 3 punten staat Zeemacht zomaar gedeeld 2e , want Wieringermeer speelde gelijk en OSV verloor thuis verrassend van Hellas Sport.

Zeemacht Zaterdag 2 was vrij dit weekend, omdat het de wedstrijd tegen Asonia vorige week al had gespeeld en heeft gewonnen met 2-1. Momenteel staat Zeemacht 2 3e in de competitie maar heeft het wel 2 wedstrijden minder gespeeld dan de nr. 1 en 2.

Zeemacht 1 Vrouwen verliezen uitduel met 3-2, na een 01 ruststand. De meiden misten in de laatste minuut nog een strafschop. Spannend is het wel in de klasse de nr. 3 tot en met 8 staan allemaal op 9 punten

Zeemacht Zondag 2 kan ik heel kort over zijn heeft gewonnen met 0-3. Ben deze wedstrijd gaan kijken. Flevo 4 een van de zwakste tegenstanders uit de klasse want gevoetbald werd er niet meer na 10 minuten bij een stand van 0-2. Zeemacht was sterker maar liet dit eigenlijk niet zien de 1e tien minuten waren nog aardig en werd er ook 2 maal gescoord maar daarna was het alleen bal tegen houden en naar voren rammen. Het middenveld werd bijna steeds over geslagen en de lange ballen waren veelal niet te halen.

Is er dan niets positief te bedenken jawel dat is dat de drie punten binnen zijn.

Zeemacht Zondag 3 is niet komen opdagen bij VZV

wilt u reageren (dan niet op woensdag of donderdag in de kantine)

klik dan op onderstaande link. (uw reactie wordt zeker geplaatst) j.moesj@quicknet.nl  JM

Zeemacht weekend 12/13 Oktober

Zeemacht Zaterdag 1 moest uit tegen ZCFC uit Zaandam, ondanks de overvloedige waterval ging de wedstrijd gewoon door. Zelf heb ik deze wedstrijd niet gezien, maar wat ik wel gehoord had is dat Zeemacht zich deze wedstrijd wel tekort had gedaan. De uitslag is geworden 3-3 na een 1-3 voorsprong.

Zeemacht Zaterdag 2 Zaterdag 2 moest het vandaag opnemen tegen Jong Hercules maar deze wedstrijd werd afgelast.

Zeemacht 1 Vrouwen moesten vroeg uit de veren want de meiden moesten al om 10.15 spelen uit in Leiden tegen UVS. Mede door de vele regen die ook daar naar beneden kwam en zelf het kunstgrasveld blank zette, werd de wedstrijd toch gespeeld ruststand was 2-1 en de eindstand 5-1 in het nadeel van de vrouwen. Meer kan ik ook hier niet over melden deze wedstrijd heb ik ook niet gezien. 

Zeemacht Zondag 2 Dit is de wedstrijd die ik wel gezien heb. Zeemacht dat uit tegen Schagen 5 moest spelen. Het was koud en nat, harde wind en op het veld 3 ver van de kantine maar wel op gras begon de wedstrijd. Schagen liet gelijk al zien wat het wilde en Zeemacht mocht sporadisch verschijnen op de helft van Schagen, en bij bal verlies voorin schoot een Schager verdediger de bal ver naar voren en kon Schagen al in de 5e minuut 1-0 komen maar gelukkig voor Zeemacht ging de ball over het doel. Zeemacht probeerde het wel maar het grootste probleem was dat men de bal niet vast kon houden het tikken naar elkaar wou niet lukken en de meeste passes waren of te zacht, achter de man of te hard. Kreeg Zeemacht dan helemaal geen mogelijkheden om te scoren, jawel maar echt grote kansen waren er niet in de eerste helft. Over het algemeen was het Schagen dat gevaarlijker was en dan ook wist te scoren in de 24e minuut en Zeemacht op een 1-0 achterstand zette. Zeemacht probeerde hierna iets feller te spelen maar Schagen bleef de overhand houden en het was mede aan de Zeemacht goalie Raymond Maas(mag ook wel eens worden gezegd) te danken dat de ruststand 1-0 bleef.

Het bleef maar regenen en rond het veld ontstonden al vele plassen, dus ook als toeschouwer kon ik mijn sokken niet droog houden om de kantine te bereiken. (eigenlijk had deze wedstrijd gewoon afgelast moeten worden).

De 2e helft begon zeemacht opportunistisch, nam gelijk het initiatief en kreeg het ook enkele kansen. Net toen Schagen weer beter in het spel kwam was het dan toch Zeemacht dat in de 55e minuut scoorde 1-1 een goal van Cliff op aangegeven van 3e elftal speler Cees van de Made. Na de 1-1 gaf Schagen weer wat meer kans en kreeg het mede door toch meer inzet te tonen dan Zeemacht dat dacht even uit te rusten enkele kansen en in de 60e minuut was het dan ook 2-1 voor Schagen. Na de 2-1 ging Zeemacht achterin meer 1 op 1 spelen om zo te proberen meer druk naar voren uit te oefenen, dat leek in eerste instantie ook te lukken er werden mogelijkheden gecreëerd maar de afwerking liet te wensen over en was het niet Zeemacht dat scoorde maar Schagen 3-1 in de 70e minuut, net op het moment dat ik dacht dat wij zouden scoren en eigenlijk ook meer grip kregen op Schagen. Zeemacht probeerde het nog wel maar mede door de slechte weersomstandigheden werd de wedstrijd een zielige vertoning en beide teams geloofden het wel, was het toch weer Cliff die zijn 7e goal van dit seizoen maakte nadat deze de bal ontving van good all Nol en daardoor in de 80 minuut de eindstand bepaalde op 3-2.

Zeemacht Zondag 3 zou naar Wiron moeten, maar deze wedstrijd ging ook niet door daar de tegenstander geen team op de been kunnen krijgen en is door de KNVB verplaatst naar aanstaande weekend 20 oktober

wilt u reageren op bovenstaande klik dan op onderstaande link. (uw reactie wordt zeker geplaatst) j.moesj@quicknet.nl  JM

Zeemacht weekend 5/6 Oktober

Zeemacht Zaterdag 1 Vandaag de stads-derby tegen HCSC, of te wel “de rooie tegen die blauwe”. In de week voorafgaand op deze wedstrijd werd er via o.a. face-book al lekker gesard door de teams over en weer. Zeemacht hoopte deze week wederom om een stunt want het is de wedstrijd waar het hele seizoen naar uit gekeken werd. Dat het druk zou worden met toeschouwers was wel bekend maar mede door het mooie weer was het zelf drukker dan wij mochten hopen en de ongeveer 350 man publiek zou een spannende pot zien. De druk om te winnen lag niet bij Zeemacht maar wel bij HCSC dat vooraf aan deze competitie de aspiratie heeft/had om te gaan om het kampioenschap en Zeemacht heeft als doel om niet te degraderen en als het een beetje meezit te eindigen in het linker rijtje. Dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden wist ieder bij Zeemacht.

De eerste helft was een gelijk opgaande wedstrijd met toch de beste kansen voor Zeemacht, de 2e helft gaf een ander beeld HCSC had het betere van het spel, kreeg ook goede kansen maar scoren wilde mede niet lukken daar Willen de Vreugd steeds in de weg stond. Ondanks het veld overwicht bleef HCSC steeds met 3 man verdedigen ook al stond alleen de spits van Zeemacht alleen voorin. Met nog 20 minuten te gaan werd er van Zeemacht kant gewisseld  Ingmar Waard verliet moei gestreden het veld en werd vervangen door Sander Rietveld, een gouden wissel zou blijken aan het eind van de wedstrijd want na een overtreding op Sander werd de bal op de stip gelegd. Strafschop voor Zeemacht in de 75e minuut Jayce Meier was de man die hem ging nemen en ook die hem scoorde 1-0 Zeemacht. Hierna kwamen er nog 15 benauwde minuten voor Zeemacht daar en werd het ook langs de kant billenknijpen, HCSC gooide een tandje bij en bij veel Zeemachters was de energie eruit. Maar met veel opoffering en inzet van alle spelers die deze wedstrijd weer als team geknokt hebben voor elkaar bleef het 1-0 en kon na afloop het feest beginnen.

Zeemacht laat nu al weken zien dat als alle spelers voor elkaar willen werken je toch goede resultaten kan behalen. Jongens hou dit vol het is leuk voor het publiek als ze spelers zien die er alles voor willen doen. Van mijn kant proficiat.

Zeemacht Zaterdag 2 Zaterdag 2 moest het vandaag opnemen tegen mede koploper DZS 2. Het is goed om te zien dat de begeleiding bij het 2e steeds meer een gezicht begint te krijgen, dit moet dit team ten goede komen. Zeemacht begon goed aan de wedstrijd de eerste 10 minuten ging gelijk op, maar daarna was het Zeemacht dat de bovenliggende ploeg was het het kwam dan ook verdiend op 1-0 en daarna ook nog op 2-0 voor rust.

Na rust was het een copy van de eerste maar dan wel DZS  dat het betere team was en Zeemacht dat de greep op de wedstrijd meer en meer liet glippen. In de 60e minuut maakte DZS 2-1 en 10 minuten voor het eind 2-2. Dit was gezien de wedstrijd een terechte uitslag, al is het altijd jammer om punten te morsen en vooral als je met 2-0 voorstaat.

Zeemacht 1 Vrouwen deze wedstrijd gaat niet door daar de vrouwen van Kadoelen sv. Niet komen opdagen. Laatste bricht van kadoelen is dat het team zich terug trekt uit de competitie.

Zeemacht Zondag 2 Wedstrijd van is verplaatst naar 20-10-2013

Zeemacht Zondag 3 deze wedstrijd ging ook niet door daar de tegenstander geen team op de been kunnen krijgen en daardoor ook niet kunnen verschijnen

wilt u reageren op bovenstaande klik dan op onderstaande link. (uw reactie wordt zeker geplaatst) j.moesj@quicknet.nl  JM

Zeemacht weekend 28/29 september

Zeemacht Zaterdag 1 dit team blijft verrassen als nieuwkomer in de 3e klasse  met een uit overwinning bij de Kadoelen sv  1-2, dus het pak slaag van vorige week heeft geen wonden achtergelaten. Aanstaande zaterdag 5 oktober de derby tegen stad genoot HCSC.

Zeemacht Zaterdag 2 wint ook uit van het voor Zeemacht 2 altijd lastige Blauw Wit(W) 2-1

Zeemacht 1 Vrouwen Dit is de was de wedstrijd die ik ben gaan kijken, dus daar heb ik dan ook onderstaand verslag over gemaakt.  Aan gekomen in Assendelft bij SVA had ik al gelijk spijt dat ik hiervoor 120 kilometer, 60 heen en terug heb gereden. Er bleken maar 10 dames te zijn om te voetballen en na controle van de pasjes viel er nog een dame af om dat de pasjes niet in orde waren en deze dus niet mocht spelen van de scheidsrechter. Maar goed, ik was er nu toch dus ben ik toch maar gebleven om de wedstrijd van 9 tegen 11 te kijken.

Direct vanaf het begin SVA dat de wedstrijd bepaalde en Zeemacht kon niet meer dan alleen verdedigen, niet zo gek trouwens want je mist gewoon 2 middenvelders doordat je met 2 meiden minder speelt. Echt kansen kreeg SVA niet de 1e tien minuten en de eerste echte grote kans was met windje mee voor Zeemacht. SVA mocht het spel maken maar werd steeds goed gestoord net buiten de 16 van Zeemacht en meer dan enkele mogelijkheden kregen zij niet. Na ruim 20 minuten werd Zeemacht mede door de straffe wind in de rug wat brutaler en zocht ook af en toe de aanval Sarah miste in de 23e minuut een dot van een kans, maar 1 minuut was het weer diezelfde Sarah die op een mooie crosspass van Joyce K. knap scoorde en het was zo maar tegen het spelbeeld in 0-1 voor Zeemacht. Met een beetje geluk had het weer een minuut later 0-2 kunnen zijn maar het schoot met wind mee van Joyce K. ging net over, zodat die vlieger niet opging.in de 28e minuut ook nog een bal op de paal door een afstand schot van Marjolein. Hierna was het over en de laatste 15 minuten van de eerste helft waren voor SVA dat meer en meer aandrong en was het alle hens voor ieder om te verdedigen en lukte dat niet goed dan stond Joyce J. als keeper paraat, zij zou verder ook deze wedstrijd een prima partij keepen.  SVA had een duidelijk buitenspel geval nodig om te scoren en wel in de 34e minuut 1-1. SVA bleef drukken de resterende minuten in de 1e helft maar Zeemacht bleef wonderwel overeind, kansen van Zeemacht zijde kwamen er niet meer en de ruststand was 1-1. Ieder verlangde naar de rust omdat velen er al door heen zaten en een kwartier rust wel konden gebruiken.

De 2e helft zou moeilijker worden nog dan de 1e helft daar Zeemacht nu tegen de wind in moest spelen en gezien de inzet van SVA in het laatste kwartier konden de meiden een ware stormloop verwachten. Die stormloop kwam er maar Zeemacht was hier nu beter op in gesteld dan in de eerste helft en wist steeds op tijd te scoren Cindy en Ingrid en de linksback sorry ken haar naam niet maakten geen fouten wisten samen met de meiden die normaal met een elftal op het middenveld speelden elke aanval te blokken Zelf de aanvallers Joyce K. en Sarah moesten helpen verdedigen en de motor op het middenveld Bianca en in de Spits onze Marjolein. Gehoopt werd er op een enkele kans van en die kwam er na 24 minuten spelen in de 2e helft en deze was meteen raak Marjolein kreeg de bal speelde 3 meiden uit en gaf de bal knap aan de meegekomen Bianca die haar tegenstander uit kapte en scoorde 1-2 onterecht misschien wel verdiend ja, dit mede door de inzet die alle meiden gaven deze wedstrijd. Hierna Ging SVA achterin 1 op 1 spelen en mede daardoor werd kwam Zeemacht nog meer onder druk maar mede door goed verdedigen met weg is weg ballen tijd rekken en goed en gelukkig keepers werk bleef het voor de uitgeputte 9 dames 1-2. Een verdiende overwinning want als je met 9 speelt en je wint kan het nooit onverdiend zijn.

Wel vind ik het persoonlijk erg jammer, nee ik vind dat heel erg, dat de meiden niet staat zijn om een volledig elftal op de been te brengen. Voor zij die er wel waren proficiat en ik achteraf toch nog genoten van een hele spannende wedstrijd.

Zeemacht Zondag 2 na 2x dit te hebben gewonnen verliest dit team vandaag van VZV 4 met 2-1, duur verlies denk ik van een team dat denk dit seizoen wel even kampioen te worden. 

Zeemacht Zondag 3 wint vandaag ook met 3-4 uit bij Winkel 4 en is na de slechte start op de weg terug naar boven.

Volgende week spelen alle teams, zowel op zaterdag als op zondag thuis met als hoogtepunt natuurlijk de derby tegen HCSC.

wilt u reageren op bovenstaande klik dan op onderstaande link. (uw reactie wordt zeker geplaatst) j.moesj@quicknet.nl  JM

Zeemacht weekend 21/22 september

Zeemacht Zaterdag 1  speelde vandaag zijn 2e thuiswedstrijd tegen Jong Holland uit Alkmaar, Jong Holland een ploeg die al 2 jaar speelt om het kampioenschap in de en dit 2 jaar net niet redde. Zeemacht dat toch een beetje op een wolk leefde na 2 overwinningen in de voorgaande wedstrijden hoopte ook vandaag minimaal 1 punt te halen, al wist men vooraf dat dit moeilijk zou worden.

Om klokslag half drie floot de wedstrijd voor de aftrap en nog geen 30 seconden later lag de bal al op de stip door een ongelukkige handsbal van een Zeemacht verdediger, deze strafschop werd netjes ingeschoten en Zeemacht stond achter met 0-1. Ook hierna was het JH (Jong Holland) dat het spel bepaalde Zeemacht kwam niet verder dan het spel te bepalen tot verdedigen en het duurde dus niet lang of JH wist door een bal die van richting veranderde te scoren 0-2 en dat al in de 9e minuut. Hierna zou je als supporter van Zeemacht denken neem iets meer risico en probeer ook zelf eens de aanval te zoeken, misschien probeerden ze dat wel maar het wilde op een enkele lange bal naar voren niet te lukken JH speelde gewoon veel beter en stond iedere poging om van Zeemacht kant de aanval te zoeken in de weg. JH kreeg vele mogelijkheden om de score uit te bouwen maar moest wachten tot de 24e minuut waarna het 0-3 scoorde. Hierna kwam de enige mogelijkheid voor Zeemacht in de 1e helft maar het schot ging voorlangs. Hierna was het weer JH dat door ging in de 30e minuut 0-4 en in de 34e minuut 0-5. In de 44e minuut een meevaller voor Zeemacht keeper liet de bal los en deze kwam tegen de hand van een JH speler dus een strafschop 1-5, en dit was tevens de ruststand.(gelukkig)

De 2e helft begon Zeemacht wel wat agressiever en was het zowaar 5 minuten lang de betere ploeg en in de 52e minuut schoot het de bal op de lat. De bal op de lat was voor JH een teken om weer in een hogere versnelling te gaan voetballen met als resultaat in de 54e minuut 1-6. Nog geen minuut na dit doelpunt moest een zeemacht middenvelder met 2x geel het veld verlaten dus moesten wij verder met 10 man. In de 56e minuut weer een strafschop voor Zeemacht 2-6. Hierna zou Zeemacht niet meer in het verhaal voorkomen 62e minuut eigen doelpunt 2-7, 69e minuut 2-8, 71e minuut 2-9, 75e minuut 2-10, iedereen ook de supporters verlangden naar het einde van de wedstrijd die al lang geen wedstrijd meer was. maar JH wilde nog wel en in de 88 minuut scoorde het 2-11 en in blessure tijd ook nog in de 93e minuut 2-12. Dit was ook de einduitslag, een uitslag die niet thuis hoort in de 3e klasse, als supporter hoop ik dat dit eenmalig is want vandaag was het spel niet om aan te zien en was het beter toeven op het terras en in de kantine. Was er dan echt geen hoogtepunten van Zeemacht kant???? …. Jawel De strafschoppen waren geweldig.

Zeemacht Zaterdag 2 was het vandaag de aftrap van de competitie daar zij vorige week vrij waren. Ook dit verslag begint weer een beetje triest de man( tevens de keeper) die de was tas met shirts had kwam niet opdagen en was ook niet bereikbaar. Nu moest iemand anders gauw ergens anders shirts ,broekjes en kousen regelen en moest deze man vandaag ook nog het doel gaan verdedigen van Zeemacht 2 terwijl hij geen keeper is. (Michel bedank). Door dit alles was de warming up voor de wedstrijd ook niet alles en dit was in het begin van de wedstrijd ook te zien. Volendam nam het initiatief en bleek in het begin het beste van het spel te hebben al kregen zij geen grote kansen. Na 7 minuten voetbal kreeg Zeemacht bij de eerste beste aanval een terechte strafschop en wist het 1-0 te scoren. Na de 1-0 kantelde het spel zich meer en meer in het voordeel van Zeemacht, het kreeg ondanks het snelle storen van Volendam meer controle over de wedstrijd en wist het in de 28e minuut bij een snelle aanval van de rechtsbuiten die goed naar binnentrok en knap af ronde op doel 2-0 te scoren. Ook deze wedstrijd was van Zeemacht kant niet goed, maar dat kwam mede door de inzet van Volendam die snel wisten te storen waardd0or Zeemacht niet aan goed opbouwen toekwam en min of meer verplicht veel de lange bal moesten spelen. 2-0 zou ook de ruststand zijn.

Ook de in het begin van de 2e helft was het Volendam dat van alles probeerde echt gevaarlijk werden ze niet wel verdien zij een compliment voor hun inzet, maar was Zeemacht de betere ploeg en dat zou ook beloond worden in de 68e minuut een mooie voorzet van links die door de keeper niet goed werd gepakt en knap werd afgerond door de mee opgekomen Zeemacht spelers 3-0. In de 70e minuut een kopie van het derde doelpunt en 4-0 en 12 minuten later in de 80e minuut werd het zelf nog 5-0. Hierna werd de wedstrijd niet meer om aan te zien iedereen geloofde het wel en verlangde naar het einde toch kreeg Zeemacht nog een strafschop in de laatste minuut maar deze werd gemist zodat de eindstand werd bepaald op 5-0 winst voor het 2e.

Zeemacht 1 Vrouwen De Zeemacht vrouwen begonnen goed aan de wedstrijd de eerste 10 minuten was het voetbal ook nog aardig, maar daarna werd de wedstrijd rommelig wel bleef Zeemacht veld overwicht houden. En leuk om naar te kijken was het ook niet. Het enige wat het publiek nog een beetje wakker hield was de gele kaart voor een tegenstander die bleef praten tegen de scheidsrechter. De ruststand was 0-0 dus eigenlijk hadden ze deze helft ook kunnen overslaan. Voor aanvang 2e helft het hoogte punt uit deze wedstrijd er werd namens het bestuur een bloemetje overhandigd aan Lisa die nood gedwongen moet stoppen met voetbal, hierbij vielen er bij sommige meiden en ook bij een enkel traantje. Lisa bedank ook namens mij.

De 2e helft begon voor Zeemacht goed al na 3 minuten stond het 1-0 en weer enkele minuten later was het 2-0 dit alles binnen 6 minuten en daarna was het weer net als in de eerste helft niet om aan te zien, maar werden wel de 3 punten gehaald.

klik op afbeelding voor groter formaat

Zeemacht Zondag 2 Dit team dat vorige week al met grote cijfers won van Kreileroord 2 (1-9) was ook vandaag weer veel te sterk voor Helder den FC 7. Al na 20 minuten spelen stond Zeemacht voor met 3-0. In de 27e minuut een vrije trap vanaf ik denk 45 meter deze werd in in een keer goed ingeschoten 4-0 het zou voor Helder nog veel erger worden want in de 30e minuut was het weer raak 5-0 Zeemacht ging wel slordiger spelen maar bleef de betere ploeg en in de 38 minuut was het weer raak 5-0 en ook nog een keer in de 44e minuut waardoor de ruststand werd bepaald op 6-0.  Over de tweede helft kan ik nog korter zijn Zeemacht was de veel betere ploeg en wist de score uit te bouwen naar 11-0 en dat was dan ook de eindstand.

Zeemacht Zondag 3 dit team vorig jaar kampioen had wat goed te maken na de vernedering vorige week. Zeemacht speelde deze wedstrijd best aardig en met de topscoorder van Zeemacht in het team werd het dan ook al snel 1-0. De eerste 20 minuten liep Zeemacht uit naar 4-0, hierna kreeg Con Zelo meer ruimte maar echte kansen leverde dit niet op. De tweede helft kreeg Zeemacht zeker in het begin kans op kans maar de bal wou er niet wel werd er nog eenmaal gescoord en daarmee werd de eindstand bepaald op 5-0.

Al met al was het voor Zeemacht een goed weekend 4 overwinningen en 1 verlies partij en wie voor de doelpunten komt zat ook goed 37 doelpunten zouden deze zien.

wilt u reageren op bovenstaande klik dan op onderstaande link. (uw reactie wordt zeker geplaatst) j.moesj@quicknet.nl  JM

Zeemacht weekend 14/15 september  

Vanaf 14 september ook de aftrap competitie van de reserve teams.

Zeemacht Zaterdag 1 moest uit tegen de Zouaven, ik heb zelf de wedstrijd niet gezien maar het resultaat mag er zijn 1—2 winst. Jongens proficiat.

Zeemacht Zaterdag 2 was gelijk de eerste speel ronde vrij en moeten volgende week thuis tegen Volendam(rkav) voor het eerst aan de bak dit seizoen.

Zeemacht 1 Vrouwen ook deze wedstrijd liet ik aan mij voorbij gaan, daar ik de afstand om te gaan kijken een beetje ver vond. Nadat de dames vorige week thuis hebben gewonnen werd er dit weekend met 4-2 verloren van de Kennemers

Zeemacht Zondag 2 Moesten vandaag dus voor het eerst aantreden uit tegen Kreileroord 2. Deze wedstrijd ben ik gaan kijken en ik heb daar zeker geen spijt van. Terug van enkele jaren zaterdag 1 was Maurice Mastenbroek en ook Robert Gauw maakte na enkele jaren weer hun entree. 9 minuten te laat begon de wedstrijd en Zeemacht zette gelijk druk wat een kopbal op de lat opleverde meer ook niet en was het Kreileroord dat gestuntel achterin bij Zeemacht als eerste wist te scoren en al in de 3e minuut 1-0. Zeemacht was hierdoor niet van hun stuk gebracht en bleef goed tikken en kreeg ook enkele kansen maar in de 10e minuut was het op recht Chris Maters die op aangeven van een prima pass van Nick Tibboel de gelijkmaker maakte 1-1. Hierna duurde het 18 minuten voor er weer een goal werd gemaakt en wel door Zeemacht dat de wedstrijd meer en meer bepaalde 1-2 gemaakt door de aanvoerder Martijn Riedijk in de 28e minuut. In de 37en de 42 minuut minuut was het weer raak en was het Nick Tibboel die beide voor zijn rekening nam 1-4. In de 43e minuut floot de scheidsrechter voor rust dus was er maar 34 minuten gevoetbald i.p.v. de 45 minuten. Dit was van Zeemacht kant een hele goede eerste heft met ook nog mooi voetbal.

Zeemacht begon de 2e helft met hetzelfde goede voetbal en in de 58e minuut leverde dit een 200% kans op, maar waarschijnlijk had de speler zijn schoenen verkeerd om gedaan wat de kans werd om zeep geholpen. Dezelfde man die die grote mogelijkheid miste maakte dit snel goed en wel in de 60 minuut scoorde Cliff 1-5 en in de 70e minuut 1-6. Kreileroord had het wel een beetje gehad en verlangde naar het eind signaal maar het zou voor hun nog erger worden. In de 73e minuut was het werderom Chris maters die scoorde 1-7, in de 82e en 83e minuut Sander die de eindstand bepaalde op 1-9. Het was dat de scheidrechter weer veel te vroeg affloot anders was zeker de tien gehaald want weer floot hij veel te vroeg voor het eind signaal in de 85e minuut. Hopelijk kan zondag 2 dit niveau volhouden dan kan het voor hun een leuk seizoen worden. 

Zeemacht Zondag 3 dat kampioen worden in het vorige seizoen geen optie is voor een goede start is te zien in de uitslag van dit team. Want er werd uit met 9-1 verloren van VIOS-W. ook deze wedstrijd kan ik niks over schrijven ook die liet ik aan mij voorbij gaan.  

Volgend weekend 21/22 september spelen alle teams thuis , wilt u reageren op bovenstaande klik dan op onderstaande link. (uw reactie wordt zeker geplaatst)j.moesj@quicknet.nl

JM

Mooi gebaar van de Vrouwen van voetbal vereniging “de Kennemers”

Dit lieve gebaar van de Kennemers Dames 1 willen wij graag delen. Voorafgaand de wedstrijd van zondag 15 september overhandigde de aanvoerder van de Kennemers Dames 1 ons een envelop waarin een donatie voor de MPN Stichting zit. De MPN Stichting zit. De MPN Stichting wordt al door Zeemacht gesteund, maar dat een ander team uit onze competitie hiermee ook de Stichting steunt kunnen wij alleen maar heel erg waarderen. De Kennemers Dames 1, Hartstikke bedankt.

 

Zeemacht 1 VR. – Zaandijk 1 VR.   uitslag 2-4

25-08-2013   bekerwedstrijd

Vandaag de eerste test voor de meiden van Zeemacht en dat al gelijk tegen de uit de 1e klasse uitkomende Zaandijk.   Zeemacht, dat op de valreep diverse meiden moet missen om dat deze gestopt zijn met het voetbal.  Als supporter doet het mij pijn om te zien dat dit team momenteel zoveel klasse aan het inleveren is, door deze vele opzeggingen. Het is voor een leek niet te begrijpen dat een team dat 2 jaar achter elkaar kampioen word en zo in de winning-mood was, zo aan het uiteen vallen is, zonde, dood zonde.

Nu de wedstrijd.  Vooraf gingen de meiden er van uit als wij maar niet verliezen met dubbele cijfers en dat zouden ze ook niet doen lang werd de 0 vastgehouden al waren wel de betere kansen voor de tegenstander maar door goed keepers werk en goed verdedigen wisten de vrouwen de 0 te houden de eerste 20 minuten. Daarna werd er steeds meer ruimte gegeven aan de tegenstander en wist deze 1-0 te scoren door een fout achterin bij de laatste vrouw achter in( die trouwens ook veel goed werk deed) een slordige pass werd onderschep en luide de 1-0 in voor Zaandijk in de 22e minuut. Zeemacht had zelf op dat moment 1 mogelijkheid gehad op een goal. Aanvallend kwam Zeemacht er weinig aan te pas, maar toch wisten de meiden de schade beperkt te houden zodat de ruststand 0-1 was. Dit was gezien het klasse verschil helemaal niet verkeerd.

De tweede helft begon net als de eerste met een beter spelende tegenstander en Zeemacht loerde op die enkele kans. In de 50e minuut een vrije trap voor Zeemacht op 20 meter van het doel die goed ingeschoten werd maar ook gekeerd werd door de keeper maar in de rebound kwam de bal bij Zeemacht en werd het als nog afgemaakt 1-1 verrassend ja mooi ja zeker. Hierna ging het volgens mij fout na de 1-1 velen dachten dit gaan wij nu ook winnen en verdedigend bleven minder meiden hangen waardoor de tegenstanders meer ruimte kregen en die wisten hier ook goed gebruik van te maken nadat Woman of the match Joyce Jansen nog 2 kansen van Zaandijk ongedaan wist te maken, moest zij buigen in de 60e minuut en stond Zeemacht weer achter met 1-2.  Toch wist Zeemacht weer terug te komen en in de 70e minuut 2-2 te maken op goed doorgaan aan de linkerkant.

Hierna werd het spel ruwer de tegenstander deed er een schepje boven op en in de 75 minuut was er balverlies voor Zeemacht op het middenveld en 2 meiden van Zaandijk mochten alleen af op de Zeemacht keeper en makend dit goed af en Zeemacht stond weer achter met 2-3. Volgens velen was het buiten spel maar de grensrechter vlagde niet en ook de scheid liet doorgaan. Snel na deze goal was het weer Zaandijk dat scoorde in de 80e minuut 2-4 en dit zou ook tevens de eindstand zijn. Al met al en gezien het spelers materiaal is dit best een aardig resultaat ondanks dat je verliest. Aanstaande woensdag tegen alweer een zware tegenstander deze Limmen spelend in de 2e klasse.

supporter JM

Zeemacht weekend 7/8 september

Zaterdag 7 september aftrap competitie 2013/14 voor zaterdag 1, 2e wedstrijd zaterdag 2 in de beker en op zondag de aftrap van de competitie van Zeemacht vrouwen 1. 

Zeemacht Zaterdag 1 kon deze dag gelijk voor 100% aan de bak tegen Opperdoes 1, vorig jaar nog 2e klasse maar gedegradeerd naar de 3e klasse en Zeemacht gepromoveerd uit de 4e klasse, dus op papier een zware wedstrijd en dat zou het ook zijn.  Opperdoes begon gelijk na de aftrap Zeemacht onder druk te zetten en kreeg gelijk al enkele mogelijkheden om de score te openen maar de Zeemacht keeper “de Vreugd “stopte elke bal.

Na 10 minuten spelen was het dan toch raak voor Opperdoes en stond Zeemacht achter met 0-1. Daar Zeemacht tot dat moment niet in staat bleek om ook maar enig gevaar bij de tegenstander te tonen ging het publiek al uit van een grote nederlaag, Opperdoes kreeg kans op kans maar wist niet te scoren. In de 25 minuut maakte de keeper van Opperdoes zijn grootste blunder denk ik ooit, deze liet een eenvoudige vangbal los en de bal rolde voor de voeten van een Zeemacht speler en daar waar het eigenlijk 4 of 5-0 voor Opperdoes moest zijn stond de stand weer gelijk 1-1 wel mooi als supporter van Zeemacht maar geheel tegen de verhouding in. Met nog ongeveer 20 minuten gaan bleef Opperdoes de betere ploeg met vele kansen maar was Zeemacht beter in het scoren, Door massaal te verdedigen en hopen op die ene kans wist Zeemacht zelf 2-1 te scoren en weer 10 minuten later vlak voor rust zelf 3-1. Daar waar een stand op dat moment van 5-0 voor Opperdoes niet misstaan zou hebben was het dus Zeemacht dat de kleedkamer opzocht met een 3-1 voorsprong.

Waarschijnlijk had de coach van zeemacht zijn mannen in geseind dat er een stormloop van Opperdoes zou komen in de 2e helft, en dat bleek ook direct waarheid te zijn na rust Zeemacht kwam direct onder druk te staan maar wist hier goed mee om te gaan wel werd het spel van beide kanten harder en de (in mijn ogen uitstekende) scheidsrechter had zijn handen en mond (fluitje) vol om het spel in goede banen te leiden. Vele overtredingen van zeemacht kant maar ook Opperdoes, liet zich niet onbetuigd.  Zeemacht wist 25 minuten lang stand te houden mede omdat ieder in het veld voor elkaar wou knokken daarna werd er door de scheids toch een overtreding geconstateerd in de 16 meter dus strafschop , deze ging er in en was het 3-2. Hierna werd Opperdoes nog sterker en het bleef vele kansen creëren maar de bal wou er niet in, Zeemacht kreeg zowaar nog enkele kleine mogelijkheden bij de schaarse uitvallen, maar na meer dan 8 minuten blessure tijd bleef voor ieder die een Zeemacht hart heeft de stand op 3-2 in het voorddeel van onze jongens. 3-2 winst misschien niet verdiend maar ze tellen wel, als supporter wil ik het team bedanken voor hun 200% inzet.

Zeemacht Zaterdag 2 speelde deze dag hun 2e bekerwedstrijd de 1e wedstrijd uit tegen Zwaluwen`30  5 uit Hoorn was de uitslag 0-7. Vandaag was Kleine Sluis 3 de tegenstander, Zeemacht begon uitstekend aan deze partij en wist al snel 1-0 te scoren maar daarna zakte het niveau naar waar de tegenstander toe behoorde wel werd het voor rust nog 2-0 maar als men gewoon was blijven voetballen zoals de wedstrijd begon hadden er minimaal het dubbele aantal doelpunten moeten zijn, maar goed ruststand 2-0 ook niks mis mee.

Zeemacht begon de 2e helft net als de 1e heft en dat leverde direct resultaat op 3-0, Zeemacht wist dit spel vast te houden en bouwde de score snel uit na 6-0. Ook hierna werd het spel rommeliger. Niet dat Kleine Sluis de kans  kreeg om tegen te scoren maar het gebeurde wel 6-1, Zeemacht gaf nog eenmaal gas en bepaalde de uitslag verdiend op 7-1. Een mooie uitslag en nog verdiend ook het moet raar lopen wil ons 2e niet doorgaan in de beker

Zeemacht 1 Vrouwen Vandaag de 1e competitie wedstrijd  van ons vrouwen team . dat het wennen was is om A categorie te zijn bleek,  niet allen voor het team maar ook voor de scheidsrechter en de wedstrijd coördinator, alle 3 moesten wennen aan de nieuwe regels .  De meiden begonnen direct gelukkig aan de wedstrijd en al na 1 minuut was het 1-0 een beetje gelukkig maar 1-0 is 1-0. Hierna was het KGB dat het initiatief had maar Zeemacht dat goed de counter hanteerde en dat pakte goed uit na 20 minuten spelen was het 2-0 en na 30 minuten 3-0. Kat in het bakkie zou je denken, maar op slag van rust wist KGB de 3-1 te scoren.

Na rust leek het wel of ik na Zaterdag 1 aan het kijken was Zeemacht liet de tegenstander meer en meer het spel maken en gaf steeds meer ruimte weg op het middenveld. KGB kreeg vele mogelijkheden maar de meiden wisten scoren te voorkomen, en bij een schaarse uitval wist Zeemacht wel te scoren 4-1. Voor het publiek was er geen twijfel meer mogelijk dit gingen onze meiden winnen. Hierna ging er veel fout daar waar wij meer meiden achter de bal moesten houden gingen er meer aanvallen en gaven daardoor de tegenstander op het middenveld te veel ruimte en meer gelegenheid om preciezer aan te vallen, dit zo ook blijken want KGB scoorde 4-2 en even later zelf 4-3. Gelukkig voor ons als toeschouwer werden de meiden weer wakker en werden de laatste 5 minuten uitgespeeld zo het hoorde en wonnen de vrouwen met 4-3.

Al met al een goed begin van de zeemacht teams in de competitie, wilt u reageren op bovenstaande klik dan op onderstaande link. (uw reactie wordt zeker geplaatst) j.moesj@quicknet.nl

JM

Kleine Sluis 1 – Zeemacht 1   uitslag 6-6

24-8-2013 bekerwedstrijd

Vandaag als supporter van Zeemacht gaan kijken bij zaterdag 1 za. uit tegen Kleine Sluis 1 za. Dat Zeemacht de beker meer ziet als veredelde oefenduels was mij bekend, maar als je komt kijken hoop je toch na 3 oefenpartijen nu wel eens het echte complete 1e aan te treffen.

Zeemacht begon deze wedstrijd de 1e 5 minuten aarzelend maar kwam daarna beter in hun spel en kregen steeds meer veld overwicht. Kleine Sluis begon dan ook al vroeg in de wedstrijd met vele overtredingen om Zeemacht uit hun spel te halen.  Na 10 minuten begonnen de kansen te komen voor Zeemacht en was het als toeschouwer wachten op de eerste goal, maar vele goede kansen gingen er niet in tot in de 30e minuut een vrije trap op 20 meter van het doel goed werd in geschoten en was het dan eindelijk en op dat moment verdiend 0-1 voor Zeemacht. Lang mocht Zeemacht hier niet van genieten want enkele minuten later stond het 1-1 door slordig balverlies achterin en weer een paar minuten later stond Zeemacht achter met 2-1 de links voor van Kleine Sluis kreeg alle ruimte en tijd om een lange goede cross pass aan te nemen en goed af te ronden op het doel van de Zeemacht goalie. Dit was ook de ruststand maar had zelf geen moment het idee dat Zeemacht hier zou gaan verliezen, Zeemacht zal vast wel hun betere spel weer laten zien in de 2e helft dacht ik.

De 2e helft begon goed Zeemacht maakte snel 2-2 binnen 5 minuten, maar wat daarna gebeurde in een kwartier tijd wist Kleine Sluis zomaar 4x te scoren al deze 4 goals kwamen uit de 2e lijn daar waar je normaal een speler gaat blokken zodat deze niet op doel kan knallen liep[en wij nu achteruit en gaven meters ruimte weg aan de man met de bal en die knalde dal ook lekker op doel, dus stond het in de 60 minuut zomaar 6-2 voor Kleine Sluis.  Als supporter denk je dan dit is een verloren partij, dit denk je niet alleen als supporter maar ook als neutrale supporter.

Toch wist Zeemacht zich weer op te peppen en in de resterende 30 minuten iedereen versteld doen staan door zelf ook nog 4x maal te scoren en daardoor een afgang voorkwam en gelijk speelde in een wedstrijd die normaliter als ieder zijn taak doet makkelijk had moeten winnen. Maar positief voor het publiek was dat deze 12 doelpunten zagen.

JM

Kleine Sluis Za1-Zeemacht    Kleine Sluis Za1 scoort 6x in bekerduel tegen Zeemacht, maar weet helaas niet te winnen: 6-6

Trainer Ben Visser moest behoorlijk puzzelen om een selectie op de been te brengen. Vakantie, blessures, ziekte, werk en ¼ triatlon zorgden voor hoofdbrekers. Gelukkig kan er altijd nog beroep worden gedaan om de routiniers vanuit het 3e elftal. Arnold Langebeeke, John Wagemaker en Marcel Poederbach waren bereid om op de bank plaats te nemen. Tenslotte was aanvoerder Pim Langelaan weer teruggekeerd van zijn vakantie op Aruba.

Ten opzichte van het oefenduel van vorige week zaterdag waren beide teams behoorlijk gewijzigd. Met name Zeemacht, vorig seizoen als kampioen gepromoveerd naar de 3e klasse, was kwalitatief duidelijk versterkt. Zij namen dan ook vanaf de aftrap het initiatief en zette Kleine Sluis in de achteruit. Echt gevaarlijk voor het doel van keeper Laslo Zijlstra werd het overigens niet. Sporadisch zocht de thuisploeg via een snelle uitbraak de aanval. Voor de ploeg uit Den Helder waren de afstandsschoten van Jack Elscot en Peter de Groot ook geen reden voor grote paniek. Na een klein kwartier spelen ontstond er groot gevaar voor het doel van Kleine Sluis. Eerst werd een doelpunt afgekeurd, omdat de bal al de achterlijn had gepasseerd en niet veel later mikte de spits van Zeemacht de bal in een 1-op-1 duel met keeper Zijlstra de bal net te hoog. In de 25e minuut scoorde Zeemacht toch de openingstreffer. Jayce Meijers kwam goed voor zijn directe tegenstander en tikte de strakke voorzet keurig binnen; 0-1. Kleine Sluis liet zien mentaal sterker te zijn dan vorig seizoen, want ze bleven het eigen spelletje spelen en raakten niet in paniek door de achterstand. Zeemacht leek de teugels wat te laten vieren en gaf de thuisploeg iets meer ruimte. Binnen 7 minuten profiteerden Kleine Sluis hier optimaal van. In de 30e minuut gaf Jack Elscot een prachtige steekbal, die door Robin de Groot op waarde werd geschat. Via een kleine kluts kreeg hij de bal nogmaals voor zijn voeten en schoof de bal in het lege doel; 1-1. En nog geen minuut later stond Kleine Sluis zelfs op voorsprong. De man met de uitstekende pass was ditmaal Peter de Groot, die zijn broer Robin zag vertrekken. En op de goede boogbal was doelman Sander Rietveld kansloos; 2-1. Een kleine 8 minuten later werd de ruststand bepaald op 2-2. Johnny Stobbe schoot vanaf een kleine 20 meter op doel. In een poging de bal tegen te houden stak verdediger Sander Lont zijn voet uit. Op de van richting veranderde bal had Laslo Zijlstra geen antwoord; 2-2.

In de rust verving Marcel Poederbach rechtsback Dennis Elling. 
De tweede helft startte beide ploegen iets rommeliger. Vele kleine overtredingen op het middenveld haalde het tempo uit de wedstrijd. In de 50e minuut was er weer zo’n kleine overtreding, maar ditmaal lag de bal op 20-25 meter van het doel van Zeemacht. Na zijn prachtige vrije trap in de oefenwedstrijd tegen Sint Boys was Jack Elscot de aangewezen man. Met dank aan de muur, die zich als de rode zee opende, verdween de bal keurig in de hoek; 3-2. Hierna brak er een kwartier aan, waarin alles dat Kleine Sluis aanraakte in goud veranderde. Arnold Langebeeke was in het veld gekomen voor Jordy Hekkema, en liet direct zien nog steeds een neusje voor het doel te hebben. Na een snelle uitbraak gaf Pim Langelaan de bal op Arnold. Hij aarzelde geen moment en schoot de bal hard in de verre hoek; 4-2. 7 Minuten later waren de rollen omgedraaid. Arnold week uit naar de rechterkant en omspeelde zijn tegenstander. Hij zag Pim Langelaan vrij staan op randje zestienmeter. Zijn schot was hard en doeltreffend; 5-2. En een kleine 3 minuten later werd het zelfs 6-2. Ook deze aanval eindigde bij Arnold, die de bal teruglegde op Pim. Vanaf een kleine 20 meter verdween de bal met een keurig boogje in de verre hoek. Zeemacht stond elkaar vertwijfeld aan te kijken. En besloot, met nog iets meer dan een half uur te spelen, om voluit de aanval op de zoeken. Met name Jerry Post, Ingmar Waard en Jayce Meijers waren af en toe onhoudbaar en sneden als warme boter door de verdediging van Kleine Sluis. Keeper Laslo Zijlstra weigerde echter om zich over te geven, dus wierp zich uitstekend voor de voeten van de aanstormende aanvallers. De druk op het doel werd uiteindelijk wel te groot. Met name ook, omdat de jonge ploeg uit Anna Paulowna op twee gedachten hinkelden. Diep terugzakken en op de counter of voetballend mee blijven doen. In 10 minuten tijd scoorden Zeemacht de 6-3 en 6-4. Eerst was het Ingmar Waard, die de bal snoeihard van grote afstand binnenschoot. En met nog 22 minuten te spelen kreeg Zeemacht een strafschop, na een overtreding van Sander Lont. Vorig seizoen liet Laslo Zijlstra zien een penaltykiller te zijn, want 4x was hij de sterkste. Ook nu pakte hij de strafschop van zijn collega-doelman Sander Rietveld. Helaas was hij kansloos op de rebound van diezelfde Rietveld; 6-4. De krachten vloeiden langzaam weg bij Kleine Sluis. Meerdere spelers hadden al last van kleine pijntjes en moesten op het tandvlees bijten. Peter de Groot werd geblesseerd vervangen door John Wagemaker. De aanvallende kracht van Zeemacht zorgden in de 77e en 82e minuut voor de 6-5 en 6-6. Eerst scoorde Ingmar Waard zijn 2e treffer van de middag en aanvaller Jayce Meijers kopte 5 minuten later ook zijn 2e treffer binnen. In de 6 minuten blessuretijd die de scheidsrechter toekende kreeg Kleine Sluis nog een mooie kans, maar Jack Elscot kon net niet voldoende kracht achter zijn kopbal zetten.

Het publiek applaudisseerde dankbaar na een zeer vermakelijke wedstrijd met liefst 12 doelpunten. En trainer Ben Visser was zeer tevreden over het spel van zijn ploeg en het karakter dat zij allen hadden getoond! 
Aanstaande woensdagavond de 2e bekerwedstrijd. Om 19:30 uur de aftrap in Tuitjehorn tegen Hollandia T.

over genomen van de website van Kleine Sluis

Oefenreeks zeemacht 1

De 3 oefenwedstrijden van Zeemacht zitten erop en werden afgesloten zonder ook maar 1 verlies partij.  Nuttig was deze reeks zeker al was het maar om te zien hoe de nieuwe aanwinsten zich lieten zien en ook zeker voor vele spelers uit het 2e van Zeemacht die veel minuten kregen om te spelen.

De eerste oefenwedstrijd was tegen Geel Zwart, dat uitkomt in de zondag 4e klasse.

Geel Zwart begon sterk aan dit duel en had 15 minuten lang het betere van het spel, al in de 1e minuut stond dit team voor met 1-0 en het kreeg nog enkele goede kansen om de score verder uit te bouwen. Na het eerste kwartier kreeg Zeemacht meer grip op de wedstrijd maar de echte kansen waren ook toen nog voor Geel Zwart een jong team met veel snelheid voorin maar gelukkig voor Zeemacht is keeper de Vreugd al in topvorm en stond steeds op de goede plaats. En zoals vaak gebeurd in voetbal als de tegenstander de kansen laat maak je hem zelf en dat gebeurde ook na de drinkpauze met 4 nieuwe wissels scoorde Zeemacht na een beter laatste kwartier de 1-1 in de 40e minuut.  In de 2e helft begonnen dezelfde 11 weer aan de wedstrijd met een wederom sterk beginnend Geel Zwart maar de verdediging wist daar nu mee om te gaan en ondanks dat Geel Zwart op dat moment sterker was waren de meeste kansen voor Zeemacht, in de 75e minuut werd dan ook door Zeemacht gescoord door de gelegenheidsspits en reserve keeper Sander Rietveld 1-2 voor Zeemacht. Hierna werd het spel van beide teams rommeliger en in de slot minuut wist Zeemacht nog 1 maal te scoren zodat de eindstand werd bepaald op 1-3 in het voordeel van Zeemacht.

Zeemacht dat hun topscoorder van de laatste 2 seizoenen zag vertrekken, liet in deze wedstrijd zien dat het aardige vervangers heeft en misschien in de breedte wel iets sterker is geworden.

De 2e oefenwedstrijd was tegen in de 6e klasse uitkomende Callantsoog.

Werd de 1e oefenpartij nog met spelers uit het eerste gespeeld nu moest er al een beroep gedaan worden op enkel speler uit het 2e door de vele afzeggingen en vakantie.  Callantsoog was geen partij voor Zeemacht, het enige dat jammer was dat de tegenstander 2 maal mocht scoren terwijl je zelf minimaal gezien het wedstrijd beeld met minimaal 10 goals had moeten winnen. De tegengoals kwamen toch mede door gemakzucht en onoplettendheid tot stand, dus laat dit een les wezen. Positief was om te zien dat de mannen van het 2e het goed en naar behoren deden en niet onder deden voor de anderen in het team. Ook wil ik nog vermelden dat onze reserve keer weer 2x gescoord heeft en dus topscoorder is dit seizoen in de oefenreeks. O, ja de uitslag 2-7 voor Zeemacht.

De 3e oefenwedstrijd was tegen de in de 4e klasse zaterdag uitkomende Kleine Sluis.

Zeemacht miste deze wedstrijd vele spelers,  dus werd er weer een beroep gedaan op spelers uit het 2e.  Zeemacht en Kleine Sluis waren aan elkaar gewaagd en de wedstrijd ging in het begin gelijk op met kleine kansen op en neer, gaande weg de eerste helft kreeg Zeemacht wel meer veld overwicht maar gescoord werd er niet door beide teams voor rust dus werd de thee opgezocht met een 0-0 stand.   De 2e helft een iets meer aandringend Zeemacht het kreeg meer kansen maar de bal wou er niet in steeds stond de Kleine Sluis keeper in de weg. Het spel werd harder kleine sluis moest meer overtredingen maken en op het veld werd de stemming er niet beter op. De uitstekend leidende scheidsrechter moest diverse malen optreden maar dit goed.  Ondanks de vele kansen van Zeemacht was het Kleine Sluis dat scoorde uit een counter en 0-1 maakte in de 65e minuut. Zeemacht zakte niet in na deze domper en bleef de aanval zoeken, en in de 70e minuut werd de gelijkmaker gemaakt 1-1.  Hierna werd het spel harder , vele overtredingen besloot de scheidrechter dat het genoeg was en floot de wedstrijd af.

Volgende week moet Zeemacht weer tegen Kleine Sluis maar dan uit voor de beker en hopelijk kan de coach dan beschikken over een voltallige selectie.

JM.

 

 
 
 
 

 

.

 
Adresgegevens: sporthal
 
Adres: J.A.Prinsstraat 46 
1785BC  Den Helder
Postbus 3075  1785GB  Den Helder  
Tel. Administratie 0223-637743
Tel. Sporthal 0223-634486
 
Secretariaat veldvoetbal
Email: j.moesj@quicknet.nl
Telefoon: 06-15065159
 
Extra`s
 
Links
Downloads
Archief
Toernooien
Mededelingen
Clubblad
 
 
Foto album
 
 
 
Zeemacht 1 za.
Zeemacht 2 za.
Zeemacht B1
 
Zeemacht 2 zo.
Zeemacht 3 zo.
 
Zeemacht VR.1
 
 
 
 
 
Wedstrijdprogramma
 
 
 
 
 
 
 
 
Overige gegevens
 
KNVB relatie nr. BBFZ55D
Overige gegevens zie contact pagina
 
 
 
 
 
laatst bijgewerkt op
09-02-2015 11:27:18
 

© 2015 JPComputers. Den Helder